torsdag, februar 27, 2014

Top of the lakeAbsolutt en tv-serie å anbefale. Ganske uhyggelig setting, jeg fikk assosiasjoner til miljøet i Winter's Bone titt og ofte (lovløse tilstander, korrupsjon, overgrep, narkotikahandel, isolert samfunn langt utenfor allfarvei, man kommer seg aldri derifra). Gode og troverdige skuespillere, med Elisabeth Moss i spissen som etterforskeren Robin Griffin som avdekker det ene og det andre, både i det lille skakkjørte samfunnet og i sin egen fortid. De klarer å unngå overdrivelsene som lett kunne ha ødelagt mye - jeg kan ikke kvitte meg med tanken om at hvis dette hadde vært en norsk serie, hadde f.eks. new age-campen ved innsjøens bredd vært godt over grensa til det parodiske. Men her balanserer de fint. Denne serien kommer til å sitte i kroppen en stund!

3 kommentarer:

Anaruh sa...

Har ikke sett Winter's bone (ennå), ei heller denne serien, men ut fra din beskrivelse fikk jeg litt Twin Peaks-følelse

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg så Filmpolitiet nevnte Twin Peaks, men serien ga meg egentlig ikke den assosiasjonen i det hele tatt. Her er ikke et snev av glamour, så langtifra, og heller ikke de elementene som er sjarmerende i Twin Peaks. Det er tvertimot ganske dystert.

Anaruh sa...

Oj, synes du Twin Peaks er glamorøst og sjarmerende? Jeg synes det stedet virker som skumleste plass på denne jord - haha! Men jeg har ikke sett hele serien, så kanskje den tar seg opp etter hvert da?

Schubert og Carolyn

Carolyn Sampson, en av mine absolutte favorittsopraner og mange mange ganger nevnt i denne blogg , har kommet ut med ei plate nå i vår der...