mandag, juli 21, 2014

For Esme - With Love and Squalor / J.D. Salinger. - London : Penguin, 2010. - 175 p.

Her går det unna. Sommerferie er virkelig lesetid! I forrige uke leste jeg novellesamlingen til J.D. Salinger som i 1953 ble utgitt som "Nine stories", men som senere fikk tittel etter én av novellene - "For Esme - with love and squalor", forøvrig den jeg likte aller best av de ni. Men jeg likte alle. I det hele tatt liker jeg alt Salinger har skrevet, hvilket dessverre ikke er mye - han trakk seg tilbake etter megasuksessen "Catcher in the rye". Han har den ungdommelige friskheten i språket også i disse ni novellene. 

Tidligere omtaler: 

Mitt eksemplar kjøpte jeg på Shakespeare & Company i Paris i fjor vår.

5 kommentarer:

Maja sa...

Ja! Den har jeg på lista mi! Gleder meg til å lese den, er også veldig glad i Salinger.

Stine Arkeologine sa...

Høres fin ut! Og så fin utgave du har, det er ekstra fint å lese når boka selv har et historisk sus over seg (og man til og med har hatt som passer til!)! I går fikk jeg bokpakke fra et engelsk antikvariat med en diktsamling jeg lenge har ønsket meg - og inne i boka lå et brev fra den samme Rose som boka var dedikert til, datert 1937. O boklykke!! :-D

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Enjoy!

Stine Arkeologine: Wow! Så kult! Min hatt er et must i sommervarmen, den holder hodet litt kaldere i steiksol og gjør det lettere å lese :)

Stine Arkeologine sa...

Lurt med hatt! Jeg går med skaut hele sommeren av gammel vane men hatt er jo mye bedre og luftigere mot sola. Liker bøttehatter i 20-tallsstil, det hadde vært fint å ha en slik. Eller en skikkelig bred stråhatt til å lese under. Men din fine Stetson er jo en klassiker, skjønner at du er glad i den!

Glamourbibliotekaren sa...

Har stråhatt med bred brem også! :)

Populære innlegg