lørdag, mars 09, 2013

Te: Black Cat påske-te


Endelig! På denne praktfulle lørdagsmorgen skal jeg drikke årets første kopp med påskete. Jeg har lengtet! Her står radioen på NRK Gull som vanlig om lørdagene, Frank Sinatra synger "Polka dots and moon beams" sammen med Tommy Dorseys orkester (1940), og det blir en fin dag! 
(Koppen er Figgjo Grete og tekanna er Sissel, dere har sett dem flere ganger før her)


Det er en svart kina- og ceylon-te med innslag av appelsin og eple (?) og blomster, fruktig akkurat på den måten jeg liker - altså uten at det tar overhånd. Denne smaken assosieres med lyse morgener, tulipaner, sol, fri, Marian Keyes-bøker (jeg leser som regel Keyes istedet for krim i påska, ikke fullt så skummelt...) - og begynnende liv der ute i hagens blomsterbed?! Akkurat i dag snør det. Men det er fint det også. 


En slik fargebombe gjør godt for humøret!

11 kommentarer:

Alt godt sa...

Den teen gler eg meg til å prøve, ha ein fin dag! :)

Glamourlektoren sa...

"Tralala vår.. "hm - "snøen daler ned" passer vel bedre i øyeblikket, men nå fikk jeg vårfølelse! Den kattelogoen for Black Cat-te har jeg et intenst nostalgisk forhold til. Minner meg om glade studentdager i Oslo på åttitallet - det gikk med litervis med ferskente, husker jeg.. Nå skal jeg skaffe meg påsketeen hvis du går god for den - bare emballasjen er jo verdt det!

Glamourbibliotekaren sa...

Alt Godt: Takk det samme!

Glamourlektoren: Samme her, den minner meg om grytidlige tenår med jevnlige besøk innom en tebutikk som også hadde masse små rosa porselenselefanter og harlekinfigurer for å putte i settekasse. Jeg går absolutt god for påsketeen!

Hermia sa...

Jaaa Det ska bli skönt byta jul te mot påskte :) Läsningen till blir något "klassiskt", tror jag.

Anaruh sa...

Var en tur inn til byen i dag for å kjøpe denne, faktisk! Hadde ikke smakt den før, og syens den er veldig god, men synes den smaker svært likt en annen te jeg har. Klarer bare ikke å komme på hvilken det kan være! Får drikke meg gjennom utvalget mitt og se om jeg treffer blink en dag :)

Ha en fin helg!

Synne sa...

Så god lørdagsstemning! Lurer på å skaffe meg en ny te-type i forbindelse med påsken, jeg også!
Nå står kaffetrakteren og suser i bakgrunnen hos meg, og jeg har guloransje gerbera i en vase på bordet (gjett om jeg måtte google for å finne navnet på dem, da!), og etterhvert skal jeg lage meg risengrynsgrøt. Fikk grøtris hjemmefra da jeg hadde besøk forrige helg, hoho!
God lørdag!

Kjersti sa...

Jeg så etter påskete på Kremmerhuset her om dagen, men de hadde det ikke. Skjønner jeg må innom Black cat. Har gode minner med påskete, fordi det var det jeg serverte mannen min første gang han var på besøk hos meg, sukk... Nyforelska om våren var helt perfekt!

Jacta est alia sa...

For en koselig morgenrapport. Det er sånn helgemorgnene skal være.

Nye søndagen!

Den grønnkledde sa...

Påskete, minner meg om månedene jeg jobbet på urtegård, den eneste svarte teen de hadde var en påaskete. Den levde jeg på. Har aldri likt urtete som annet enn medisin, så denne påsketeen ble min redning der jeg vaar laaangt ut på landet, milevis fra nærmeste tebutikk.

Glamourbibliotekaren sa...

Hermia: Ja.. noe klassisk frister også. Håper på mye lesetid i påska!

Anaruh: Du får si fra om du kommer på det!

Synne: Åh, Paris..

Kjersti: Jeg tror nok det er primært de rene tebutikkene som selger påskete, og de har ofte hver sine blandinger. Nyforelska om våren er helt optimalt!

Jacta est alia: Ja, sånn skal helgemorgener være!

Den grønnkledde: Skjønner at den ble redningen! Jeg er glad i urtete, men ikke hele tiden. Man må ha variasjon!

HildeSofie sa...

Jeg vet jo det straks er påske, men jeg skjønner ikke hvordan tida gikk så fort!?
En pose påske-te fra Solberg og Hansen ble med meg hjem i går. Den er nok litt lik Black Cat sin, tror jeg, sort te med appelsin, litt eple og noe mango. God!

Populære innlegg