tirsdag, februar 04, 2014

Farvel til våpnene / Ernest Hemingway. - Oslo : Den norske bokklubben, 1974. - 260 s.
Dette er sterke saker. Hemingway var selv ambulansesjåfør under første verdenskrig, og basert på disse erfaringene skrev han denne romanen som ble utgitt i 1929. Den handler om den unge amerikaneren Frederic Henry som frivillig lar seg verve som ambulansesjåfør i den italienske hæren, og det meste av handlingen foregår ved fronten mot Østerrike. Akkurat som debutromanen "Og solen går sin gang" er dette en av de viktigste bøkene om "the lost generation", altså den unge generasjonen som mistet sin ungdomstid fordi de kjempet i første verdenskrig.

Som vanlig med Hemingways bøker: Anbefales kraftig og intenst. Hans bøker gjør sånt inntrykk, dette er virkelig gylden litteratur. 

Fun fact: Dette er tredje gang jeg leser om et kjærestepar i Hemingways bøker som vurderer å ha samme frisyre. Han lar håret gro, hun klipper det kortere, og de møtes på halvveien. Sånn var det også i A moveable feast og i Edens hage

6 kommentarer:

Synne sa...

Jeg vil lese mer Hemingway! Takk for påminnelsen!

Pia sa...

Min reaksjon på denne boken, da jeg leste den for mange år siden, var ikke så ulik Pat Solitano i Silver Linings Playbook... men nå er jeg svak for happy endings!

http://www.youtube.com/watch?v=O_1yZURAIjI

Marta sa...

Den boka er så fin!

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Sett i gang!

Pia: Ja, haha! Jeg hadde glemt den scenen der! Jeg ble også nokså paff.

Marta: Ja!

Marianne sa...

Kjære glamourbibliotekar!

Jeg lurer på om du kan gi meg noen tips?

Som deg er jeg en Paris-elsker. Har vært der mange ganger og skal dit igjen i vår. Og siden jeg dagdrømmer så mye om Paris for tiden drømmer jeg om en fransk look denne våren. Jeg er mørk og har håret klipt i en bob (hatt det lenge, så det er ikke pga av Paris-svermerier). Så nå mangler jeg bare klærne. Hvilke plagg vil du si er obligatoriske? Og har du tips til konkrete butikker?

Takknemlig for svar :)

...beklager forresten at dette ikke er relevant for bloggposten.

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg har et knallgodt tips: Denne boka!

Populære innlegg