lørdag, juni 29, 2013

Pilegrimsferd til Bachs hjemby Leipzig, del 2

Man føler seg velkommen når man blir møtt av dette allerede i ankomsthallen på stasjonen!Penkjole henger klar til konsert.  Helt Gardiner til høyre, helt Padmore til venstre mellom søylene (under orgelpipene).
Thomaskirche. Monteverdikoret og Gardiner i Nikolaikirche.  
Disse velduftende skjønnhetene satt jeg ved siden av så ofte som mulig! En kafé hvor vi spiste så å si alle måltider hadde et par jasminbusker.  


Mendelssohns hus!


 Mendelssohns fine hage......og arbeidsrom. Og hammerklaver. Og dette er oppgangen hos Schumanns - Robert og Clara. Et av, eh, måltidene på jasmin-kaféen. Toffifee-sundae. 5 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Så morsomt! Så fint å få følge en slik tur på denne måten når det er vanskelig å få reist selv - så kan en høre musikken hjemme og reise i tanken, det er også fint! :-)

tonemor sa...

Liker alt! visste ikke at Schumann og Mendelssohn også hørte hjemme i Leipzig, det er jo absolutt en by man burde besøke. Og bilde av måltidet....mmmm, stor sans for denslags

Synne sa...

Herlige bilder - is, blomster, fine omgivelser, flott musikk og prikkekjole er jo helt optimalt!

Anonym sa...

med en slik høyde arcade vegg og plassering av orgelpiper, han har, for å være noe ekstraordinært! merçi også for "Mendelssohn" arbeidsrom! en liten tid puste jasmin i hagen min, og gleder meg med klassisk musikk, vil det sannsynligvis , å vente på sommerferien. takk . bruno

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Lover å skrive mer i musikkbloggen også, det er bare så overveldende! Hvor begynner man..

tonemor: Schumann bodde ikke der så lenge, kun de siste fire-fem årene tror jeg, men Mendelssohn var en slags musikkdirektør i byen og dirigerte Gewandhausorkestret, samt fikk Bachs Matteuspasjon oppført der (frem fra glemselen), så det er absolutt "hans" by. Dessuten var han med på å starte konservatoriet der, hvor en femten (!) år gammel Edvard Grieg begynte noen når senere... med hjemlengsel og mistrivsel, forøvrig.

Synne: Ja, det var veldig fint!

Bruno: Sommerferie med klassisk musikk og jasmin, perfekt!

Populære innlegg