lørdag, mars 08, 2014

8. marsI anledning dagen: Dette er den fineste peptalken jeg har sett på lenge. Kan bestilles som print i webshoppen til kunstneren selv; en av mine absolutt favorittbloggere - Karins Konstgrepp.

Dette er jo en kampdag, det er ikke en dag for gratulasjoner. Hva gratulerer man egentlig med? At vi fremdeles ikke er likestilte? At millioner av kvinner over hele verden utsettes for daglige overgrep og behandles som dyr? Man burde gå i tog hvert år på denne dagen i solidaritet med alle undertrykte kvinner, særlig de som er så langt unna likestilling som overhodet mulig og ikke engang kjenner sine rettigheter. Og i år burde man gå for vår egen del også, siden det holder på å skje ting som bremser likestillingen her i landet og noen forsøker å ta fra oss rettigheter vi allerede har -som våre mødre og bestemødre kjempet fram for oss. Det er fryktelig skummelt.


4 kommentarer:

quantum satis sa...

Markerer dagen i dag med å tenke over det kjente sitatet fra Simone de Beauvoir: " On ne nait pas femme: on le devient " som står å lese i Le deuxieme sexe II, kap. 1

Marta sa...

Gratulerar med dagen! Ynskjer alle ei meiningsfull markering.

Stine Arkeologine sa...

Veldig fin!

En hånd til dere alle herfra!

Anonym sa...

Gratulerer med dagen! Vi er tolv kvinner som trår til og går i dag. Skremmende at gamle paroler må frem igjen, men vi gir oss ikke!

Lille My

Populære innlegg