fredag, august 02, 2013

Glamorøs fredag


God morgen! 
Nok en solfylt dag ligger foran meg her jeg sitter ved bordet og drikker Söderte av min største tekopp, og mine eneste konkrete planer er 1. gå på posthuset for å sende bursdagspresang til noen, og 2.  prøve å bestemme meg for hvilken bok jeg skal gå i gang med. Ble ferdig med to veldig fine i går (omtaler kommer snart), og da kan man liksom ikke gi seg i kast med hva som helst - man blir satt i en stemning av bøker og der vil man ofte være litt til. Må finne noe som passer inn. 

Her går feriedagene sin gang - sommerkvelder på verandaen med platespiller og levende lys, hengekøyelesing, gress mellom tærne, kanskje et bad. Slik har sommerferien her hjemme vært og slik fortsetter den en god stund til. Det er deilig å slappe av hjemme etter to måneder med mye reising. Siden mai har jeg vært i Paris, Leipzig og Amsterdam i tillegg til en ukes familiebesøk-ferie her i Norge, og jeg virkelig elsker å reise, men ingenting slår å ha fri helt uten stress i sitt eget hjem. 

Dagens duft er ennå ikke bestemt, men jeg tror jeg heller mot Creed Vetiver. Dog bare i håret, man skal være forsiktig med parfyme rett på huden når sola skinner! Magen brummer, i postkassa ligger tre aviser og venter på å bli hentet inn, jeg spiller CocoRosie-plater (og gikk åpenbart glipp av at de spilte her i byen i går.. blame it on the sommersløvhet!) og skal bare tømme tekoppen før jeg reiser meg og lager frokost. 

Ha en fin dag alle sammen! Jeg mottar fredagsrapporter med glede, om dere ferierer eller jobber! Fredag er fredag. 

mvh
Glamourbibliotekaren

Update: Det ble Creed Vetiver som nevnt, i tillegg til hestehale med sløyfe, perler i ørene, flädersaft og enda flere fregner enn sist jeg sjekket.

En update til: Eyeliner og rød leppestift. Og tøfler. 


15 kommentarer:

Anna Lovinda sa...

Fredag er fredag!
Etter en laaaang reise fra hovedstaden og til nytt, gammelt hjemsted, må hjernen omstille seg til ny tilværelse. Og jeg kan kvitte meg med litt stressfølelse.
Det kommer nok til å ta litt tid, men i dag er det fredag, og da skal man ikke tenke på alt som må gjøres frem i tid. :-)
Det blir feiring av svogerbursdag etter jobb i dag. Må finne gave. Målet er rolig fredag kveld, og om en uke på denne tiden sitter jeg i England! Thank you, God! :-)

Takk for fine år i hovedstaden! Velkommen bart og skinnvest.... aj, aj!

Fru Perez sa...

Det høres ut som en perfekt fredag du skal ha! :)

Jeg er tilbake på jobb, men skal spise lunch på Operataket med mine foreldre og har pynta meg med mørk blå kjole med hvite prikker og dagens duft som er Victor & Rolfs flowerbomb.

Ha en nydelig dag og helg!

mvh fru Perez :)

Glamourlektoren sa...

Hjemmeferie her også! Det går i bringebærplukking og sylting, et hageprosjekt og hyggelige kaffe- og grillstunder i hagen. Å rusle ned til vannet "vårt" for å bade er også en del av planen for dagen. Jeg var tidlig oppe i dag og har vært på en fotorunde i nærmiljøet og har drukket kaffe på min lokale kaffebar. Deilig med en alenestund med kaffe og bok (Per Olov Enquists siste), da jeg omgir meg med ganske mange i sommerferien og noen ganger får akutt behov for ro og fred :) Kjører avslappet og barbeint sommerstil i dag også, og å putte føttene i treskoene som står klar i gangen og henge ut klær i formiddagssola gir deilig sommerfølelse! God helg til vertinnen og alle hennes lesere!

Synne sa...

Så sommerlig og stemningfullt bilde du har funnet denne fredagen!
Jeg gjorde meg ferdig med ukens frilansing i går, og tar fredagen med ro. Sov lenge, spiste god frokost med to episoder av en skrudd, gammel, britisk serie, og har tatt på meg et skjørt med paisleymønster, og snart skal jeg sette opp håret og finne frem dinglende øredobber. Det blir syrinduftende parfyme, tror jeg!
I dag skal jeg drikke te hos en venninne, og så skal jeg grille med kollegene på min nye jobb (litt nervøst, mest hyggelig!), og så ser jeg ikke kjæresten min før i kveld - men da blir det desto hyggeligere å innlede helga sammen, kanskje med noen kuler is eller litt vannmelon.
Hurra for sommer og solskinnsplaner! God, glamorøs helg til alle!

V sa...

Nesten helg! Her er antrekket svart kjole med hvite striper, brune Converse i skinn, og rosa negler og pynt i ørene. Ute er det torden og lyn, da er det like greit å sitte på kontoret.
I helga skal det fikses mer i heimen, kvistloftet skal få gulvplater. Og så blir det nok tid til litt hygge også! God helg til dere alle!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har fri og startet dagen med å tusle ut i bare morgenkåpe, hente avisa og spise frokost i sola på verandaen. Det er ikke hverdagskost her jeg bor så jeg nyter hvert sekund! Snart skal jeg jobbe i hagen og gjøre en vegg klar for maling, koselige oppgaver når været er fint. Dagens deiligste glamoureffekt er SOLKREM! Samt å glede meg til restaurantbesøk i kveld, konsert sammen med en venninne i morgen og å fortsette mitt eget lille Haydn-lytteprosjekt i CD-hylla (til glede og sjelefred for min onde tvilling, systematikeren, som av og til må få slippe løs). Sjelden god fredagsfølelse! :-)

Fortsatt god ferie, og god helg til de som ikke har det!

Hermia sa...

Igår kom vi hem från en fin bilresa som gick till makens hembygd längre norrut i Sverige. Idag tvättar, vilar och planerar vi inför höstens badrumsrenovering. Ikväll väntar en konsert på Kammarmusikfestivalen i grannbyn Sandviken.

Och på måndag tar vi morgonflyget till Oslo! Så jag hoppas verkligen finvädret håller i sig... Laddar med Jan Kjaerstads Kungen av Europa, hans Wergeland-trilogi var förra sommarens stora läshöjdpunkt.

Apropå böcker. Läste precis ut Änglar blåser hårt av Sture Dahlström. Har Glamourbibliotekaren läst den? Boken från -61 känns som måste-läsning för ett svängigt, jazzigt par! :)

Trevlig helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Nei, har ikke lest den, takk for tipset! :) Send meg en mail om du behøver noen Oslo-tips før du reiser!

Mette sa...

Grå flyvertinnekjole, t-skjorte med 3/4 lang erm, perler - perler -perler og i et perlende humør! .mette

Frøken Desibel sa...

Da er snart første uke tilbake på jobb etter den beste ferien jeg har hatt på år og dag over. Det er deilig med augusthelger, for ting sviver litt saktere enn normalt.

Har på meg en strandkjole, kledd opp til passende kontornivå, fine briller som jeg bruker sjelden, og 1681 fra Carthusia, på halsen. Oppdaget at det i utgangspunktet er en herreduft , men som vertinnen stadig påpeker, så har ikke det egentlig så mye å si. Det viktigste er at den minner meg om fine uker på Sicilia!

Etter jobb håper jeg at jeg gidder å ta meg en joggetur og et bad, så tar jeg det som det kommer derfra. Jeg satser på å bruke deler av helga på å være turist i egen by.

Håper alle får en fin helg:)

Anna Lovinda sa...

Synne: Hvilken syrinduftende parfyme er det du har? :-)

HildeSofie sa...

Ahh, fredag!
Første uke i spiltter ny jobb er snart over, og så fort som det har gått! De nye kollegene mine er supre, og jeg begynner å skjønne litt opp-ned på den nye virksomheten, men fortsatt er det mye som gjenstår - dette blir en høst med bratt læringskurve, og det gleder jeg meg til :)

Antrekket er kontorcasual, piratbukser og t-skjorte. Duften er Elizabeth Ardens Mediterranean.

Planer for helgen: svært få, en liten tur til nærmeste Mjøsby for noen nødvendig innkjøp blir det nok imorgen, siden det er meldt regn. Ellers blir det bok, serietitting og sløving, som seg hør og bør en sensommerhelg!

God helg til alle!

Dahlia sa...

Deilig sykkeltur gjennom Oslo i dag morges. Passerte noen søte, søvndrukne tiåringer ved bussholdeplassen, klare for cup-kamp. På kontoret har jeg fått en fin oransje plante som jeg ser på mens jeg planlegger helgen. I morgen skal en venninne og jeg lage ravioli med ricottafyll, det er så fint å lage mat sammen. I kveld skal uteområdene ordnes etter en måned med total neglisjering. Og så skal jeg spille min nye LP med Helge Lien. Og glede meg til en fin augustmåned!

Ina sa...

Logger av etter en laaaang dag på jobben, som endte veldig fint med at jeg kunne spille Åse Wentzel med "Ditt hjerte er mitt" fra 1956 ut til alle P2s lyttere!

Nå er det hageselskap med redaksjonen (velkommen Synne!)

Helgen blir bra, min kjære returnerer endelig, og en nær japansk venninne skal hentes på flyplassen på søndag, og ikke reise hjem igjen før om ett år - minst!

Dahlia: God idé med Helge Lien! Hvilken plate?

Synne sa...

Anna Lovinda: Det er Estée Lauder sin Beyond Paradise - en utmerket sommerduft!

Ina: Takk! Det ble så bra i gå!

Populære innlegg