torsdag, juli 24, 2014

Pain, Parties, Work - Sylvia Plath in New York, Summer 1953 / Elizabeth Winder. - New York : Harper Perennial, 2013. - 265 p.

Fin bryggelesning! Det er sommeren 1953, og Mademoiselle magazine har et årlig program for unge collegestudiner som får være guest editors i én måned. Blant de tjue: Sylvia Plath. Vi følger henne i de fire ukene i New York, samt får innblikk i barndom og tenår, med opp- og nedturer. Boka er en biografi basert på Sylvia Plaths egne dagbøker samt intervjuer med mange av dem hun bodde og jobbet sammen med den sommeren. Mademoiselle var et motemagasin som også trykket noveller og annen fiction av unge fremadstormende forfattere i sin samtid, som Truman Capote, Tennessee Williams og andre, samt intervjuet f.eks. J.D. Salinger. Motereportasjene var litt mer oppnåelige for collegestudenter (sammenlignet med Harper's Bazaar og Vogue), og var midt i blinken for Sylvia Plath som både elsket litteratur, vitenskap, OG mote og skjønnhet. (Det er jo ingen motsetning i det, som vi vet!)

Denne går rett inn i min sommerfavoritt-liste! Virkelig. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Høres fin ut. Har lest noen av Plath-dagbøkene ("journals") og selvfølgelig Glassklokken.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, Glassklokken er et must. Tror egentlig jeg skal lese den på nytt, på engelsk, for jeg husker noen mente at den norske oversettelsen mistet noe vesentlig.

Stine Arkeologine sa...

Denne hørtes veldig fin ut, tusen takk for tipset! :-) Det er sikkert verdt å lese The Bell Jar på originalspråket, hun skriver veldig symbolladet og mettet slik som diktene hennes, så kan tenke meg den er vanskelig å oversette. (Hvis du liker Plath kan jeg anbefale tilbake Ted Hughes vakre men også vonde (og omdiskuterte) "Birhday Letters" der han skriver om henne og til henne. Men aller først hennes egne dikt, såklart!). :-)

Anonym sa...

God fredag. Da har jeg fått boktips av å lese bloggen og det er fint. Hva er glamorøst ved meg i dag? Tenker vi sier smilet jeg. Ha en strålende helg. .mette

Populære innlegg