fredag, april 11, 2014

Glamorøs fredagJa, dere. Jeg har det med å få ønskedrøm-konsertopplevelser til å gå i oppfyllelse. Som nevnt i forrige uke i innlegget om Matteuspasjonen-innspillinger - i fjor skrev jeg følgende: 

Min ønskeinnspilling som jeg håper kan gå i oppfyllelse en gang, er Herreweghe med Collegium Vocale Gent anno NÅ, med Damien Guillon på kontratenor (etter å ha hørt han synge sånn i domkirka er jeg frelst), Carolyn Sampson på sopran, James Gilchrist som evangelist (men jeg tar gjerne både Bostridge og Padmore), og bassen er jeg jammen ikke helt sikker på. Peter Kooy kanskje?   

Nå er jeg i Amsterdam (i likhet med Audrey på bildet over), og i kveld skal jeg altså oppleve Matteuspasjonen i Concertgebouw - med bortimot samtlige av utøverne jeg nevnte!! Sopranen Carolyn Sampson, kontratenoren Damien Guillon, bassen Peter Kooy, Collegium Vocale Gent og Philippe Herreweghe. Det eneste som ikke gikk i oppfyllelse var tenoren/evangelisten Gilchrist - men tro det eller ei, han sang akkurat den rollen med et annet ensemble i samme sal i går...! Så dette er virkelig ikke til å tro. Billettene ble bestilt for sju måneder siden, da var det nesten utsolgt allerede, og forventningene mine er skyhøye. Den absolutt vakreste musikken jeg vet, med de aller aller beste utøverne jeg kan tenke meg - på denne jord. 

Der har dere min glamorøse fredag! Tipper jeg stiller i kjole og hæler til denne anledningen! Og vannfast mascara, for tårene pleier å renne i slike sammenhenger. 

Deres tur!

Ærbødigst, en lykkelig Glamourbibliotekar.


22 kommentarer:

Anonym sa...

Siste dag på jobb før ti dager med fri :-) En uke i Barcelona med familien. Her har jeg lyst til å å bruke det utgåtte/"utskjelte" begrepet kvalitetstid. Ser frem til kunst, arkitektur, god mat og gode bøker! Bare tanken på dette er nok til å føle seg glamorøs.

For å markere at det går mot sommer er dagens duft Burberry summer edition.

God påske!

Trude

Hermia Says sa...

Hurra för Glamourbibliotekaren! Vilken grej!

Här hos mig väntar bio, den där italienska filmen som fick en Oscar. Den kulturupplevelsen blir min fredagsglamour.

Anonym sa...

I dag skal jeg på sangsamling på barneskolen og høre 1. klasse synge. Repertoaret er ukjent, men "Alle fugler små de er" har vært en gjenganger den siste uka;-) Spaserer til skolen i vårgrønn silkebluse og grå bukser, med Eau de Sisley no 1 som dagens duft. God fredag og god påske!

koristen sa...

Wow, for en fredag på Glamourbibliotekaren, herlig!

Litt mer hverdagslig glamour her, men den svarte cardiganen er ny og lekker, til den har jeg jeans, en søt, grønn, vårlig og blondepyntet topp og glamorøse øredobber fra Dyrberg-Kern. Duften er Oscar fra Oscar de la Renta. Helgen blir fylt med frisørbesøk, påskepynting av leilighet og treff med venninne som skal overraskes med påskegodis :-)

"Nattfilm" skal leses ferdig håper jeg, flott, creepy og annerledes bok av spennende forfatter.

God helg og god påske til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Kjersti sa...

Ønsker deg en fantastisk konsertopplevelse! :)
Min fredag er foreløpig ribbet for glam, er så trøtt og sliten i hode og kropp. Men satser på at det tar seg opp!

S sa...

God fredag!
Min glamorøse fredag består av høyhælte sko (med klikkelyd)og nyvasket hår. Den gode følelsen forsterkes av plussgrader og regn, noe som medfører at snøen forsvinner.

Fordi jeg skal jobbe i neste uke, så fortoner dagen seg som en vanlig fredag. Men jeg har med kake til gode kolleger, og resten av arbeidsdagen blir ikke særlig stressende. Det er ganske glamorøst i seg selv.

Helga står litt tom foreløpig, og det er bra for magesmerter den siste tiden har minnet meg på at jeg har et for høyt tempo slik det er nå. I kveld blir det god middag med familien og med min bror som gjest. I morgen kanskje en tur på fjellet, for å oppsøke snø (!) og overlevere de minste barna til besteforeldrene. Har også lovet meg selv å lese noe annet enn faglitteratur denne påsken, så kanskje jeg rekker å begynne på en "vanlig" bok i løpet av helga også?

God helg til alle dere der ute, og en spesiell hilsen til Glamourbibliotekaren i Amsterdam.

Vårlig hilsen
S

Glamourfilologen sa...

Her er det fredagsglamour med kongeblå cardigan, perler i ørene, nye svarte jeans og duft fra Miss Dior (tidligere Miss Dior Cherie). Gleder meg til påskeferie og ønsker alle, især Glamourbibliotekaren, en god helg:-)

Millacamilla sa...

Hallo fredag frø palmehelgen. keg lader opp til nattvaktshelg og glamouren på antrekket er foreløig fraværende her jeg sitter i Kari Traa ullsjorte og treningsbukse. Glamouren er definivt høyere i interiøret da jeg har fått to nye buketter med tulipaner fra gode venninner og har huset er fullt av nystekt brød, da vi hadde bakesyklubb her i går kveld (så kalt "brød og vin"-anbefales). Mini i magen sparkes og barna gleder seg til påskeharen kommer.
4 vakter igjen før påskeferien skal avholdes på Nord-Sjælland. God påske alle:)

Millacamilla sa...

Må bare beklage alle skrivefeilene i innlegget mitt-flaut, for det gikk altfor fort unna her-skikkelig uglamorøst!

Line sa...

Mattheuspasjonen er for meg et bokminne fra Ina i Innsbruck ( Saxegaard) Må gjøre en innsats for å få hørt den selv, om ikke annet så " hermetisk" Her i skolebiblioteket er dagens glamour i klesveien er en kongeblå topp med blondearmer, og jeg fant de høyhælte skoene under en bokhylle på kontoret, så de har jeg i dag. I ettermiddag skal jeg bake spekulasier med en av tanttungene, i morgen blir det bytur og så ser vi hva resten av påskeferien bringer. Blir det mest ski eler mest bok? Begge deler er velkommen.

God påske til glamourbibliotekaren og alle andre.

Hilsen Line

.mette sa...

Oi - solen skinner ute! Det er fredag og fredag er en god dag. I helgen skal jeg prøvepakke sekken til den forestående fotturen i Yorkshire/Lancashire (påsketradisjon). Dagen glam:armbånd i tøy fra en Laleh-konsert way back. Strålende fredag, helg og påske til alle og spesielt til The Glam Librarian som har så fin blogg. .mette

Anonym sa...

Syklet til jobb på fin ny sykkel i dag. Lekende lett. Duft: Stella McCartney. Skal gå tidligere fra jobb i dag. God helg!

Annette sa...

Reiser til Gent i Belgia i ettermiddag for å danse lindy hop med et par hundre andre dansere, det blir bra.

God fredag og helg til alle og Glamourbibliotekaren især. Kos deg på konsert i kveld!

Nattsvartur sa...

Høres ut som det er duket for en fantastisk konsertopplevelse!
Her er påskepynten funnet frem, en stor bruker påskepyntede gåsunger står på bordet sammen med gule tulipaner, og ute skinner solen.
Det eneste som gjenstår for en perfekt glamorøs fredag er at den begynnende forkjølelsen tar kvelden.
God helg!

Hazel sa...

Sikke et kup! God koncert :-)

Her begyndte dagen med et lægebesøg og en kop økologisk Twinings Earl Grey. Parfumen er Marc Jacobs Daisy Delight (en ny prøve fra en butik - jeg er ikke overbevist om duften) og sidder netop nu og lytter til en gammel podcast fra svenske "Stil i P1" om parfumer.

I eftermiddag begiver jeg mig hjem til min mormor for at holde weekend og fejre min fødselsdag i morgen.

HildeSofie sa...

Yay! Fredag igjen!
Arbeidsdagen nærmer seg slutte, og jeg har vært supereffektivi dag - god følelse!
Håret er nyklippet, og for første gang på ca 15 år er det i min naturlige hårfarge. Begynner å venne meg til det nå, men det er nok verre for alle som har kjent meg som svarthåret å møte ei med mellomblondt hår :)

Planer for helgen: Litt fiksing i heimen, men ellers: gå tur, lese bok, se film - og jobbe litt med en engelsk artikkel som jeg skal oversette for et tidsskrift.

God helg til alle - og kos deg på konsert, kjære glamourbibliotekar!

Glamourlektoren sa...

Fantastisk når drømmer går i oppfyllelse - man skal planlegge for det innimellom!

Startet oppladning til påskeferie i går med skrei og hvitvin på Theketopha i Oslo sammen med en god, gammel venninne. Hyggelig! Og i dag har jeg hatt påskefrokost med klassen jeg er kontaktlærer for (2. klasse på videregående) - det ble riktig så vellykket - da jeg ankom klasserommet, hadde de allerede laget langbord og satt på Bach-musikk. Bra start på dagen!

I helgen skal jeg rette påsketentamener og på middag hos koselige naboer, dessuten la kattungen få snuse på den store verden der ute i hagen vår for første gang (han begynner å skjønne at det er en verden utenfor gårdsbygningen han hittil har rast rundt i som et olja lyn) - og ellers skal jeg nyte følelsen av vårlys og lettelse over at eldstemann har fått seg spennende jobb på tampen av masterstudiene. God påske til alle, påskefri eller ei, og god konsertopplevelse til Glamourbibliotekaren!

Julia sa...

Wow, så kult! Fantastisk at drømmer blir til virkelighet, ønsker dermed vertinnen og gemalen en riktig god opplevelse og fint opphold i Amsterdam.
Som forrige fredag busser jeg ut til distriktet og ser frem til mors middag og helgekos. Ingen glamoureffekter her idag, men fikk endelig trent litt igjen etter to ukers opphold pga ukooperative bihuler. God helg til alle!

Ina sa...

Good Gracious, glamourbibliotekaren kunne nok bli en super klassisk impresario med sin fingerspitzgefühl!
I Oslo skinner solen, jeg har spennende jobbtilbud på mitt bord og i kveld skal vi feire begge deler!
Tror det må bli kjole her også. Og jammen skal jeg ta meg litt påskeferie også! Dagens duft blir min reneste neroli, inspirert av vertinnas hotell-stilleben på instagram.

God helg til alle!

Anonym sa...

Jeg har sniklest om glamourbibliotekaren og de andre lesernes fredager lenge, så nå er det på høy tid at jeg legger igjen et spor. Som ukependler er fredag ettermiddag ukens beste øyeblikk, for da kommer jeg hjem til kjæresten. Dagens glamorøse innslag var teater med påfølgende restaurantbesøk med min kjære. Sliten etter en lang uke, men grønn silkebluse og røde lepper gav farge og et hint av glamour. Nå venter en helg med absolutt ingen planer, og det er jammen deilig :) God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra nordfronten, om enn litt på overtid! Dagens glamour har rett og slett bestått av å reise videre nordover til opphavet på tidlig påskeferie! Den firbente er med, og sjarmerte både buss- og fergereisende.

Godt å kose seg på hytta innerst i en fjord, og å nyte en kaffebaileys foran peisen i kveld. Jeg dufter som alltid av Valentina, men mascara droppa jeg i regnet.

Kos deg i Amsterdam, glamourbibliotekar, og god helg til alle gjester!

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Takk for hyggelige rapporter og konsertønsker!

Hazel: Gratulerer med dagen som var! :)

Line: Så moro! Jeg tenker alltid på søsteren til Ina når jeg hører Rosenkavaleren av Richard Strauss! Tror hun sang den - og muligens Tristan & Isolde!

Populære innlegg