lørdag, april 06, 2013

Mer fra dagens fangst:


Seks dyptallerkener i det nydeligste mønsteret jeg noengang har sett. Egersund fayance, A-flint, gammelt stempel under. For et funn! Lurer på hva jeg skal servere i dem. Vaniljeis? Samt et litt større fat i samme serie!
En engelsk porselens-tekanne, Queen Anne, til førti kroner. Slike tekanner har evig plass på ønskelista mi!

Sju til av disse søte gamle tefatene fra Porsgrund - nå har jeg ti! Trenger flere kopper. 
Og en bitteliten skål fra Bavaria - fin til å ha på nattbordet, og legge fra seg ørepynt og ringer i om kvelden. 


Pluss - aldri en bruktbutikkhandletur uten LP-plater - i dag fant jeg en La Boheme med Victoria de los Angeles og Jussi Björling, en Cavalleria Rusticana/Pagliacci med Maria Callas, den originale hvite Jazz på svenska, en pur ung Angela Hewitt som spilte Bach, en slagerplate med Rosemary Clooney med venner, og to 70-talls-plater med Roberta Flack som jeg har lett etter en stund. 

Fin lørdag! 

11 kommentarer:

Camilla sa...

Så utrolig mye fint du har kjøpt deg! Gode loppisfunn er gull!

Ine sa...

Veldig fine loppisfunn! Jeg fant noen fine Egersund-asjetter på en bruktbutikk i Elverum i dag - fornøyd!

Stine Arkeologine sa...

Vakre ting, alle sammen! Vaniljeis må passe perfekt i de fine skålene! Med hjemmelaget ripssaft i gamle glass til f.eks.? (hvis du har ripsbusker, så har du en liten plan for sensommeren!) :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Camilla: Ja, hurra!

Ine: Grattis!

Stine Arkeologine: God idé! Saft og vaniljeis. (Grønnsakssuppe blir liksom helt feil.)

Anonym sa...

Hei!
Så flott tekanne! Hvor mange har du? Kan du ikke ha et eget innlegg hvor du viser alle sammen? :)

God søndag!

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Vet ikke helt hvor mange jeg har - jeg samler egentlig ikke, jeg bare slår til i blant når jeg kommer over en som jeg liker. Kanskje det blir et eget innlegg, god idé!

Glamourlektoren sa...

Nydelige, bruksvennlige ting! Morsomt å ta i bruk etter grundig vask og håndklegnikk. Lykke! Selv tok jeg turen innom et korpsloppemarked i ettermiddag der de hadde posesalg. Plukket med meg mye morsom norsk og svensk tekstil fra 60- og 70-tall med jule- og påskemotiver. Er nå vasket og strøket og jeg funderer på om det snart blir en liten bruktbutikk på gården vår..

Glamourbibliotekaren sa...

Ikke dumt å åpne egen butikk! Tror jeg må ha en stand på et bruktmarked en gang jeg også, jeg har en del greier som kanskje kan få et bedre hjem andre steder.

Kjersti sa...

Så lekre ting, virkelige skatter!

Olstad sa...

Så utrolig fine ting. Det roseserviset fra Egersund samler jeg også på. Etter utallie bruktmarkeder har jeg 28(!!!) dype talerkner 7 sauseskåler og 4 flate fat. Så til sommeren må jeg ha fest der jeg kan servere noe i dype tallerkner tror jeg - Kanskje rømmegrøt! Det er tydeligvis dype talerkoner og sauseskåler som overlever. Ønsker deg en fin uke.

Glamourbibliotekaren sa...

Kjersti: Jeg er veldig fornøyd!

Olstad: Så moro at flere samler! Vet du hva det heter?

Populære innlegg