tirsdag, august 26, 2014

1984 / George Orwell. - Oslo : Gyldendal, 1991. - 258 s.


Som sagt, jeg trodde jeg hadde lest denne siden den har stått i hylla mi i tjue år. Det hadde jeg visst ikke, men nå har jeg gjort det. Den føles naturligvis aktuell, ikke minst etter terrorvarslet i sommer som gjorde folk vettskremte og fikk enkelte til å angi andre mennesker som mulige farer. Tenk det. 

Utviskingen av historien, den totale neglisjeringen av tidligere erfaringers og tankearbeids verdi, kan man jo også se både her og der i samfunnet, på mange plan har jeg inntrykk av. Og overvåkingen, hvordan man kan samle data om noen og ta det ut av sammenheng... jeg grøsser av tanken.  

Jeg har ingen planer om å lese den på nytt, grusom som den er, men er glad for å ha vært gjennom den og håper den står på pensum i de fleste skoler. 

2 kommentarer:

Siri sa...

Haha, så morsomt, nå måtte jeg tenke etter selv. Jeg har også hatt den i alle år, men aldri lest den! Takk for påminnelsen.

Marianne sa...

Guffen bok. Stadig like aktuell, men ble noe langtekkelig i slutten, synes jeg. Som deg og Siri over her - har hatt den i hyllene i 14(!) år, fikk lest den på tampen av 2014. Den er visst som med vin - må modnes på hylle først ;-)

Populære innlegg