fredag, desember 27, 2013

Vårt juletre

Vi har som vanlig en edelgran, litt lavere i år enn tidligere, og den ble pyntet helt oppunder jul - og står til et eller annet tidspunkt mellom 13.dag og 20.dag. Jeg elsker å ha juletreet tent i den halvmørke stua om morgenen når jeg har begynt å jobbe igjen etter juleferien! Pynten består stort sett av arvegods og andre nostalgiske ting, det aller meste er enkeltstående pynt (med unntak av halmstjerner og farmor-heklede snøfnugg som jeg har mange av). Jeg pleier å kjøpe én ny ting til treet hvert år, og helst i utlandet som minne fra en reise. 

La meg presentere: Vårt juletre anno 2013!


En liten basunspillende engel fra domkirka i Sienna. En syklist kjøpt i en julepyntbutikk på Pier 17 i New York for mange år siden, som ramla i gulvet og mista sykkelen sin før den rakk å bli hengt opp i et tre. Men det gjør ikke noe. 


Et eldgammelt juletre-perlekjede fra loppemarked. Jeg tror det kan være fra tidlig 1900-tall eller muligens enda eldre. 


Min barndoms yndlings-kule! Denne tilhørte farmor, og jeg arvet den. 
En annen av farmors fine som jeg har fått. 
Julegave fra en av mine halvsvenske nevøer da de var små. Halmstjerner har jeg mange av, de er fine!Min manns medalje fra Landsskytterstevnet en gang på 90-tallet. 


Og høyt i toppen to blanke stjerner! Den nederste var mamma og pappas, den ble pensjonert for en god del år siden og jeg overtok den. Skrøpelig og søt! Den øverste har jeg kjøpt hos Mysterud på Sagene - en av mine yndlingsbutikker på denne jord. Her er treet!2 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Koselig med unik og personlig julepynt! (vi har forresten juleglitter fra Mysterud, kjøpt nå i november). :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Koselig! Jeg skal ta en ny julehandelrunde der neste år :)

Populære innlegg