fredag, november 28, 2014

Glamorøs fredag


God morgen! 
Snøen fosset ned da jeg gikk av trikken, og noe sier meg at det raskt går over i regn. Men det er uansett hyggelig å feie trammen for snø tidlig om morgenen når man går ut og henter avisene! I dag er det ullgenser og vintersko, frakk og digert skjerf, og en liten koffert siden jeg skal på en weekend-reise. Dagens duft på meg er Yria fra Yves Rocher, og glamourkontoret er forgylt med levende lys og et slør av kongerøkelse. På øret: Denne plata, som varmer mitt Steely Dan-hjerte. 

Adventshelg, det er koselig! Hvilke planer har dere? Fredagsrapporter mottas i høyeste grad i kommentarfeltet! Og leserapporter også, i onsdagens "Kva las du no"

Og til info: Glamourbibliotekarens julekalender er naturligvis tilbake i år som i fjor som alle årene siden 2007 eller noe. Kjent for mange av dere! (Men jeg har mye annet på hjertet i desember også, så tro ikke at bloggen går i dvale pga kalenderrepriser!)

Sånn, deres tur! 


(Og en liten melodi til slutt: Peiskos med Jo Stafford. Ja takk.)

33 kommentarer:

Maja sa...

Så fin start på dagen med Jo Stafford! Her holdt jeg nesten på å gå på trynet på vei ned til trikkeholdeplassen, så jeg er en smule shaky nå. Varmer og roer meg ned med en kopp varm sjokolade fra den hyggelige kaféen jeg prøver å stikke innom minst annenhver morgen :) Ha en god helg alle sammen!

Anonym sa...

Allerede på plass på Gardermoen på vei til Barcelona. Det er virkelig glamour for meg. Jeg beregnet god tid, så nå har jeg luktet meg gjennom diverse parfymer (lukter litt som et parfymeri selv også tror jeg). Tror jeg til og med har funnet en jeg ønsker å utvide samlingen med.

I kveld og i morgen blir det lange, romantiske middager ute. Vi feirer 20 år som kjærester, så da følte vi for litt luksus.

Vi har vært mange ganger i Barcelona før, så mye av det "obligatoriske" er "unnagjort". Vi håper å finne fine gallerier, koselige lunsjsteder og se flott arkitektur.

God helg!

Trude

Josefine sa...

God fredag! Jeg har hatt en rolig morgen så langt, og skal snart bevege meg til Blindern for dagens oppgaveskriving. Dagens glamoureffekter er varm og myk genser i kasjmir og Coco Mademoiselle på håndleddene. I morgen skal jeg på Blindern for å jobbe litt (eksamensperiode nå!), men på søndag skal jeg ta helt fri 1.søndag i advent til ære! Vi skal til noen venner på adventkos, gleder meg!

Kristin sa...

God fredag og god weekend-tur! Snødrysset i dag tidlig var helt nydelig, og i kveld skal jeg pynte huset med stjerner og lyskranser. Det blir nok en travel dag på kontoret, men jeg har på den grå lange favorittkardiganen, duften er Paris fra Balenciaga og jeg har tatt på nye fine øredobber i bergkrystall fra Georg Jensen. Nå drikkes dagens første kaffekopp, så kan på ingen måte klage :)

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Førjulssesongen ble sparket i gang i går med middag med venner og venners venner og deretter Adamseplenes "Alle tiders julebord". Middagen var kjempegod, julebordet sånn passe.
I dag består glamouren av myk ullgenser og hår som krøller seg i alle (og da mener jeg alle) retninger. I helga skal jeg adventspynte litt hjemme og se Operasjon Arktis på kino med noen fine unger.
God adventshelg til alle!

Tea sa...

Her er det minst mulig pynt for da føler jeg meg desto finere i kveld når jeg sminker og pynter meg. Julebord med mannens jobb, drar tidlig fra jobb, leverer barna hos foreldrene mine og kjører til hotellet for god middag og overnatting. I morgen er det julebord med gode venner. Håper å få kjøpt unna litt julegaver i morgen. Søndag skal det bare pyntes og "julekoses". God adventshelg til alle!

KariM sa...

Dagen startet med en løpeøkt på tredemølle, og det er jeg skikkelig stolt av! Skal nok surfe på den følelsen inn i helgen. Ikke så mange glamoureffekter ellers, bortsett fra kanskje parfymen jeg fikk av min mann til bursdagen min, Byredos Mojave Ghost. Den lukter altså så godt. Ellers, en ny, sort kjole jeg ikke vet om funker så bra og strømpebukse med to sømmer bak på rompa som synes gjennom kjolen. Glamourfølelsen lar vente på seg...

Helgen går nok med til julegranstenninger både her og der. Og te og kakekos med gode venninner.

God helg alle sammen!

Line sa...

Jeg fortsetter arbeidet med bibliotekets adventskalender. Tror jeg venter til over helga med å hente eska med julebøker og sette dem opp. I ettermiddag planlegger jeg å dra tilig fra jobb og få unna litt vasking og rydding hjemme. I morgen blir det pepperkakebaking med flere generasjoner, det er fast tradisjon første adventshelga, og kjempekoselig. ut over det har jeg ikke ferdiglagte planer. God første adventshelg til glamoutbibliotekaren med gjester

Maje sa...

Glatte veier og en litt grå morgen her på Gjøvik, men det er fredag og adventshelg og det oppveier det andre. Få glamoureffekter i dag. Det eneste er litt Dior lipgloss på leppene.

I kveld skal jeg gjøre ferdig adventskalenderen som lillesøsteren min skal få (håper at hun liker den). I morgen blir det nok et julemarked (og kransekakebakingsdugnad) og på søndag er det bursdagskaffe hjemme. Min utmerkede mann skal feires med kransekake (hans favoritt) og is (barnets favoritt). Ha en riktig god helg, alle sammen.

koristen sa...

Glamoureffektene er begrenset foreløpig, men den orange kofferten er med på jobb, fylt med kjole(r) og stæsj fordi jeg reiser til Strømstad på julebord om ikke så lenge. Det blir sikkert koselig, og i morgen kommer vi ganske tidlig hjem. Da skal det pyntes til advent i heimen. Jeg gleder meg til å få opp alt som kan lage mere lys, også må det kjøpes inn noen fine blomster, og det må spilles julemusikk. Også skal jeg kjøpe med polkagriser fra Strømstad, nammenam ;-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Siri sa...

Her er det rolig morgen med kaffe og fyring i ovnen. Avspaserer etter noen hektiske uker. Deilig.

Har klart å holde meg fra alt av førjulsting i november, men nå i helgen skal jeg virkelig slå meg løs og kjøpe inn svibler og spille julemusikk og finne fram lilla lys og gå på adventskonsert og se juletreet tennes på Universitetsplassen. Det blir fint!

God helg til alle!

Kjersti Nerum sa...

Etter verdens teiteste natt, der jeg sovna trøtt og fornøyd rundt klokka 01, men så våkna klokka 01.30 (!) - lysvåken uten å klare å sove mer, har dagen naturlig nok vært litt rar.
Jeg ga opp å prøve å sove i femtida, og siden da har jeg vært oppe og puslet med småting, hørt på musikk, laget invitasjoner til nyttårsaftenfest, sendt noen mailer og diverse.
I seks-tida var jeg tilfeldigvis innom facebook, og så en bekjent som også var våken, og som ikke hadde greid å sove hele natta, så da inviterte jeg han like godt på morgenkaffe.
Så der satt vi da, overtrøtte og smårare i hodet på kjøkkenet mitt mens det enda var helt mørkt ute, og hørte på Alltid klassisk, pratet om løst og fast og drakk kaffe og spiste kanelboller han hadde tatt med fra bakeren på hjørnet som åpnet 06.
Merkelig følelse, men en fin start på dagen, tross i at den egentlig startet klokken 01.30.
Nå har jeg gjort ferdig de før nevnte invitasjonene, jeg har lim på fingrene etter å ha festet glansbilder på konvoluttene, og halsbrann etter de deilige kanelbollene.
Jeg tenker det blir en dusj snart, og så en lang formiddagslur.
Ingen glamoureffekter hva pynt og sminke angår - so far.
:-)

Ingerid sa...

God morgen! Jeg løp til jobb i snøen, en riktig fin start på dagen. Nå nydusjet med Jasmin Pepper Gaiac Wood fra Korres bak øret, og litt uvant duft av bodylotion med "oliven" som står her på jobben. Masse cappuccino i et krus, og masse å gjøre her på jobb.
Planene for helgen er å ordne stor bursdag for åtteåringen og en kamerat, heldigvis ikke hjemme (alle sånne ideer forsvinner fort når det nesten bare er gutter i klassen), og på søndag: hvile ut! Første hele frihelg på seks uker, altså, og det skal bli veldig bra. Adventstiden starter vi med å besøke det passe lille, koselige julemarkedet på gården nedi veien vår. Vi er heldige som kan det, så sentralt i Oslo. God helg til alle, og god tur til Glamourbibliotekaren!

Bibliotekarspira sa...

God føremiddag! Eg starta dagen med ein riktig god frukostomelett og svart kaffi,deretter har det berre gått oppover.

Har pynta meg litt ekstra i dag sidan det er glamorøsfredag, har på svart kjole frå Epilouge og svarte pumps, og trulovingsringen min Daisy (Georg Jensen). Elles Gucci II bak øyra, CD leppestift og eg har heilt gløymt neglelakk. Dette må eg få ei betre rutine på snart.

Kanskje får eg kake i lunsjen? Det er nemleg gebursdagshelg heime hjå oss, mannen min fyller år i morgon og eg sjølv på sundag.

Helga skal nyttast i lag med borna våre, og eg tenkjer det blir ekstra god mat når ein skal feire nokon i tredve åra.

God helg!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har hentet fram juleplatene som ligger trygt lagret i kjelleren det meste av året, alltid en fin seremoni! Husets yngste har allerede spilt Karsten og Petra i en uke, så vi kan godt utvide repertoaret når julestemningen likevel har inntatt huset så tidlig. :-) Ellers skal jeg trappe ned på søtsakene i helga. Vintermørket har gjort det litt for lett å ty til sukker som energi, og det har gitt motsatt resultet enn ønsket - er trøtt som en strømpe dagen lang. I dag skal jeg begynne jobben med å bryte den dårlige sirkelen, gå en lang tur i sola, og knaske tomater eller ta en fem minutters dupp istedenfor sjokolade når sukkerbehovet melder seg. Har på Noa parfyme og fin bluse med ullundertøy under, sola kommer snart over åsen her vi bor og om en time trasker jeg ut i skogen. Gleder meg til å lage til adventskalender, henge opp lyslenker og forberede advent sammen med barna i helga. Håper dere alle får ei fin og fredelig første adventshelg, og god tur til Glamourbibliotekaren! :-)

HildeSofie sa...

Åh, denne fredagen har jeg gledet meg til! Både fordi denne uken har vært hektisk, og fordi jeg skal til Oslo for å feire et svært så fint 20-årsjubileum på Sentrum Scene, med masse gamle venner og kjente. Jeg har pakket finstasen og er klar!

Men først en liten time til på kontoret, før jeg setter meg på Gjøvikbanen mot hovedstaden. Antrekket er sort og grått, med litt bling rundt håndleddet og i ørene. Ikveld blir det grønn kjole og fluffy underskjørt. Duften er Coco Noir (som jeg nylig fikk hyggelig kompliment for!).

Øvrige planer for helgen: innom arrangementet til gamlejobben i morgen, for å si hei, samle klemmer og gå i veien for gamle kolleger. I tillegg blir det en tur innom Klassekampens julemesse, for litt førjulstemning :)

Riktig god helg til alle!

Marit sa...

Drar snart "hjem" til hedmarken med fin kjole, smykker og sko i kofferten. Rakfisklag nr 21 med gode venninner. Det pleier å bli livlig utover kvelden. Glamoureffekter er nye bringebærrød leppestift fra Glo Minerals og god, gammeldags Chloe som dessverre snart er tom!

Anaruh sa...

God fredag!
Jeg startet dagen med en times bootcamp; vondt mens det står på. Men bra når man kan ta en varm dusj etterpå. Antrekket er en gråblå kjole, håret er nyvasket og jeg har te fra København i koppen.

Mine planer for helgen er å kjøpe juleteen som Puddersky-Maren anbefalte på Instagram, finne fram adventslys og spise julegrøt hos venner. Og kanskje bake noen tekjeks

Synne sa...

Hurra, fredag igjen! Jeg startet med frokostdessert (ja-a, det er et ord og et strålende konsept!) i form av hjemmebakte havrekjeks med mandler og tranebær. De ble skikkelig gode, og sammen med levende lys og blomster på bordet gjorde de morgenstunden veldig fin.
I dag skal jeg ut og kjøpe to julegaver, og det er noe av det beste jeg vet, så det kommer til å sette en spiss på dagen! Har også et gavekort jeg må bruke opp, så jeg tenkte å ta med en liten julegave til meg selv også, fra kosmetikkavdelingen på GlasMagasinet. Da blir fredagen ekstra glamorøs, hihi. I kveld har jeg dessuten invitert noen fine frøkner hjem på et glass vin, så dette blir en god start på helga.
Håper alle får en god, glamorøs fredag og en fin siste novemberhelg!

Sørlandspige sa...

Fremdeles grå novemberdag her i sør, men jeg tenker på den fine lilla adventspynten jeg har satt klar på stuegulvet, og gleder meg til å pynte i ettermiddag! Har kledd meg i sorte støvletter og strømper, kjole i sort, grønt og hvitt, og innvier den nye ullkåpa mi i dag - har endelig fått tak i ei lys gråbrun ei! Skal treffe ei venninne til lunsj, og deretter hjem til musikk, stearinlys og fredagstrøtt, men glad mann i stua.
God helg til alle! 🌃

Ina sa...

Slo til med sorte fløyelsbukser i dag! Dufter Prince Machiavelli Night Musk, og har matcha au lait i koppen. Helgen er passe kulturell, passe avslappet. Omtrent som de nevnte fløyelsbuksene.

God helg!

Bliss sa...

Snufsete og forkjølet syklet jeg i snøværet til jobb. Så for meg at jeg skulle slutte av til lunsj, men her sitter jeg fortsatt. Formen er mye bedre og gleder meg til helgen med ingen planer. Kanskje jeg skal ta en tur på julemarked på søndag? Akk, sånne helger er så deilige. Har gledet meg til å pynte til advent og jul nå i lange tider og på søndag skal det skje! :D

Anna sa...

Endelig adventshelg - lilla lys er på plass, adventsstaken skal dekoreres litt, og pakkekalender til 4 åringen skal hentes frem. Hun har snakket om den hver kveld i to uker nå, og teller ned. Husker følelsen :-)

Helgen står i julens tegn, Pepperkakebyen skal besøkes og kino med Karsten og Petras jul. Det er faktisk meldt ørlitegranne snø i Bergen, men det blir neppe liggende.

Annette sa...

God fredag!
I dag feirer jeg glamorøs fredag med ulltrøye og ullundertøy på. Ikke fordi det er spesielt kaldt på ingeniørkontoret i dag, men fordi jeg og samboeren skal en tur ut i skogen og sove i telt i natt. Planen er å gå et stykke inn fra der hvor det er folk, lage mat på primus, drikke hjemmebrygget øl mens vi stirrer inn i bålet. Ellers skal helga brukes til å lage ferdig julekalender til samboeren (hysj, ikke si noe :-) ) og å pynte til advent. Hurra!

Oda sa...

Eg sit og høyrar på Kind of Blue- albumet til Miles Davis. Det kjennast ut som årevis sidan sist eg gjorde det, då også seint i november. Det er noko med dei modale klangane som passar så godt til treige, krystallklare novemberdagar. I dag har eg ete frukost med min kjærast, noko som er sjeldant og kjærkomment for min del, då vi bur i forskjellege land til vanleg. Dagen skal brukast til spanande møter omkring musikk og brubygging (i overført betydning ;-) og i kveld skal eg og min kjære ete middag ute før konsert. Ynskjer alle ein god fredag og siste novemberhelg for denne gong!

Maren sa...

Endelig fredag! Jeg har både vært på min siste forelesning før jul, og levert en eksamen, og i tillegg har jeg heelt fri i heele helga, så denne fredagen kjennes virkelig glamorøs. Jeg har sløyfe i håret og perleøredobber, og vaniljeparfyme på. I helga skal jeg lese, lese, lese, drikke årets første julete, se julefilm, dra på adventskos hos ei venninne, og være mye sammen med kjæresten min. Perfekt oppladning til de to ukene med eksamenslesing som gjenstår før ferien. God helg!

Julia sa...

Julestemningen senker seg over spirebyen, og neste uke er det duket for det som kalles for Oxmas - fordi alle college etc. har juleavslutningene sine i site uke av Michaelmas. Mer eller mindre stilfulle lys og ymse dekorasjoner pryder hus og gater, men litt kitsch og juggel har jo sin sjarm.

Det skal bli deilig med helg etter en uke med mye roing (to nybegynnerregattaer), men litt for lite lesing, huff. Må bli flink student i uken som kommer. Glamoureffekt er nykuret hår og veggiscurry til lunsj, og gamle, arvede gullknuter i øret. I helgen blir det litt fest, og litt studier. Kanskje.

Fredagsrapporten sendes forresten fra Duke Humphrey's Library, som kanskje er bedre kjent som biblioteket til Hogwarts i HP-filmene. Det lukter kunnskap her, og jeg føler meg veldig priviligert som får lov til å bruke alle disse fine lesesalene.

Ønsker alle en riktig god helg!

S sa...

Hei fredag!
Jeg har hatt en travel fredag, men alt gikk etter planen og jeg kom i havn. Er rimelig fornøyd med det.

Planene for helga er å få gjort unna litt mer julegavehandel, samt finne frem adventspynten og fikse litt til jul. Barnas julekalender må også opp, og jeg er spent på hvor mange adventspakker jeg har i boks (har 72 totalt). Søndag blir det dåp i familien, og det blir vel festlig lag det meste av dagen. Mulig vi får med oss julegrantenning på hjemveien. Og da tenker jeg å sitte litt med beina høyt.

Kjenner ellers at julestemningen er i ferd med å sige innover meg, og jeg begynner se frem til lukten av kongerøkelse, pepperkaker og julemusikk. I år har jeg utsatt alt slik til advent for å ikke gå lei.

Ha ei fin helg!

Frøken Desibel sa...

Hadde avdelingsjulebord i går, hvilket var veldig hyggelig, men prisen jeg betaler i dag er ikke like stas. Sliten, trøtt og med vissheten om at det venter en 3 timers korpsøvelse på slutten av dagen er ikke akkurat glamourfaktoren helt til stede.

I morgen følger mer spilling, før det er på tide å pynte til advent og ta livet litt med ro på søndag:)

Håper alle får en fin helg.

togpiken sa...

Denne uken har jeg vært ganske syk og hjemmeværende fra jobb, og jeg har for det meste lagt strak med pysj og feberfantasi. Da er det deilig at det er fredag og formen er begynt å bli bitteliten bedre. Med dette som utgangspunkt er nyvasket hår, grå jeans og høstgul høyhalset cashmere-genser mange hakk opp på glamourskalaen. I kveld kommer min kjære hjem fra en reise, og jeg ser frem til å ligge i armene hans. Jeg må nok ta det med ro og holde meg innendørs resten av helgen, men vil gjøre det med leppestift, godlukt og fin musikk. Litt adventssysler blir det nok også. God helg alle!

Anna sa...

Eftersom jag kom hem från sjukhuset igår med 4 hål i magen har dagen varit lugn. Glamouren består i att få tvätta håret för första gången sedan måndagen - det är helt underbart med rent hår! Annars har jag sett en film och sovit middag 3 timmar. Trots detta kommer jag somna tidigt ikväll.

Helgen i övrigt kommer bestå av att jag gör mitt bästa för att få min man att sätta upp adventsdekorationerna i fönstren. Är alltför öm i magen för att kunna göra det själv. Och så planerar jag att avnjuta en och annan lussebulle och pepparkaka till fikat och sova middag varje dag.

Anonym sa...

Tidlig opp og fly til København - alltid en juletur ditt. På en snarvisitt i den danske filialen av min manns arbeidsplass og deretter lunsj på Kanalkafeen. Så litt vindusshopping , en liten strekk på et annet hotell en det vi bruker til vanlig ( det var rett og slett blitt for dyrt). Her mangler bare vannkoker - men vi har med en liten sak + te/ kaffe så dette går fint. Vi skal i Tivoli, spise med Rice og bare kose oss. Ha en strålende helg. .mette

Elisabeth sa...

I Bodøbyen har det vært en særdeles glamorøs fredag - fra ende til annen! God tid på morgenen, en strålende dag på jobb og lønnsutbetaling (selv om det egentlig skal skje den 1. i hver måned, dvs mandag...). Jeg har duftet av Valentina og hatt røde negler (Bordeaux fra Essie), og et fornøyd glis har preget fjeset fra morgen til kveld!

Etter å ha betalt regninger var det fortsatt litt penger til overs, så jeg bevilget meg en pose juleskum og en sjokolade. Kvelden brukes til å lage marsipan, som skal være julegave til min bror. I morgen blir det dobbelt glamour minst - møte min mor på formiddagen, på gjennomreise på flyplassen, og førjulsfest hos undertegnede på kvelden, med masse fine folk.

Noe sier meg at denne helga blir helt konge! Jeg er i mål med julegavene, og slipper å stresse med dem fremover, men jeg skal skrive julebrev og ta i bruk adventspynten denne helga.

Åh, det er så deilig!

Populære innlegg