onsdag, mars 27, 2013

Radio Glamourbibliotekar vol. 25 - påskemusikk


Jeg har laget en spilleliste for påsken. Den består av kirkemusikk fra barokken, primært Johann Sebastian Bach, men også Vivaldis Stabat Mater - og Pergolesis, som sikkert mange av dere kjenner. Begynn hvor som helst - men jeg anbefaler dere å holde rekkefølgen, da dette ikke er en spilleliste for shuffle play. 

Den starter med Bachs lille påskeoratorium (som man kan høre på P2 i kveld kl 1930), og avsluttes med de to store pasjonene hans - som kanskje er den aller aller flotteste påskemusikken som noensinne er skrevet. Mer om disse verkene, samt innspillinger som anbefales, finner du her

Enjoy! God påske! Her er soundtracket.4 kommentarer:

Oda sa...

Hjarteleg takk for nydeleg speleliste. Eg hørte på p2 i går halv åtte tilfeldigvis. Så mange fine og uvanleg vakre skildringar av musikken som blei presentert av gjesten. Kva var namnet på den veldig fine arien som blei spelt før påskepasjonen?

God påske!

Glamourbibliotekaren sa...

Hyggelig at du liker spotify-lista! Jeg antar at du tenker på "Ora pro nobis" fra "Regina Coeli", k.108 - utgitt på Hyperion. Finnes ikke på Spotify, men her kan du kjøpe den billig.

Glamourbibliotekaren sa...

Altså Mozart.

Oda sa...

Takk så mykje!

Populære innlegg