søndag, mai 25, 2014

Paris, dag 3: Claude Monets hage


Hit har jeg drømt om å dra helt siden jeg var tenåring og hadde store Claude Monet-plakater på pikerommet, kjøpt på det lokale kjøpesenteret. Valmuer og vannliljer. (Tror jammen mannen min hadde en plakat av vannliljedammen med den grønne brua på sin første hybel!) 
 Senere kunsthistoriestudier dempet ikke akkurat reiselysten.

Vi tok toget fra Gare St-Lazare (den klassiske stasjonen som Monet malte) til Vernon, og buss videre til den nydelige lille landsbyen Giverny. 


 Enorme iris i alle retninger!

Og slike velduftende fine små! 
Rhododendron i fullt flor ved liljedammen. 
På den grønna brua stod man i trengsel. Jeg smilte og vinket til alle som tok bilder da jeg selv stod der i en klynge noen minutter senere. 

Åh. Jeg gleder meg sånn til mine peoner skal blomstre. Jeg har flere knopper enn noensinne i år!

Claude Monet og jeg deler begeistringen for akeleier. 

Jeg har definitivt møtt min overmann hva hage angår.   

En dag i Giverny er absolutt å anbefale for alle som liker hager, landlige omgivelser, kvekkende frosker, impresjonismemalere eller i det hele tatt frisk luft - men dra for all del tidlig. Senere på dagen blir det lange køer. Vi tok et tidlig tog og fikk gå i eget tempo.

11 kommentarer:

tonemor sa...

Jeg noterer flittig. Dette må jeg ha i Parisnotatboken min. Bare kom med alle tips, jeg blir så glad.

G sa...

Den hagen skulle jeg gitt mye for å vandre i en dag eller to.. Den har jo alt, - beundrer Monet og impresjonismen. Dette blir absolutt et fremtidig reisemål for min del!

koristen sa...

Dit vil jeg også! Hver gang jeg ser bilder fra Monets hage tenker jeg på Christina Björk og Lena Andersons vidunderlige barnebok "Linnea i malerens hage" fra 1987. Den var det gøy å formidle for en nyutdannet og entusiastisk bibliotekar!
Jeg måtte kjøpe den til meg selv også, og har den selvfølgelig enda :-)

Stine Arkeologine sa...

Jeg har gått tom for superlativer. Det ser bare helt herlig ut å være der, og veldig fint å se bildene! Lurt å komme tidlig og få litt ro til å nyte stedet ordentlig, det skal jeg huske om jeg kommer dit en gang. ;-)

Lisa sa...

Nydelige bilder! Jeg var selv veldig opptatt av Claude Monet etter å ha lest barneboken som en annen nevner over her, "Linnea i malerens hage", og dro med hele familien til Giverny da vi var på familieferie i Paris på midten av 90-tallet. :) Et fantatstisk sted, som jeg må prøve å få besøkt igjen en gang.

Glamourbibliotekaren sa...

Tonemor: Flere tips kommer!

G: Bra! Det er skikkelig, skikkelig fint der.

Koristen og Lisa: Jeg husker den boka! Var 12 da den kom, lurer på om jeg har den hjemme.

Stine Arkeologine: Sikkert lurt å være der når de åpner kl halv ti! Ta toget fra Paris i 08-tida..

Hermia Says sa...

Så roligt få se detta!

Anonym sa...

Så utrolig fint. Godt at du delte dette med oss - regner med at min film fra 1993 ikke lå på benken i hagen. Det var den gang man skiftet film......mette fra et solfylt Korfu.

Anonym sa...

Det er en god lang tid; siden jeg ikke gå for en tur til "Giverny"! men hva jeg fant helt sant og ekstraordinær, er det deg perfekt gitt mange og varierte ekte og vakre utseende av Monet Garden, som vi liker og har i hans minne. Dessuten er det en reise gjennom tid og våren er rik som en bok å glede seg og finne hennes malerier med hverdagen. (bruno)

Synne sa...

For noen fortryllende bilder! jeg skjønner veldig godt at du - og Monet - likte deg der!

Line sa...

Så fine bilder:-) Takk for alt du deler

Populære innlegg