lørdag, oktober 04, 2014

Rear Window (1954)

Det var min tur til å velge film sist mandag, og denne gangen gikk jeg for en riktig Hitchcock-klassiker. James Stewart er reisende pressefotograf, men har beinbrudd og må sitte i ro i leiligheten sin til han blir bra igjen. Grace Kelly er hans forlovede, hun jobber i motemagasin og kommer innom rett som det er. Han blir mer og mer besatt av å følge med på hva som skjer i bakgården - vi får se inn i leilighetene til alle naboene (minner litt om Tati og hans "Playtime"), og plutselig kan det se ut som et mord er begått. Sammen med forloveden og sykepleieren sin begynner han å etterforske det, og husk at dette er Hitchcock. Når han ser gjennom kikkerten, møter han (altså vi) naturligvis blikket til morderen! Jeg får alltid lyst til å gjemme meg når skumle personer kikker rett inn i kamera. 7 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Et av hovedfagsemnene mine var "the fictional gaze", og her var Rear Window en av de viktigste "tekstene". Den er kjempespennende når du analyserer den ut fra Jimmy Stewart som kikker-perspektiv. Vidunderlig film, og magisk vakker Grace Kelly.

Glamourbibliotekaren sa...

Veldig fascinerende med disse teknikkene og vinklingene. Digger filmingen til Hitchcock, han klarer alltid å skremme meg bare med hvor han plasserer kameraet, haha.

Glamoursykepleieren sa...

En av mine yndlingsfilmer!!

Bookworm sa...

Jeg elsker den film!

Synne sa...

Denne er blant favorittfilmene mine! Så intens! Dessuten er Grace Kelly så utrolig flott her, særlig i det svarte og hvite antrekket.

Anonym sa...

Min favoritt Hitchcock-film! Kan se den om og om igjen. Stilig kar og klassisk Hitchcock-blondine, spenning og for noen antrekk...

Lille My

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Thumbs up! :)

Populære innlegg