onsdag, april 23, 2014

Verdens bokdag!


Det er verdens bokdag! Herved markeres det med dette bildet fra en av mine yndlingsbokhandler på denne jord; Shakespeare & Company i Paris. Snart er det på tide med et besøk igjen!

Dessuten kan vi jo minne oss selv om hvorfor vi digger bøker og biblioteker - her er vår hyllest til biblioteket som vi skrev for tre år siden. 

Det er fritt fram i kommentarfeltet her om noen vil si noe om bøker, lesing, alt som måtte passe på selveste bokdagen!

Nå skal jeg sette meg i kveldssola og lese. 9 kommentarer:

Elida sa...

Kom over denne boka på Goodreads her om dagen. Passer til temaet: https://www.goodreads.com/book/show/16059743-shakespeare-and-company

God verdas bokdag!

Anonym sa...

Hurra for bokdagen! Jeg feiret med å sitte i Frognerparken og lese i lunsjen, skikkelig digg!
annette

Glamourbibliotekaren sa...

Elida: Oooh, ja, man skulle hatt førsteutgaven av den!

annette: Høres deilig ut!

Glamourstudenten sa...

Mmmm... Bøker! For en fin hyllest til biblioteket du skrev! Jeg har søkt meg inn på bibliotekstudiet nå faktisk, gleder meg til å ta fatt på min nye karriere. Tror det må bli folkebibliotek på meg.

Synne sa...

Åh, jeg savner denne herlige butikken! Var innom jevnlig da jeg bodde i Paris, bare for å titte og trekke til meg stemningen!
Bokdagen gikk meg hus forbi i år, men jeg brukte gårsdagens siste time på å sitte i godstolen og lese Kafka, så da markerte jeg det liksom litt likevel. God torsdag til deg!

Anonym sa...

Den bokhandelen står øverst på lista over steder jeg skal besøke i Paris i neste uke, juhu! Elsker bokhandler av den typen, det er jaggu noe annet enn kjedebokhandlene her hjemme, hoho.

Jonas Lie sa...

Tam og kjedelig litteraturhilsen på verdens bokdag - dessverre:

Jeg er midt i boken "Tirsdagsdamene" av Monika Peetz, og har vurdert kanskje tjue ganger å avslutte. Men jeg fikk den så inderlig anbefalt av en venninne, at jeg føler jeg burde lese den ferdig. I hvert fall siden jeg har kjøpt den.
Noen her som har lest den?
Den har fått strålende kritikk som står på for - og baksiden av boken, men dette er altså IKKE av seriøse litteraturanmeldere, men av bl.a. ansatte i diverse bokhandlere.
Jeg trodde ikke slikt var vanlig?
Men det er det altså, og jeg lot meg lure til gangs av overskriftene.

ÅRETS BESTE BOK!
*navn på ansatt*, Boklageret.

Flott bok, en fantastisk fortelling!
*navn på to ansatte* Notabene

Og så videre, og så videre.
Den eneste avisen som abefaler boken, er Sandefjords Blad, resten er bare butikkansatte fra rundt omkring i landet som jo selvfølgelig anbefaler at man kjøper den.
Herrefred, for noe møl.
Jeg skal lese den ferdig, og har kun 50 sider igjen, men jeg går på med hat og forrakt, ikke med leserglede.

Anonym sa...

Jonas Lie, så enig, boka er oppskrytt og (etter min mening)helt elendig. Jeg var ikke så tapper at jeg slet meg gjennom.
Men hurra for bokdagen i går - jeg leste de første sidene i Christian Jungersens "Du forsvinner" - lovende!

Bondestudina sa...

Bokdagen måtte desverre ignorerast i år, grunna bachelorskriving og anna rask. Men litt på etterskudd vil eg hylle dei fantastiske forfattarane (det blir for mykje å nemne dei ved namn) som har ikkje berre fylt, men stappa livet mitt med bøker! Takk til alle dei som har brukt timar og år på å gi meg endelause timar med latter og tårer, store smil og mørkeredsle, sinne og glede og ikkje minst, ei moglegheit til å sku til side realitetane til fordel for fiktive samfunn. TAKK til mor og far som lærte meg å lese og som aldri, aldri, aldri fortalde meg kva som er passande lektyre (Dinas bok kan vere litt saftig for ein 12-åring). Og takk til bestefar som pressa 14-åringen til å lese klassikarar som et dukkehjem og sult. Eg er dykk alle evig takknemlig! Kva hadde verda vore uten bøker?

Populære innlegg