onsdag, august 28, 2013

Den siste halvannen uka via Instagram, del 2
Forrige torsdag var vi i parfymeverdenshovedstaden Grasse! Der hadde de en fin karusell. (Parfymerapporter kommer senere, tro meg!)

Hemingway om mitt elskede Paris, og jeg lengter dit som en gal. Vi pleier å bo i nabohuset hans. Fint å lese denne når man er på bygda lenger sør også.

Kaféinnehaversken på vår daglige kafé ved fontena er litteraturinteressert. Når jeg sitter og leser, kommer hun og setter seg ned og snakker om bøker av samme forfatter, hvordan forfatteren er mottatt i Frankrike også videre. Dessuten serverer hun meg te i en blanding som hun har lest om i en bok av Timothy Findley - assam mikset med lapsang. (Det mildner i allefall noe av tjæresmaken i lapsang, slett ikke dumt..)

Byens lille bruktbutikk. Her kjøpte jeg en fin grønn keramikkmugge på fredag.

Disse to er nysgjerrige! Hodene gikk hit og dit da jeg tok dette bildet. Av og til mjauer de når vi går forbi - først trodde jeg de var stengt ute, men så viste det seg at de bare var sosiale og ville hilse. 

På søndagsmarkedet i byen Flayosc fant jeg denne klokka! Utifra formen og fonten tror jeg den må være fra tidlig femtitall. Tjue euro! Og den virker!

Middelhavet; jeg får bare lyst til å hoppe uti det hver gang jeg ser den blå fargen. Sandgrunnen, bølgene, temperaturen. 


Dette var Provence sett gjennom mobilkameraet mitt - men jeg schlepper rundt på speilrefleksen i hele ferien, så det kommer garantert flere bilder en annen dag. (Iphone-blogging er ikke det beste i så måte)


8 kommentarer:

Parfumista i vest sa...

Hei! Har et glamourspørsmål om Roma. Hvor finner man koselige små parfymerier eller apoteker med utvalg litt utenom det vanlige? Og kanskje noen har andre forslag til steder å besøke, som forhåpentligvis er litt utenom de aller verste turistfellene?

Hermia Says sa...

Parfumista i vest:
Måste bara tipsa om ett litet fint parfymeri i stadsdelen Trastevere, har inte adressen tyvärr. Fullt med vackra flaskor och dofter från fina märken. En äkta parfymbutik! Tror inte den är svår att hitta om man strosar runt i området.

Glamourbibliotekaren sa...

hei Parfumista, har ikke tid/anledning til å lage en Romaguide nå dessverre, men Hermia har rett i at det ligger et lite parfymeri i Trastevere - husker ikke navnet på gata, men det var ikke langt fra trikken. Dessuten ligger det et parfymeri rett ved Pantheon. For flere Roma-tips, søk på "Roma" i søkefeltet helt øverst til venstre i bloggen.

Hermia Says sa...

Här har vi det! http://www.yelp.se/biz/roma-store-profumi-roma
Via della Lungaretta, 63

Fin stadsdel Trastevere, värd att upptäcka!

Glamourbibliotekaren sa...

Så fint, takk! Trastevere er supert, bor helst der! :)

Hermia Says sa...

Förlåt, glömde kommentera ditt inlägg: Ljuvligt (del 2 :))!!

Parfumista i vest sa...

Hermia: Mange takk for svar om Roma! Trastevere er behørlig notert!
Glambib: Det skal søkes helt øverst til venstre! ;-))

Anonym sa...

ah, den søte sangen av vannet fontenen! som pyntet leser ...
og små vell av antikviteter (Jeg liker også å ha).
Hva kan være mer fortryllende, en sosial katt meowing med den sørlige aksent! har du noen gang sett svak bris blåser (noen ganger i middelhavet havet), til to og en halv til tre timer på ettermiddagen, og hvilken nytte! . bruno

Populære innlegg