fredag, oktober 24, 2014

Glamorøs fredag


God morgen! Her er det 12 grader, regn og plutselige vindkast! En slik dag er det veldig deilig å ha hjemmekontor. Jeg koser meg glugg hjemme, får jobbet mer effektivt og kan tenne så mange lys som jeg bare vil! For ikke å snakke om at jeg i teorien kan jobbe i pysjen! 

Dagens duft er Dior Addict, jeg har mørkerød neglelakk fra Merci (ja, kaféen!), matchende cardigan som muligens blir for varm, og bursdagsøredobber. I helga skal jeg jobbe litt, og jeg får besøk av min kjære kusine. Det blir hyggelig! 

Her kommer en sterk oppfordring til alle mine lesere om å legge igjen fredagsrapport! Antallet lesere er jo stabilt (omkring tusen unike hver dag), men færre og færre rapporterer om sine fredager. Sånn kan vi ikke ha det! Alle er hjertelig velkomne til å bidra, samme hva dere har å si. Jeg vet at mange finner disse fredagspostene motiverende, nettopp på grunn av alle rapportene - det er jo kjedelig om det til slutt er bare min fredag som presenteres, den er ikke nødvendigvis så motiverende alltid! Så KOM IGJEN, alle mine venner, kvinner som menn, unge som gamle, veteraner som ferske - hva forgyller din fredag? Skriv! Vi vil høre det!

Mvh eders Glamourbibliotekar.p.s. Her er en munter melodi på morgenkvisten!

48 kommentarer:

KLY sa...

Jeg tar oppfordringen selv om glamorøsitetetn ikke er på topp. Rennende nese og testing for svangerskapsdiabetes er kjedelig, men jeg er i det minste kledd i min favorittsilkebluse fra min favorittbutikk Uniqlo. Da er det, ved nærmere ettertanke, temmelig glamorøst å tenke på at tur til Paris er rundt neste sving og at jeg kan fylle på med lekre basisklær derfra. Og et besøk til Merci såklart.

God fredag!

Julie sa...

Jeg tar oppfordringen sporenstreks her jeg sitter på t-banen på vei til Blindern og ukas siste forelesning :) Gul regnjakke, rød leppestift, nye støvler, og sommerfugler i magen fordi jeg skal på date i kveld med en som jeg liker veldig godt! God fredag!

Tigram sa...

Heimekontor, ein sjeldan luksus. Lunsjpausen går til ein haustleg uvêrs-joggetur og i kveld er det "Skapinga" med Det Norske Solistkor i Aulaen. God fredag!

Petra Rhodin sa...

En liten fredagsrapport från Kungälv: Snart skall jag åka ut till stallet för att träna med hästen jag hyr. Även här regnar och blåser det, men sedan ridhuset kom på plats spelar det ju ingen roll. I kväll skall maken och jag till Thorskogs slott, äta gott och njuta av den fina miljön.

Tack för en mycket inspirerande blogg och fortsatt trevlig fredag!

Sørlandspige sa...

Ok da, rapporterer gjerne, selv om min pensjonistfredag er alt annet enn begivenhetsfull!
Men der ER inspirerende å lese om smått og stort, og tanken på rapport minnet meg på duft ... Det ble La Prairies Eau de Soin pur le corps, og dermed måtte jeg skifte til min fine, lilla lintunika for å matche, og da kom de søte hvite emaljeøredobbene etter mamma på, og plutselig føltes det ganske glamorøst med pensjonistregnværsfredag likevel! Sånn kan det gå!

Kirsten sa...

Herved min første rapport. Jeg leser disse hver uke og nå er det vel på tide at jeg bidrar. Dagens glamoureffekter er nyfrisert hår etter en vellykket hjemmebehandling i går, pen kjole med livlig mønster gjør meg glad selv om det regner i Amsterdam. Det er fredag og jeg får ta med hunden min på kontoret og det er det aller beste. Alle blir så glade og han skaper god og hyggelig fredagsstemning på kontoret. Ha en fin fredag!

KariM sa...

Min følelse av glamour i dag består av røde lepper (takk for påminnelsen!) og muligheten for å være inne, varm og tørr. Jeg trives så godt inne, når været rusker som det gjør!

Helgen kommer til å inneholde enda en visning i det gamle huset jeg så gjerne vil kjøpe, men som er for dyrt for oss egentlig. Men det er jo ikke noen andre som vil kjøpe, så hvorfor ikke selge det til oss for litt mindre...? Og så skal jeg tilbringe lørdagskvelden hos min søster, i hennes lille røde hus på Eidsvoll. Det er alltid veldig koselig. Og kanskje, hvis regnet gir seg litt, kommer jeg meg ut i skogen på søndag.

Lykke til på date, Julie! Og god helg til alle sammen!

Katja sa...

Etter en mindre glamourös start på dagen, med barnhagelevering på sykkel i regnslask, er jeg nå på plass på kontoret i svart ullkjole fra 30-tallet, som har det mest fantastiske snittet og detlajene jeg kan tenke meg. Mulig at jeg matcher med röd leppestift etter at jeg har drukke litt te. Forelöpig er det höyhälte sko og oppsatt hår som gjelder, frem til i ettermiddag, da regnbuksen må utenpå igjen och matches med sjöstövler.

Anonym sa...

Myk svart hjertegenser fra Vero Moda. Duft Yves Saint Laurent Opium.
Søt hjerteørepynt fra Snø of Sweden.
Ny deilig svart jakke også fra Vero Moda. Og jeg venter i spenning på noe jeg ikke kan fortelle ennå... God helg!

Anonym sa...

Det regner i Bergen også, så det må bli rød leppestift og øredobber i dag for å veie opp for mosegrønne støvler og ødelagt paraply. Tror faktisk jeg skal slå til på en fredagscroissant til lunsj, og så skal jeg på biblioteket, et must på regnværsdager! Resten av dagen vil gå til pensumlesing og kurs. Håper dagen og helgen blir fin, tross været!
Ida i Bergen

Annette sa...

God fredag!
Her feires Glamorøs fredag med pen sort bukse med høyt liv og smaragdgrønn bluse som jeg bruker sjeldent. Fint å få brukt den idag:-)
I kveld arrangerer vi en forsinket bursdagsfeiring for samboeren min og det blir varmende høstsupper og foccacia til alle som kommer :-)
Ellers har vi lånt bil og skal derfor gjøre unna en del ærend i helga. Fint å samle opp til én dag.
Ønsker alle en flott fredag og en vidunderlig høsthelg!

S sa...

Det å sjekke ut glamorøs fredag er en av mine faste ritualer på fredagene - gitt at jeg har tid og mulighet. I dag er det røde lepper og så har jeg sneket på litt Chance fra Chanel. Rakk ikke gjøre så mye i klesveien, så det er nokså hverdagslig. Men den glamorøse følelsen er absolutt på plass, da jeg og minste datter skal dra på hyttetur sammen i helga. Turen kom plutselig på - i forbindelse med at en hårete liten venn plutselig dukket opp etter over å ha vært savnet i over to måneder. Så da ble andre planer lagt på is, og vi tar ei helg på landet i stedet. Slik været er nå kan det bli ei fantastisk helg med mildvær og likevel klar himmel.

Lykke til i kveld til Julie, og ei riktig god helg til alle dere andre!

S

Malicia Malurt sa...

Takk for inspirerende blogg!
I slikt et vær ¨må glamouren minst dobles. Så her er det trangt, sort Miss Moneypenny-skjørt, burgunder ullgenser og sort, ny, tynn og silkemyk skinnjakke. Høye hæler og ny leppestift og Be Delicious fra DKNY fullender glamouren.
I kveld er det middag med gode venner før Voyzeck på Det norske teatret.
God glamorøs fredag.

Glamourlegen sa...

Tar inn på The Thief med mannen i morgen, svigers er overnattingsbarnevakter i heimen. Gleder meg til date og voksentid! God helg alle sammen :)

Frk Barcode sa...

Litt overarbeidet og trøtt, men føler meg likevel ganske glamorøs i nytt antrekk innkjøpt på forrige ukes storbyweekend, med kort sort skjørt og sort genser, samt nye armbånd og øredobber. Nyvasket hår, Flower Bomb og litt ekstra eyeliner for å kompensere for trøttheten. Helgen går med til jobbing, samt en tur til frisøren, som blir et deilig avbrekk - hun gir verdens beste hodebunnsmassasje.God helg til alle sammen!

koristen sa...

Nye røde Ilse Jacobsen-støvler er den ytre glamoureffekten i dag, gummistøvler er helt nødvendige i Oslo for tiden, og disse er så fine!

Min indre glamoureffekt er glede over at jeg kjenner så mange fine folk, og at dagen startet med at jeg leste en inspirerende fb-melding fra en av dem :-)

Lykke til på date til Julie, og god fredag til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Lektor Tørrdal sa...

I øsende pøsende regn er glamur effekten for denne lektoren noen elleville cupcake øredobber. Gore-tex sko matcher cardiganen, men føles lite glitrende.
Skal avslutte ukens undervisning med fokus på tidlig middelalder. I et anfall av kreativitet spilte jeg Orffs "O Fortuna" for klassen, som ikke lot seg rive veldig med. Etter lunsj er det fokus på ideologier og da slår jeg til med Internasjonalen.
Helgen skal ha fokus på mat med kafebesøk og voksenfest.

Anonym sa...

God formiddag. Ikke mye glamour denne fredagen - men det blir det i aften! Planlagt nydelig fiskemiddag, levende lys og kjole!
Akkurat nå skuer jeg ut på et litt trist Bjørvika, mange paraplyer og trær som vaier i vinden!!God helg. .mette

Dahlia sa...

Denne fredagen er ekstra fin, siden jeg skal i operaen og se ballett - Mesteraften med Jiri Kylian på hovedscenen. Gleder meg veldig og har tatt på den fineste ringen jeg eier.

I morgen er det tre år siden den ene datteren min fikk en kronisk sykdom som påvirker hverdagen hennes mye. Vi forsøker å lage noe positivt rundt det man uansett ikke slipper fra, og markerer årsdagen hvert år, så i år blir det festmiddag i heimen med besøk av mormor og tante.

Ønsker alle en fin helg og lykke til til Julie (å, så spennende!).

Stine Arkeologine sa...

Musikken fra en fin konsert i går spiller ennå i hodet, jeg sitter på bussen på vei til fjellet for å være sammen med gode venner, barna koser seg hos besteforeldrene sine og i sekken ligger en luksuriøs ny ullgenser, parfyme og en fin kjole sammen med turklærne. Ordentlig glamorøs fredag! :-)

Riktig god fredag og helg til alle her!

Marit sa...

Frifredag er luksus. Pysj, kaffe, knekkebrød og bok! Så husarbeid, men hva gjør det? Vind og regn gjør at tur i skogen ikke frister uansett. I kveld blir der reker og hvitvin, og INGEN planer for helgen. Deilig.

Liv sa...

Takk for oppfordringen! Det som forgyller dette øyeblikket er treåringen som lar seg begeistre av min meget amatørmessige papirspå (25 år siden sist jeg laget en...). Ruskevær ute og glør i peisen. God helg!

Maren sa...

Hurra for fredag! Etter en snarvisitt på jobb er jeg klar for å nyte en skolefri dag. I ettermiddag skal jeg blant annet treffe ei god venninne som er på besøk i byen, det gleder jeg meg til! Neglene har fått en fin rødfarge på, og jeg holder meg tørr i prikkete regnjakke. Jeg jobber både lørdag og søndag, men skal bruke ettermiddagene og kveldene til favoritting: Bok, te,tur i regnet, film. God helg!

Maje sa...

På utsiden er det lite glamour i dag: jeans, t-skjorte og cardigan på jobben i dag. Tett nese og håret er ukontrollert krøllete etter regnet på morgenen i dag. MEN: jeg bakte banoffee kake i går som skal fortæres til kaffen i dag og i morgen er det storquiz her, så litt glamour kan man da skimte likevel. God helg!

karrimarri sa...

Takk for flotte fredagsoppdateringar :)
Plan for fredag er enkel og grei: komme meg heimatt og ta helg :). Det inneber maling av gang, tedrikking,vaske kle og bake. Eg driv og ser filmen om Monica Zetterlund, og eg vert meir og meir imponert over hovudrolleinnehavaren. EG tenkte eg skulle avslutte fredagen med ho Monica.
Elles så har eg vorte inspirert av deg til å starte opp emneknaggen kvalasduno på instagram, så der er det berre å merke bøkene sine. Eg har og ein brukar som heiter kvalasduno.
Ha ein strålande fredag ynskjer eg deg frå ein fuktig Vestland...

Anaruh sa...

Challenge accepted!
Min fredagsglamour har sålangt bestått av en rolig frokost, Rouge Noir fra Chanel på neglene, og en diger kopp kaktus-te etter en litt slitsom videokonferanse med en brite med munndiaré...

Jeg er heldig og har vindusplass på kontoret, og nå er ruta full av regn - jeg er vestlending og ELSKER det! Jeg har planer om å gå fra jobb litt tidlig, og kanskje ta med boken min på kafé. Ellers består helgeplanene mine av en tur i svømmehallen, baking, en tur i marka og konsert i Operaen på søndag.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som i dag byr på tørt, overskyet vær. Tidligere i uka har vi hatt masse regn og et halvt døgn med snø og hvitt på bakken, men jeg er happy med sånn det er nå også! Selv om jeg gjerne vil ha vinter snart...

Glamouren i dag består av å ha fri! Jeg baker brød, tar en liten oppvask og skal snart vaske huset og skifte på senga. Pappa kommer på besøk om noen timer og skal være her i helga, hurra! Han har med seg elgkjøtt til meg og elgknoker til hunden, så det blir et kjærkomment besøk ;)

Etter baking og husvask blir det dusj, og da kommer den ytre glamouren på! Tror det blir jeans, sort singlet, lysegrå cardigang med 'rysjekanter' foran og ei nydelig brosje til feste på brystkassen. Neglene skal få fjerna sin dyprøde Bordeaux-lakk fra Essie, og jeg mistenker at erstatningen blir en dypgråblå sak som heter 'Twilight blue' som jeg ikke husker merket på. Leppene skal få på seg Estèe Lauder i en rødbrun farge, og hvorvidt jeg skal ta på mascara avhenger av om været holder seg tørt eller ikke :)

Det mest glamorøse i dag er dog gårdagens nyhet om at en person som står meg nær ikke har kreft likevel, selv om det var mye som tyda på det. Han lider istedet av noe sjeldent som kan opereres og fikses helt opp i. Hurra!

God fredag og helg, alle som en. Lykke til på date, Julie, jeg håper den blir bra!

HildeSofie sa...

God fredag!
Sort kjole, okergule strømpebukser og matchende negler (med glitter, hoho). må lyse opp litt i høstmørket! Vanille Noir bak øret, Lady Grey i koppen og P13 på radioen.

Helgens planer er litt usikre, vi har ikke helt konkludert på om lommeboka tåler en tur til Oslo. Men fint skal det bli uansett!

God helg til alle, og spesielt til alle de som ikke har rapportert før - velkommen!

Anonym sa...

Her er jeg:
Nydusjet i morges med ekstra luksuriøs dusjsåpe, Coco Noir fra Chanel.
Det er min luksus i dag :)

God helg

/meg

Anonym sa...

Denne fredagen begynte særdeles uglamorøst. Viltvoksende stresstanker og vilt sparkende baby i magen byr på utfordringer for nattesøvnen og bidrar heller ikke til "sindets munterhet". Heldigvis har arbeidsdagen vært svært hyggelig. Og et par dusjer vaniljeparfyme fra Serge Lutens gir gode høstassosiasjoner. Jeg må dessverre jobbe denne helga (også!), men det blir tid til litt avslapning og moro også. Og lurer på om ikke regnet skal gi seg i morgen...? :)

God helg, alle!

Anonym sa...

På jobb igjen etter en et par dagers kraftig forkjølelse. Fint å se hyggelige kollegaer igjen. Håret var overraskende medgjørlig, pen grønnfarge på strikkejakken. Dufter She fra Armani den passer fint i dag som jeg har tett nese, er ikke helt sikker på om den er helt meg. Helgen byr på hyggelig samvær med mine to kusiner.

Anonym sa...

Jeg er vel en som ofte leser og aldri kommenterer...så her er min rapport: etter å ha stresset rundt i tre timer og ordnet opp i lekseplaner og konflikter er det godt å sette seg ned litt for meg selv og drikke en kopp varm te før jeg skal ut i krigen igjen. Det hjelper også å høre på ""The Lord's Prayer" m/ Andrea Bocelli, den roer meg alltid ned. Og så er det oppmuntrende å tenke på at jeg skal gå tur i regnet med hiphop-musikk på øret. Og da skal jeg jammen meg gå innom sushisjappa og sette meg godt ned i sofaen når jeg kommer hjem. Tror det blir mitt sted resten av kvelden!

Ha en fin fredag!

R.

M.E. and Me sa...

Neonrosa genser fra H&M, svart ankle-grazer fra Zara, svarte Nike Airmax, Tom Ford's Santal Blush, og Clinique Chubby Stick i knallrosa.
Te i vintage sølvtekanne med svart bakelitthåndtak.

God helg! Her hos oss i Surrey skal det plantes hundrevis av blomsterløk :)

Trude sa...

Jeg har bestemt meg for å ta HELT fri fra masteroppgavetanker i dag og i helga, og bare nyte høsten og været og alt sammen. Drar på hyttetur med kjæresten i ettermiddag, elsker å ta tog, og gleder meg til å komme ut av byen. Masteren kan vente til mandag. God helg!

Ina sa...

Barndomshjemmekontor (med kontaktsyk niese på fem år som hyggelig utfordring for konsentrasjonen) Shalimar og sorte busker med høyt liv og pen press. Skal snart logge av, tar igjen resten av arbeidet på søndag. I morgen skal jeg treffe en god venninne og jeg har ambisjoner om å lokke henne med på Mozarts Requiem i kirken før vi går på bar.

Lektor Tørrdal: Hvordan er det mulig å ikke la seg rive med av O Fortuna? Du må ikke gi deg! Pøs på, plis!

Line sa...

jeg har vært borte fra skolebiblioteket hele dagen og hatt fem vikartimer i norsk2 istedet. Det var kjempegøy og kjempekoselig. Fører til litt høyere adrenalinnivå enn den vanlige rolige bibliotekfredagen. Nå er det straks fredagskaffe. Skal ta det med ro i ettermiddag med tanteunger og det vii måtte finne på. Og så skal jeg trille de siste 225 tombolaloddene av 2500. Det blir så bra å bli ferdig, en hel måned før julemessa til og med.
I morra blir det klippetur til frisørtante i byen, og søndag er det Gudstjeneste på bedehuset. En fin helg med andre ord.

Kos dere alle sammen

Hilsen Line

Siri sa...

Det er ikke så ofte jeg kjenner høstdepresjonen bølge gjennom meg - vanligvis synes jeg alle årstider har sin sjarme. Men denne uka her synes jeg har vært litt for våt og mørk, altså.
Så da er det bare å sette i gang velprøvde strakstiltak: ettermiddagslur; et tidlig kveldsbad i badekaret med levende lys, bok og te; og mer bok og levende lys i stua etterpå. Helgen ellers byr på en dugnad i borettslaget og en svipptur søndag ettermiddag for å besøke noen tantebarn. Ingen store sprell, med andre ord, og det passer det søvnige legemet mitt utmerket.

Anonym sa...

Tre timers avspasering er virkelig glamour, men jeg har også spede på med ytre faktorer som skjørt fra Barcelona og relativ ny cardigan.

Timene fri går med til diverse forberedelser til selskap med gode naboer i morgen og kake til feiring av eldste ungdom på søndag.

I kveld er det vennefest, så da skrus glamourfaktoren opp ytterligere et par hakk. Ser virkelig frem til mange hyggelige opplevelser denne helgen!

God helg!

Trude

Anonym sa...

Antrekket er monokromt og består av en hvit genser med blondedetaljer og et sort skjørt, og på fingeren har jeg en gigantisk paraiba turmalin. Kveldens planer er middag med venner. God helg, Glamourbibliotekar!

M

Insouciant sa...

Det er så fint med en blogger som beholder den gamle bloggersjelen der man setter pris på, tar vare på og virkelig kommuniserer med leserene sine. Denne inderlige oppfordringen din i dag fikk meg til å smile.

Jeg har akkurat drukket årets siste kopp Darjeeling First Flush, skal snart trosse (i høst tilsynelatende kronisk) migrene og ta sjansen på en liten dose Bois des Iles som jeg oppdaget på grunn av din blogg. Neglene skal lakkes, muligens med høstens Isadorafavoritt Autumn Leaves. Men aller først et varmt bad med selskap av en Lier Horst-bok.

Kirsebærblomster sa...

Fredagens galmour består av:
1. at det er fredag!
2. at jeg har ny lebestift på (knall rosa)
3. at jeg skal på pilates rett etter jobb
4. at jeg har vunnet en pris og fått mange gratulasjoner og kake i lunsjen
5. og ay jeg skal tilbringe kvelden hjemme med min elskede

Kirsebærblomster sa...

Glamour, ikke galmour. Selv om galmour høres litt morsomt ut.

Synne sa...

Så hyggelig at mange slenger seg med i dag! Jeg har rød leppestift og svart kjole denne fredagen, og jeg lukter av Nina Ricci. I kveld har jeg ingen store planer, men i morgen kveld skal jeg i 30-årslag, så det er kanskje lurt å spare på kreftene! Et lite vinglass blir det nok til dagens middag, men ellers passer det meg bra å være inne og ta det rolig i regnværet. Jeg har jobbet hjemmefra i dag, og dessuten funnet tid til å se en god episode til lunsjen og vise frem en vintage-kjole på bloggen min. Kanskje jeg skal ta den med på fest i morgen? Haha, så lenge jeg har vin og gamle kjoler innen rekkevidde, har jeg det bra! Riktig god fredagskveld og god, glamorøs helg til alle!

Sissel sa...

Min fredagskommentar er at det ikke er fredag før jeg har lest din fredagsrapport.
Må innom andre dager også, selvfølgelig.
Blir fascinert og inspirert, til tross for at jeg tilhører en eldre årgang. Men god litteratur og vakre ting kjenner ingen alder.

Gina sa...

Litt sent, men jeg tar utfordringen. Ble hverken nylakkerte negler eller leppestift på meg, men det er litt glamour i å ha sovet gjennom hele natten og våknet uthvilt. I tillegg plukket jeg med meg en grønn plante på vei hjem fra jobb, og straks ble stemningen i stuen bedre. Utrolig hvor lite som skal til :)

Anonym sa...

Fredagen var travel, så det ble lørdag før rapporten og kommentarene ble lest.
Må bare si at denne bloggen gjør meg så ufattelig glad. Du skriver så fint, og tar så nydelige bilder. Jeg blir alltid inspirert til å øke hverdagsglamouren litt!
Leter etter andre blogger som kan gi den samme gode følelsen, men finner ingen.
Også er det jo hyggelig å lese andres rapporter.
Idag blir det støvler og lue og tur i stallen for å kose med hestene.
Mvh SJH

Glamourbibliotekaren sa...

WOW! For en overveldende respons! Så hyggelig at såpass mange rapporterte! Nesten som i gamle dager, jo! Takk til alle sammen, og velkommen tilbake neste fredag. Dette forplikter, hehe.

Sulvis sa...

Det blir lørdagsrapport herfra også, for fredagen var såpass intens at jeg hverken hadde tid til å skrive noen rapport her, eller tenke over hvilke glamoureffekter som preget min fredag. (Sannsynligvis er det slike dager man burde ta seg tid til et slikt avbrekk.)

Uansett: Fredagsglamouren var en fin regnfrakk, og en artig liten vest jeg strikket av restegarn. Lørdagsglamour er en lilla arbeidsbukse; nå skal jeg sette løker ned i jorda.

God helg!

Populære innlegg