onsdag, mai 22, 2013

Paris i mai, del 3 - kaféliv

I en by som bugner av tilbud og morsomme ting å gjøre, må man rett og slett ta mange pauser. Sette seg ned, bestille en kopp te, innånde den parisiske luften, ta inn byen med alle sanser. Å sitte på benker i parker er også høyt på min prioriteringslister. Jeg går alltid med ei bok i veska. 


I Paris har de Theatercaféen-kaféer overalt. Min daglige Contrescarpe-tepause bestod noen ganger av vaniljete. 


 I Paris må man lese om Paris. Francoise Sagan er et naturlig valg. 
("Un certain sourire" fra 1955, her i den norske oversettelsen fra 1956) En visitt til en av Paris' mest kjente tesalonger: Mamie Gateaux, omtalt i alle slike "guide to secret Paris hideaways"-sider på nettet, fortjener all ære for sine gode kaker, koselige stemning og nydelige te.  Mitt valg den dagen var fersken-te. 


5 kommentarer:

siljeblomst sa...

Nydelige bilder fra Paris, både i dette innlegget og i de foregående. Paris er min store favorittby, jeg slapper av og føler meg helt hjemme der. Etter at mannen min og jeg var der for 5 gang i jula bestemte vi oss for at vi også skal tilbringe sommeren der. Som sagt så gjort, vi har leid oss en bitteliten leilighet i Marais og jeg skal bo der i hele 7 uker! Jeg gleder meg :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Åh, det høres himmelsk ut! Heldiggris! :) Får aldri nok av den byen.

Kjersti sa...

Jeg blir veldig lysten på å reise til Paris nå! Fine innlegg med så mange koselige og stemningsfulle bilder. Takk for inspirasjonen! :)

Glamourlektoren sa...

Kaféliv er det beste med storbyferier. Derfor reiser jeg til favorittbyene i Europa igjen og igjen. New York går også an :) Er ikke noen globetrotter, og ingen sydenfarer. Den perfekte ferie for meg er akkurat slik du beskriver den. I en by jeg kjenner (men selvsagt ikke kjenner til bunns likevel!), der jeg kan snuse inn atmosfæren på fortauskafé, lese medbragt bok og kikke på folk og omgivelser. Og velge ut noe jeg ikke har sett før eller gjort før i den byen, men ikke ha for mye program. Takk for fine og inspirerende bilder fra Paris!

Glamourbibliotekaren sa...

Kjersti: My pleasure!

Glamourlektoren: Samme her, jeg reiser tilbake igjen og igjen. Annenhver gang Paris og New York, virker det som!

Populære innlegg