mandag, september 22, 2014

Dag 1


God morgen! Beklager igjen at dette ble kort varsel, men det er lov å henge seg på når som helst i løpet av uka. Fram med øredobbene, arvegodset, paljettjakkene, Grandma Yetta-antrekkene, leppestiftene, konfirmasjonssmykkene, hva som helst som dere ikke bruker til hverdags, og som får komme fram i lyset altfor sjelden. Ta det i bruk, og rapporter daglig her i bloggen. 

Jeg starter uka med dette smykket som jeg fikk til jul av min mann for noen år siden. Jeg bruker det til finere anledninger, som et slags statement-smykke til nøytrale antrekk, men i dag har jeg det til helt vanlige hverdagsklær og det funker også. Det er et vintage David Andersen-smykke fra 1920-tallet, kjøpt i smykkeantikkforretning. 

Deres tur!

17 kommentarer:

Kristin sa...

I dag ble det rosa regnkåpe. Ikke fordi den gjemmes til spesielle anledninger men fordi det regner på nordvestlandet for første gang på evigheter :-)

Anonym sa...

Bra initiativ! Jeg har tatt på meg sølvarmbåndet jeg fikk av mine svigerforeldre til 30 års dagen. Er ganske massivt og jeg må sikkert ta det av når jeg skriver på pcen på kontoret, men veldig kult ;)

Karin

Regnboge sa...

So fint det smykket var!

Men denne utfordringa passar jo ypparleg, sidan eg prøver å bli litt flinkare til å pynte meg og bruke smykka eg har. So då sleng eg meg med og tek på meg dei lyselilla klipseøyredobbane som har tre hengande kuler. Dei er i og for seg ikkje so pynta at det gjer noko, men eg har ein tendens til å gløyme dei, der dei ligg i smykkeskuffa. Og dei gjev jo antrekket eit visst retro preg.

S sa...

Jippi, da er vi i gang! Og takk for kjapp respons på min forespørsel. Slike ufordringer er noe av det jeg digger med bloggen din.

I dag har jeg tatt på et fint smykke jeg fikk i gave for snart 14 år siden. Det er liksom litt fint, så jeg bruker det sjeldent til hverdags. Men i dag matchet jeg fargen på jumperen med fargen på smykket - og jeg har allerede fått kompliment for det!

Ha en fin dag - her i nord sludder det!

Frøken Sekretær sa...

For en fin utfordring!

I dag tok jeg frem den beige høstkåpa og matchende leopard-skjerf for å holde stand mot høstvinden som feier over hovedstaden. Med lakksko på føttene følte jeg meg ganske elegant på en mandgas morgen :)

Ha en fin dag!

.mette sa...

Jadesmykker! Kulearmbånd og fin elefant rundt halsen. Deilig mot huden. .mette

Julia sa...

Hurra for utfordringsuke! Har på meg min nydelige dyprøde silkeskjorte, som så absolutt føles altfor pyntet for hjemmekontor, og generelt brukes altfor sjeldent. Lover bedring. Jo, og så åpnet jeg en tester av CdGs Amazinggreen, bedre enn å la den støve ned på badehylla.

FruLunndal sa...

Startet dagen med skrubb og dusjsåpe fra Aesop, og har på meg en kjole jeg tror jeg ikke har brukt på ett år. Fant også frem øredobber fra en venninne, og et smykke fra mamma som jeg ikke bar brukt på lenge. Siden snøen allerede ligger langt nede i fjellene her i nord, ble det en hvit, kort vinterkåpe og Mulberryskjerf i halsen. Har allerede fått koselige kommentarer på jobb, og lurer allerede på hva jeg skal finne på i morgen! :)

Ina sa...

Å, for et nydelig 20-tallssmykke!
Jeg har startet utfordringsuka med å henge mitt Line Jorddal-fiskesmykke med swarovskikrystaller, sølv, juggel og strass om halsen. Ellers sorte slacks, sort-hvit-stripete genser, kåpe fra Cos og sko med lakkdetaljer.

Anonym sa...

Her ble det en genser som ble tatt i bruk - en rød ullstrikkegenser mamma strikket til meg da jeg var russ i 1995... Den er faktisk veldig fin, og ikke så veldig 'russegenser'. Valgte genseren i stedet for smykke, siden deler av dagen blir tilbrakt ute i naturen med den firbeinte. Da er jeg varm, samtidig som det ikke blir så klamt som i en jakke!

Stine Arkeologine sa...

Smykket ditt er virkelig vakkert! Jeg har tatt på en brosje som tanten min har laget og har den i et fløyelsbånd rundt halsen. Det må være 15 år siden sist, men det er nydelig!

Josefine sa...

Jeg har vært med på dette i dag uten å være klar over det, ved å bruke et par nye skoletter som jeg har fått låne av mamma. De glittrer og er kjempefine, så jeg syns de måtte få vise seg frem litt selvom jeg syns det er litt mer behaglig med mine trofaste Nikes nå som jeg er i praksis.

Skal være mer bevisst på valget i morgen!

Anonym sa...

Fin utfordring! Jeg har tatt fram perlekjedet jeg fikk av mannen min til 25-årsdagen (for lenge siden). Jeg synes det er for fint til hverdagsbruk, og nettopp derfor brukes det alt for sjelden.

Ingvill

Kristin sa...

Såg ikkje utfordringa før no, men heiv på meg det finaste silketørkleet med ein gong! Det ligg vanlegvis framme, sjølv om eg faktisk aldri(!) har brukt det. Men eg klarar ikkje putte det i ei skuff, for det er så fint.. :)

Hazel sa...

Hvor hyggeligt! I dag har jeg haft min yndlingskjole på og et par gule satinsko fra 1940'erne. De er ikke særligt komfortable, men det gør jo ikke så meget, når man er studerende og bruger dagen på at læse hjemme.

Kjersti sa...

Jeg vil være med!
I dag har det gått sport i å finne fram smykker jeg ikke har brukt på lenge. Det ene har jeg til og med nesten aldri brukt! Det er verken spesielt dyrt eller gammelt, men en enkel sak med en lang svart skinnlignende snornog et sølvfarget hjerte i enden. Grunnen til at det har forblitt ubrukt er nettopp den lange snora, for jeg er ikke vant til smykker som henger helt ned på magen og dingler borti alt mulig. Men det er jo så fint!
Full av inspirasjon kasta jeg meg over smykkesamlingen og fant fram et sett med halssmykke, øredobber, armbånd og ring i sølvnog pusset det så blankt jeg kunne. Dette skal brukes til helga når jeg skal i 100-årslag. Ja, du leste rett, og det er ikke to 50-åringer som har slått seg sammen - det er min farmor som fyller 100! For en avslutning det blir på utfordringsuka!

Mona sa...

Dypgrønn blondekjole i 60tallsminikjole-stil. Veldig fin kjole. Brukes alt for sjelden. Men i dag ble den brukt.

Populære innlegg