mandag, august 25, 2014

Glamourspørsmål fra leser: Oppbevaring av brevHei! 

Jeg er en jente på 19 som driver og flytter ut hjemmefra. Spareperson som jeg er, har jeg tatt vare på ALT (for mye). Mye må nødvendigvis kastes, men akkurat brevene og postkortene opp gjennom ønsker jeg å beholde. 

Tenkte å oppbevare dem mer verdig og mindre søplete (i en stappfull boks) fra nå av. Så hvis du vil svare, såklart, lurte jeg på hvordan du gjør det? Tips? 

Med vennelig hilsen, 
Berabagheera


Hei!
Der sier du noe. Hos meg hersker dessverre et kaos når det gjelder brev og kort. Jeg tar også vare på alle, og har hatt stor glede av å lese dem i ettertid. Det vil si - jeg hadde ca tretti brevvenner da jeg var liten, folk fra hele verden som jeg brevvekslet med, og jeg har nok ikke tatt vare på alle de brevene. Det var flere plastposer stappfulle, og på et tidspunkt måtte jeg kaste (brenne) en del av plasshensyn. Alle føltes nok ikke helt relevante å ta vare på heller. Men etter jeg flyttet hjemmefra tror jeg faktisk jeg har tatt vare på alt, og det meste ligger i esker på loftet - ikke systematisert, dessverre. 

Men jeg bør også ta tak i dette, særlig haugene som ligger på kontoret mitt her i andre etasje, og sånn umiddelbart vil jeg foreslå fine pappesker som man kan kjøpe f.eks. på Ikea, Søstrene Grene, bokhandler, interiørbutikker osv. De kan man jo ha fremme også, de trenger ikke å stues vekk. Skoesker er ikke like sjarmerende i sin opprinnelige form, men man kan jo kle dem i fint papir, tapet, stoff e.l. - det finnes det garantert noen oppskrifter på denslags på nettet. Så kan man jo sortere brevene og dele inn eskene etter avsender, eller etter året man mottok brevet. 

Takk for dyttet, nå skal jeg rydde!

mvh
Glamourbibliotekaren. 

5 kommentarer:

Berabagheera sa...

Takk for fint svar! Lykke til!

Elisabeth sa...

Tenkte akkurat å foreslå å lage fine esker selv, jeg gjorde det i vår etter å ha sett noen tips på YouTube! Fine til brev - og til kjedelige ting som regninger og forsikringspapirer osv.

Elisabeth sa...

(jeg mener å lage fine esker av gamle skoesker, ved å lime på tapet, farget papir eller stoff!)

Anonym sa...

Vi pleier å legge postkort vi får i bøkene våre. Når du evt. skal lese boka kan det brukes som bokmerke - og det er alltid spennende å ta fram en bok fra hylla og se hvilken hilsen som følger med. Fungerer kanskje ikke like godt med brev.

Glamourbibliotekaren sa...

Berabagheera: Selv lykke til! :)

Elisabeth: Bra tips! Må sjekke YouTube.

Anonym: For en god idé!!

Populære innlegg