tirsdag, september 09, 2014

Never let me go (1953)


Her en kveld var min elskede hyret inn til å spille på et tv-show, av typen med kjendiser og intervjuer og reklame (altså slike ting som jeg helst ikke vil bruke mer tid enn nødvendig på), og jeg la en glimrende plan. Opptaksfunksjonen på Get-boksen gjorde nemlig at jeg kunne spole over alle de masete tingene og kun se på når han spilte så fint så fint - og derimellom så jeg "Never let me go" fra 1953, starring Clark Gable. Genialt! Slik kunne jeg både være supporting wife OG samtidig få med meg underholdning som passet meg bedre. En må utnytte de tekniske mulighetene en har!  

Filmen handler om Clark Gables karakter Philip Sutherland, amerikansk avisjournalist bosatt i Moskva, og hans kjærlighet til ballerinaen Marya (Gene Tierney). De får etter lang kamp lov til å reise til vesten, men noe skjer og Marya blir holdt igjen. Deretter legger Philip planer for å hente ut Marya via sjøveien, i nattens mulm og mørke, og det er ganske spennende. Hun danser forøvrig Svanesjøen i en ekstraforestilling for en sal fullsatt av kommunister høyt oppe i systemet, da han klarer å få henne ut av salen i en bil, kjøre bilen uti sjøen, svømme ut til en ventende robåt og videre i sikkerhet. 6 kommentarer:

Reidun Granberg sa...

Jeg ser du er interessert i gamle filmer. Er du klar over at "Tatt av vinden" er 75 år i år og går på Cinemateket 27. september?

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det vet jeg! Moro :)

Marte sa...

Det er ALT for få som kjenner til Gene Tierny. Hun var bare så stilig. "Leave her to heaven" er min favoritt.

Glamourbibliotekaren sa...

Du får starte en kampanje! :)

KariM sa...

Hvor får du tak i alle filmene du ser? Låner, kjøper, leier?

Glamourbibliotekaren sa...

TV, Netflix, låner på biblioteket, har noen selv. (Kjøper ikke særlig mye film lenger)

Kanalen TCM har jeg alltid sørget for å ha tilgang til, der går det mye bra. Altså Turner Classic Movies.

Populære innlegg