tirsdag, oktober 08, 2013

Eføy-tipsJeg har i grunnen alltid hatt grønne fingre, men eføyer har jeg aldri klart å holde liv i. De har dødd etter få dager, og jeg har aldri skjønt om de har tørket ut eller druknet. Jeg hadde nærmest gitt dem helt opp, inntil mamma tipset meg om at de helst bør stå i vann hele tiden. Rådet var å sette den i en glass-skål, sånn at jeg hele tiden ser hvor mye vann som er igjen. Det har funket! Denne frodige klatrende planten på bildet over (som henger langt nedenfor det dere kan se) har jeg nå holdt liv i siden begynnelsen av januar. Ti måneder! Mot tidligere fire dager. Herved er rådet bragt videre. Ikke hell vann oppi planten - la den heller stå i vann så den kan drikke når og hvor mye den vil. 


8 kommentarer:

Regnboge sa...

Åh, eføy er so fint!

Anonym sa...

"Planten du ser vokser!" og annet tull jeg fikk høre da jeg flyttet hjemmefra. Eier ikke grønne fingre, de er skikkelig giftlilla, og etter å ha drept 15 eføy på 1 år (!!) ga jeg opp.
Nå er det bare orkideer og basilikum som er i potter hos meg, og de vokser og blomstrer år etter år. Helt utrolig!
Men om jeg skal gi en eføy en ny sjanse, blir det å følge dette tipset.

Lille My

Glamourbibliotekaren sa...

Regnboge: Ja! SÅ glad for at jeg endelig får det til!

Lille My: Det er foolproof, så du burde prøve!

Miss Golightly sa...

Takk! Dette "problemet" har jeg også hatt:)

Elida sa...

Viss eg skal gi eføy ein ny sjanse (og det må eg kanskje med dette tipset innabords) så blir det med det same eg er innom ein butikk. Eg fekk ein eføy i avskjedspresang for nokon år sidan, men den varte 14 dager. Takk for tips!

Helene sa...

Takk! Endelig et svar, jeg elsker eføy men har slitt fryktelig. Det siste året har jeg faktisk delvis fulgt denne oppskriften, men uten å ha det helt klart for meg eller gjennomføre skikkelig. Men nå blir det andre takter :)

Anaruh sa...

Hm. Så rart. For jeg har hatt eføyer lenge, men de siste årene har det stått høyt oppå hyller siden de er giftige for mine to små barn. Mine har vokst og trivdes som bare det, til tross for at jeg har glemt å vanne dem i ukesvis... Og de har aldri hatt den luksusen å stå i vann heller :p

Basilikum derimot, kan jeg bare glemme. Det blir bare kjøpt inn til matlaging. Jeg tar gjerne i mot tips fra Lille My (eller andre9 som får disse til å vare. har jo velidg lyst å kunne knipe av noen blader til brødskiva eller salaten sånn på jevnlig basis :)

Ellers - nydelig bilde Glamourbibliotekaren! Bøker og blomster <3

Jonas Lie sa...

Takk for nydelig tips! Alle tiders!
Mine eføyer har også vandret heden etter urimelig kort tid - den siste etter bare fire dager (jeg trodde den tok selvmord etter regjeringsskiftet eller noe - godt å høre at dine også døde etter like kort tid)- men nå skal jeg gå til blomsterbutikken og kjøpe eføy med god selvtillit. Dette skal utprøves!

Populære innlegg