fredag, august 29, 2014

Glamorøs fredag


God morgen! Siste fredag i den siste sommermåneden. De siste dagene har vært ordentlig sommerlige her i hovedstaden, noe ikke minst tomatene mine er glade for! Dog er det sofaen som er tilholdssted for min del; for første gang på nesten to år er jeg forkjølet og det er uvant! Men desto større grunn til å drikke litervis med te, eller se ti Gilmore Girls-episoder på rad, så jeg lider ingen nød. Jeg kunne ha sunget bass i et mannskor i dag, det er da noe. Dagens duft er Fragonard Belle de Nuit, antrekket er en Police-t-skjorte fra "Regatta de blanc"-albumet + stripete pysjamasbukser, jeg har burgunderfarget neglelakk, erteblomster pryder salongbordet og på spisebordet står en vase med gule og oransje ringblomster og røde valmuer, og jeg har morgengave-diamanter i ørene. Planene for helga er å bli frisk, og å lese ut boka mi (Alberte nr 3!). Vi tar en sommerlesing-oppsummering til uka! En sommeroppsummering også, tror jeg forresten. 

Hvis flere vil bidra med svar til Ann-Sofies glamourspørsmål om norsk skjønnlitterært pensum i den videregående skolen, er det veldig fint! Jeg er sikker på at det er flere av dere som vet noe om dette. 

Dessuten anbefaler jeg å se konserten med Chet Baker fra Kongsbergjazz 1979 som NRK sendte i går!

Ha en god dag alle sammen, og hjertelig velkommen med fredagsrapporter!


19 kommentarer:

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!

Denne uka har gått superfort - etter å ha hatt tre dager fri forrige uke var det mye som hadde hopet seg opp på bordet mitt, så denne uka har virkelig stått i effektivitetens navn. Men nå ser jeg lyset i tunnellen, og attpåtil er det helg. Hurra!

Jeg har sort kjole med korte ermer, mørkerøde strømpebukser og matchende negler. Duften er Coco Noir - som fikk bli med hjem fra Paristuren min. Rundt håndleddet et armbånd i sort og sølv.

Planer for helgen: Ikveld håper jeg på medhold i å lage pizza, og imorgen og søndag blir det mer jobbing med de nye bokhyllene - nå skal bokstablene organiseres!

God helg til alle - og god bedring til vertinnen!

KariM sa...

Hei fredag! Endelig kom du - deg har jeg ventet på. Ikke fordi det skjer noe særlig spennende i helgen, kanskje nettopp det motsatte, at det ikke skjer så mye i helgen. Men litt skal jeg jo gjøre, bl.a. feire 8 års bryllupsdag med min kjære. Vi skal feire med den nye Woody Allen-filmen og en japansk øl på Izakaya (fantastisk sted!). Så skal den gode, gamle venninnegjengen, nå komplett fordi femtemann er på besøk fra Manchester hvor hun har bosatt seg, møtes på søndag. Det blir mer enn fint!

Jeg prøver meg på litt "50-talls Paris chic" i dag, med rød alpelue, røde lepper og sort blyantskjørt. Duften er noe sommerlig fra Biotherm og smykker er en liten sommerfuglbrosje som datteren min synes jeg skulle ha på meg.

God helg alle sammen, og god bedring til alle forkjølte!

koristen sa...

Dagene går altfor fort på denne tiden av året - men da blir det kort mellom fredagene! Antrekket er svart i dag, med ustilige joggesko som prøves oppveid av litt gullsmykker, duften er "Oscar" fra Oscar de la Renta.

Basstemmer i mannskor er flott, men vi vil ikke ha det selv - god bedring!

God helg til alle glamorøse.

Stine Arkeologine sa...

Travle dager her, i dag var jeg oppe før seks for å bli ferdig med et berg av arbeidsoppgaver til helga. Men det var ikke så verst å våkne likevel, for da vekkerklokka ringte lå det allerede en lys våken liten pjokk ved siden av meg, strålende glad og forventningsfull til den nye dagen, og da kan man jo ikke akkurat bli morgengretten selv. For et B-menneske er det vanskelig å forstå hvordan verden fortoner seg for de av A-typen, men de er veldig hyggelige å være sammen med om morgenen!

Har rukket en dusj, har blomstrete bluse, ”Lily” parfyme og capribukser, sola skinner, jeg har hjemmekontor og skal gå tur i skogen i lunsjen. Gleder meg til helga og håper dere også gjør det! :-)

Bergensfruen sa...

God fredag! Dagens antrekk er ny bluse. Så langt uten gulp. Luksus! Denne helgen gleder jeg meg ekstra til, for nå skal jeg og mannen ha 2 uker ferie sammen før han skal ha pappapermisjon i 6 måneder og jeg skal i jobb igjen.

Planen for dagen er å ha årets trolig siste grillmiddag, fersk mais ligger og venter - nam! Lørdag er det kino med 4 åringen og søndag tur i skogen. Og så mandag: Frisør først, og så kjøpe nye briller. Blir bra.

Josefine sa...

God fredag! Dagen startet på beste viset, nemlig med en time yoga med påfølgede frokost med venner. Nå er jeg på plass på lesesalen, etter en veldig intens uke med hele 16 timer forelesning (!), blir det en litt roligere studiedag i dag. I kveld skal jeg jobbe frivillig i studentpuben, resten av helgen er ledig. Deilig!

God helg og god bedring!

MillaCamilla sa...

Hurra for helg. Lite synlig glamour, men følelsen av å fått sove mye i natt kun avbrutt av to amminger er god. Antrekket lett ammevennlig foreløpig. Glamorøs frokost med aftenposten, god kaffe og rundstykker uten forstyrrelser løfter fredagsfølelsen opp til nye høyder. I helgen ventes besøk av besteforeldre som skal ta sitt nye barnebarn i øyensyn og vi foreldre med baby skal på jubileumsfest for å feire kjærligheten til et vennepar! I tillegg blir det gå -og sykkeltur i Edvard Munchs fotspor på Jeløy. Fin-fin i helg i vente altså. God helg til alle her inne:)

Dahlia sa...

Det er hjemmekontor denne fredagen, med musikk og stearinlys i kjellerstua. Gleder meg til en helg uten de store planene. Og lurer på hvor vi skal dra i Oslo for å finne steinsopp. Men det er nok ingen som vil avsløre sine soppsteder :-)

Kjersti Nerum sa...

Jeg har akkurat prøvet den lekreste aftenkjole med slep og godt snitt, og nu skal jeg møte en venninde i thé-salongen for prat og hygge. Der efter skal jeg påse at husholdersken har satt steken i ovnen, før jeg får en charmerende kavaler på aftens.

(Det er ikke akkurat slik, men det kunne vært! Aftenkjole er føvrig joggebukse, og husholdersken er meg selv. Steken er kjøttsuppe, og kavaleren er kjæresten.)

God fredag!

Anaruh sa...

Deler samme skjebne som deg; de siste dagene har det vært sofa, Gilmore Girls, te og bøker.

Planen for helgen er hovedsaklig å bli frisk, men det hadde vært fint hvis jeg i tillegg hadde ork til å dra på byfest, lage en eplekake og se en Woody Allen-film (enten på kino eller her hjemme).

Ha en riktig fin helg!

Ina sa...

God glamorøs fredag!
I anledning kundemøter (som gikk veldig bra, hurra) har jeg ikledt meg det nærmeste jeg kommer drakt: Skjørt og genser i matchende mønster. Neglelakken er brunlilla Essie Angora Cardie og dagens parfymevalg ble Shalimar, delvis fordi den passer til dagens vær og vind, og delvis fordi jeg trengte noen voksenpoeng ekstra i dag. Siden forrige fredag har jeg vært på sopptur hele fem ganger, og sanket noe sånt som 15 kg steinsopp. Dahlia, du spør etter steder, og det beste rådet jeg kan gi deg er å dra litt utenfor allfarvei. Så langt som mulig, egentlig. Sett av god tid, og bruk lukt og syn aktivt. Steinsoppen finnes i ulike typer skog. Ofte kan det lønne seg å lete i kanten av skogsholt, eller langs stier, hvor sånne som meg har gått og svingt på kurven og spredt sporer som igjen blir til ny sopp. Lykke til! Husk å sjekke med soppsakkyndige om dere er i tvil om hva dere har plukket!

Synne sa...

Oi, det er jo fredag! Jeg hadde egentlig fredagsfølelsen allerede i går, fordi jeg ble ferdig med ukens frilansing, men jeg fant heldigvis noe vettugt å gjøre i dag også. Det føles jo alltid bra!
Dagens antrekk består av en rutete kjole med stort skjørt som svisjer når jeg går. Jeg har god te i koppen (mmm, jasmin!) og en blomstrende krysantemum ved siden av meg på bordet. Leppestiften er rød, og håret er nyvasket og krøllete.
To ting trekker ned i dag: Jeg er så støl at jeg nesten ikke orker å puste, etter å ha overanstrengt meg litt på trening i går, og jeg har nettopp lest ut ei god bok (akk, tomheten efterpå). Håper å finne nytt lesestoff veldig snart og at musklene mine slutter å være sinte på meg i løpet av noen dager. Jeg skal i hvert fall spise litt ekstra sjokolade som trøst, og det hjelper som kjent mot alt!
God og glamorøs helg til alle!

Synne sa...

Oi, glemte å si fortsatt god bedring! Medfølelse og gode vibber herfra!

Annette sa...

God fredag!
Jeg er på farten til hyttetur, denne gangen er det til den svenske skjærgården hvor foreldrene til ei venninne har hytte (eller hus, rettere sagt). Det blir god mat, strikking, trening, hygge og avslapning. Gleder meg :-)

Kjersti sa...

Først og fremst: god bedring! Lenge siden jeg har delt fredagsrapport nå, og sant å si har glamorfølelsen vært mangelvare i det siste. Nå kan det imidlertid virke som det meste går litt bedre, og jeg feirer med en stor dose godfølelse i dag - jippi!
I skrivende stund har jeg nytrukket Earl Grey i koppen og nystekte rundstykker med honning. Fingrene prydes fortsatt av neglelakken jeg fikk lagt på forrige torsdag - hurra for superlakk! Helga ligger vidåpen foran meg uten en eneste plan, og det er slike helger jeg liker godt. God helg til deg og alle lesere!

Anonym sa...

Denne frøkenen er også syk, nå på femte dagen. De foregående dagene har vært svært lite glamorøse og har vært preget av feber og slitte pyjamas. I dag har jeg kommet delvis ut av pyjamasen og glammet opp dagen med knallgrønt ullsjal, røde lepper og en dusj Miss Dior. Rart det, jeg følte meg mindre syk da disse tre små grepene var gjort! :) Te i massevis på dagtid og utsiktene til et flass rødvin med min kjære i kveld, gjør dagen god. God bedring til glamourbibliotekaren og riktig fod helg!

Maren sa...

Hurra for fredag! Jeg tilbringer kvelden med Ally McBeal, men lurer på om jeg må en kjapp tur innom Stars Hollow også. Og så klart drikker jeg te! I morgen skal jeg jobbe, og så kommer endelig kjæresten hjem fra sine dager i Jimmy Carter-arkivet i Atlanta (research til masteroppgave), gjett om jeg gleder meg til det! God helg og god bedring! Skulle du egentlig ønske at du hadde et haunted leg, forresten? Hihi!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag, denne gangen fra Tromsø! Ganske glamorøst å starte og avslutte dagen på hotell, det må jeg innrømme. At de 13+ timene mellom morgen og kveld har gått med til et intensivt videregående førstehjelpskurs, er kanskje ikke så glamorøst? Jeg går i kurs-praksis-vennlige klær, men dufter stadig av Valentina - og har nytt undertøy under!

God helg, alle som en!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle bedrings-ønsker! :)

Populære innlegg