tirsdag, august 06, 2013

Kva las du no?Hvilke bøker leser dere for tiden? Og hva har dere lest tidligere i sommer? Jeg kommer med flere bokomtaler straks, og i skrivende stund leser jeg Gunnar Larsens "I sommer" fra 1932. Min utgave er faktisk fra 1932, så det er mye mig og dig og op og efter. 

Nå vil jeg høre hva dere begraver nesa i!

22 kommentarer:

Jacta est alia sa...

God morgen!

Her kommer en morgenhilsen: jeg leser er bok fra 1960-tallet. Den er ganske så søt og handler om Sara Gay. Boken heter Sara Gay mannequin i Mayfair. Jeg fant den på et loppemarked i vår.

Ha en fin dag videre!

Anaruh sa...

Jeg jobber meg stadig gjennom On the Road av Jack Kerouac, som jeg liker velidg godt, men som av en eller annen grunn tar evigheter å lese.

I tillegg leser jeg og min sønn på 6 år Matilda av Roald Dahl sammen. Sommerens lesning har stort sett dreid seg om å lese bøker sammen med ham. Har gledet meg til dette lenge; endelig kan vi begi oss ut på litt lengre bøker uten noe sælig med bilder. Neste bok han har bedt om er faktisk Oliver Twist av Charles Dickens! Det er mammas lille leseløve, det!

Abelone sa...

Akkurat lest ut "time of my life" av Cecilia Ahern. Har enda en bok av henne, også ligger inferno på vent.

Bergit sa...

Har lest brevvekslinga til Auster og Coetzee, Frobenius sin "Jeg skal vise dere frykten" og nå leser eg eit par hull eg hadde i forfattarskapet til ein av mine yndlingsforfattarar, Siri Hustvedt. Alt anbefalast:)

Anonym sa...

Jeg har lest Hemmeligheter av Kate Morton i sommer. Og Parissyndromet av Heidi Furre.
Begge fine. Holder på med I en og samme person av John Iriving.

Hele Rogaland leser sa...

Vi leser "Makt, ofre og idioter" -

Boken inngår i Hele Rogaland Leser. Den slippes 31 august og vil deles ut til 40.000 Rogalendinger. På samme tid kommer boken i salg utenfor Rogaland

Anonym sa...

'Hva jeg betyr' av Dag Johan Haugerud (regissør og manusforfatter av den smått geniale filmen 'Som du ser meg'). Boka anbefales også!

Elin

Julia sa...

I sommer har jeg lest Sylvia Plaths The Bell Jar, Tolstois Anna Karenina, som virkelig må være en av de beste bøkene jeg har lest, noensinne, og som absolutt alle måmåmå lese, endelig blitt ferdig med Jennifer Egans "A visit from the Goon Squad" som nok dessverre mistet litt av gnisten ettersom jeg brukte syv mnd på å bli ferdig (skylder på masteren) og Hemingways Old man and the sea på stranda.
Begynte også på Age of Innocence og The Shipping News, uten at de fenget meg der og da (har nemlig et lite Pulitzer-prisvinner-prosjekt på gang), og kom noen kapittel ut i Stolthet og Fordom, nesten ti år etter første lektyre. Og nå er planen egentlig å lese Haikerens Guide til galaksen før jeg begynner som realfagstudent neste uke (hei, hei fellesreferanse).
Oi, lang kommentar! Deilig å venne seg til å lese noe annet enn pensum. God lesing i regnværet, alle sammen :)

Koselig koselig sa...

Nå leser jeg Marian Keyes En sak har alltid tre sider og synes den så langt er veldig fin.
Tidligere i sommer leste jeg Rachels Ferie av samme forfatter. Likte denne bedre enn den jeg leser nå.

Liker Marian Keyes veldig godt, jeg ler mye, hun skriver morsomt!

:) Lettlest og feel good, det liker jeg!

Glamourbibliotekaren sa...

Julia: Hvilken klassikerbunke du har vært igjennom! (Har omtalt de fleste av dem i bloggen tidligere, hvis jeg ikke tar helt feil)

chica von borealis sa...

Har akkurat avsluttet Ler dei no, så har eg vunne av Folgerø og Tokvam. Utrolig festlig bok som inspirerte til å kjøpe bl.a Sveve over vatna. Skal lese den snart. I mens leser jeg Gone Girl av Gillian Flynn. Den skal visst få meg til å gledes over at jeg er singel.

Stine Arkeologine sa...

Like før ferien fikk jeg en hyggelig bokpakke fra et antikvariat med tre Sigrid Boo-bøker. I tillegg fant jeg to til av henne på en bruktbutikk - så det har blitt mye Boo i sommer! Hun var veldig populær på 30-talet og skrev morsomme og intelligente bøker med kvinner i hovedrollene. Hun var en slags 30-tallets Marian Keyes, kan man kanskje si? Noen kjenner kanskje navnet fra "Vi som går kjøkkenveien" som ble film, både her hjemme og i USA (med Walt Disney som regissør!). Det sier litt om hvor stor hun var den gangen, selv om hun nesten er glemt i dag.

Jeg likte spesielt godt "Selv i disse tider", den lo jeg høyt av fra begynnelse til slutt - veldig, veldig morsom! Redd den snarest fra nærmeste bruktbutikk eller loppemarked! :-)

(Omslaget både på denne og et par andre Boo-bøker er forresten tegnet av Harald Damsleth, de er veldig fine).

Dahlia sa...

Sommerferien på Sørlandet har vært uvanlig solfylt i år, så jeg har lest mindre enn vanlig. Noe lokalhistorie fra mitt hjemsted har det blitt. Litt i boka "Gamle trehus", siden jeg i fellesskap med broren min skal overta familiens sommerhus fra midten av 1800-tallet. (Her står utfordringene i kø.) Og så holder jeg på med Jon Michelets "En sjøens helt : Skogsmatrosen", en tykk sak som er en fryd å lese for et kystmenneske. Her skildres sjømannslivet og utviklingen av 2. verdenskrig i detalj gjennom øynene til en ung og håpefull matros fra Rena.

Innimellom leser jeg litt i Keith Richards "Life", helt klart underholdende, og litt i Tone Selboes bok om Camilla Collett.

Marta sa...

Akkurat no les eg Anna Karenina, nesten overraska over kor mykje eg kosar meg med den!

Eg les generelt mykje, og varierar til dei grader i sjanger, så tidlegare i sommar har eg lese eit par Harry Potter-bøker, den fyrste Sherlock Holmes-boka, eit par Artemis Fowl-bøker, "Isprinessen" og "Predikanten" av Camilla Läckberg, "Veien", "Engalias døtre", "Døden kommer til Pemberley" og litt anna småtteri.

Så bør det nok og nemnas at eg har hatt ein uvanleg lang ferie :) Anbefalar samtlege!

Anonym sa...

Her er det paralellesning - situasjonsbestemt. I sofaen i stua er det "Hjertet i Paris" som gjelder (Hemingways første ektefelle og deres historie). På nattbordet ligger "Tirsdagsdamene" (på pilgrimstur o.l.). Ellers har jeg vært gjennom Hustvedts "Lilly Dahls fortryllelse" og Tove Nilsens "Øyer i hjertet". Sistnevnte en god stemningsbok ifht. det å reise...God bok!

Mariaflyflyfly sa...

Jeg er så glad i denne bloggen, Glamourbibliotekaren!
Det finnes ett par, tre blogger jeg følger fast, om enn litt i rykk og napp,- og denne er én av dem. Så takk!
Nå er det lenge siden jeg har deltatt her, men slenger inn mitt første innlegg på lenge med følgende bøker, akkurat nå:
"Gone Girl", Gillian Flynn og
"Å telle duer", Marie-Sabine Roger.

Er hjemme med gipset høyrehånd og feber, så gode bøker og tv-serier trengs!

God dag ønskes. :)

Marianne, Oslo

Maren sa...

Jeg har vært igjennom mange fine bøker i sommer, hele ti stykker om jeg teller riktig. Nå har jeg noen få sider igjen i Everything is illuminated av Safran Foer (Rorys leseliste, hurra!). Senere i kveld skal jeg med andre ord gjøre noe av det beste som finnes: Ta fingeren å stryke over bokhyllene til jeg plutselig havner ved en fin en, som føles riktig å lese akkurat nå :)

Anonym sa...

Har nettopp lest "Atlas over fjerne øyer" - nydelig bok av tyske Judith Schalansky. "Gifttreet" av Barbara Kingsolver gjorde inntrykk. Ellers er Agatha Christie en gjenganger i sommersolen:-)

Rigmor sa...

Jeg er nettopp ferdig med Irwin Shaw's to bind av To brødre (Rich man/ Poor man). Fine bøker om familie- og samfunnsliv i en småby i nærheten av New York etter 2.verdenskrig. Men kunne gjerne vært et bind 3 også..:)
Fortsatt god sommer.

Rosenhufsa sa...

Jeg prøver å lirke meg gjennom Knausgårds "Min kamp", men har ikke helt funnet leselysten overfor dette (makk)verket. Haha :) Ellers har jeg funnet "Faktotum" av Charles Bukowksi og "1984" av George Orwell i en hylle med bøker som gis bort i biblioteket (utgåtte eller kasserte bøker, hurra, alt for mange blir med meg hjem ;) ), som jeg har tenkt å sette i gang med. Syntes det hørtes ufattelig gøy ut med Sigrid Boo, skal se om jeg kan få lånt meg disse på biblioteket, det kan være midt i blinken for meg!

Elisabeth sa...

Jeg har lest 6-7 bøker i sommer, som en del av et 1-bok-i-uka-prosjekt. Akkurat nå leser jeg "Himmelrike og helvete" av islandske Jon Kalman Stefansson. Nytt bekjentskap! Men med bare ei uke til Parkenfestivalen starter og oppgaver i den forbindelse, er jeg neimen ikke sikker på hvor mye jeg får lest før festivalen er over!

Hermia sa...

Jag har inte läst så mycket i sommar som jag brukar göra men väl några bra böcker, t ex Gentlemen av Klas Östergren (uppföljaren Gangsters inte alls lika bra :() Och så Sture Dahlströms Änglar blåser hårt. Idag läste jag ut Kjaerstads Kungen av Europa, perfekt att ha med till Oslo! Efter ett besök på Litteraturhuset fortsätter jag med det norska, Tomas Espedals bok med den fantastiska titeln "Gå. Eller konsten å leve et vilt og poetisk liv"...

Populære innlegg