onsdag, november 26, 2014

Kva las du no?


En liten leserapport på tampen av november! Vi tar som tidligere nevnt en egen post om julelesing om ikke lenge, og kanskje til og med en oppfølgingspost i romjula.


Men hva leser dere akkurat ?

Jeg er i gang med to bøker - i veska har jeg Leo Tolstojs "Kosakkene", og på nattbordet har jeg Joan Collins' selvbiografi "Jeg er ingen engel". Herlig blanding!


30 kommentarer:

Anaruh sa...

Akkurat nå leser jeg Kongens fall av Johannes V. Jensen (bok som passer i veska), African Stories av Doris Lessing (ligger ved sofaen) og en bok med samlede dikt av Thomas Tranströmer ligger på nattbordet. Liker best å ha en, max to bøker på gang samtidig, men denne gangen ble det bare sånn...

Anonym sa...

Jeg leser Marte Michelets bok om det norske holocaust og Hanne Ørstaviks siste roman. Bra damer, bra bøker!

Anonym sa...

Siri Hustvedt, den jeg elsker. Kjøpt i fjærland i sommer, er kommet til s 89 og nå begynner det å bli vanskelig å legge den fra seg :)
Annalovinda

Elisabeth sa...

Jeg leser fortsatt i de gyldne historiene fra Jacobus de Voragine. I tillegg leser jeg boka "Norsk slaveri", som er både interessant, skremmende og tankevekkende. Jeg har også ei bok av Doris Lessing (Too Much Happiness) som jeg har planer om å gjenoppta ganske snart.

Håper å få bøker til jul!

Josefine sa...

Leste nettopp ut Saganatt av Frode Grytten og er litt usikker på hva jeg skal begynne på nå. Jeg er åpen for forslag!

Tigram sa...

"Stillitsen" av Donna Tartt på nattbordet og Édouard Levé:"Selvportrett" "Selvmord" i veska. Den siste er to små bøker i ei tynn paperback, motsatsen til "Stillitsen". Begge lovar bra og utfyller kvarandre.

Dahlia sa...

Nesten ferdig med Vigdis Hjorts Tredve dager i Sandefjord, om en dramatiker som sitter inne for en promilledom. Fascinerende om skam, ufrihet og utenforskap. Liker Vigdis Hjort veldig godt. Og så holder jeg, som Anaruh, på med Thomas Tranströmer.

Maren sa...

Akkurat nå leser jeg "Albertine" av Christian Krohg. Også planlegger jeg feriebunken, så klart :)

Anonym sa...

Jeg har lest JOan Collins boken du leser haha, kjøpte den i en bokhandel i London som hadde "litt av en avdeling" nede i kjelleren med diverse blader som ikke små pikeøyne skal se (de ble trill runde på meg)... hahaha :)

Men selv leser jeg Tirsdagsdamene og synes så langt kanskje at... jeg vet ikke helt.

Lektor Tørrdal sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lektor Tørrdal sa...

Jeg lytter til Gaute Heivolls "De fem årstidene" som jeg egentlig liker veldig godt uten helt å forstå hvorfor. Den er behagelig langsom
På sengen leser jeg "Lets explore diabetes with owls" av David Sedaris. Jeg elsker David Sedaris av hele mitt hjerte. Han er vidunderlig nevrotisk og sammen med sin helsprø familie får han meg til å bryte sammen i latter. Han er en lykkepille jeg skulle ønske flere av mine venner ville lese sånn at vi kunne sitere sider av essayene hans.

Line sa...

Siden sist har jeg hørt Sarah McCoy Bakerens datter. Jeg likte den kjempegodt. Nå har jeg det litt travelt om dagen så jeg får bare sett såvidt i bøker jeg vil lese. På nattbordet hr jeg både bok syv i serien Mørketid av Salmund Kyvik og "Paulus, Apostlenes gjerninger som roman" av Walter Wangerin. Forfatteren av sistnevnte bok har tatt seg til tider for mange kunstneriske friheter, så her gjelder det å kjenne grunnteksten;-) Jeg holder på med forskjellige aktiviteter som passer best for lydbøker. Jeg har bare ikke bestemt hvilken. Kanskje jeg finner et godt tips her!

Anna Lovinda sa...

Jeg har akkurat lest Levi Henriksens Harpesang. Jeg melder inn den, selv om jeg er ferdig.
Den var veldig underholdende, og man blir så glad i karakterene i boka. Selv de som er litt vanskelige har sjarm.
Har man litt referanser til bedehusmiljø/små kristne miljø, vil noen poeng treffe bedre enn de som ikke har det, men jeg er sikker på at de fleste vil nyte denne boka. Selv for meg som har avsluttet det kapittelet i livet, kunne kose meg med handlingen, så ikke hold deg unna selv om du føler deg mer agnostisk eller hedensk. :-)

Anonym sa...

Akkurat ferdig med "the woman who stole my life" av Marian keyes som på merkelig vid presset endgames av av James Frey til side. Den fortsette jeg med etter eksamen.

Anonym sa...

Lektor Tørrdal: Jeg leser OGSÅ David Sedaris, faktisk den samme boka. Han har vært en favoritt i en årrekke, og jeg tror jeg har alle bøkene hans. Jeg prøver å pushe ham på vennene mine, med vekslende hell. Ellers leser jeg en baby-bok (!) og har en krim til kollektivlivet. Håper på mange tips herfra, siden jeg nå har tid til å lese litt. Enn så lenge...

Ingerid sa...

Jeg har nettopp lest ferdig "Black Lamb and Grey Falcon" av Rebecca West, og den har jeg holdt på med i 5 mnd, så den har vært nevnt før! En reisebok fra Balkan på 1500 sider, det blir jo ikke feil, selv når noen avsnitt blir litt lange. Så jeg har gjenopptatt lesingen av Andrzej Stasiuks "On the road to Babadag", som handler om reiser i øst-Europa nesten utenom Balkan. En helt annen tid og stil, postkommunistisk versus mellomkrigstiden. Leser andres titler her med stor interesse, kjenner jeg er klar for noe nytt snart, hm, kanskje Sedaris? Her er mye å plukke opp!

Anonym sa...

Jeg leser Paul Auster -Brooklynsk dårskap. Har ikke lest bøker av han tidligere, men ble inspirert av innlegget på bloggen her :-) Liker den godt, og kommer til å lese flere! Etterpå gleder jeg meg til å lese Anna Gavalda (Billie) - er veldig glad i bøkene hennes!
Kathrin

Lektor Tørrdal sa...

Bottleneck to you, Slikejenter

Anna sa...

Leste ferdig med Agnes Ravatn Fugletribunalet i går kveld. Veldig fornøyd, spennende og syns hun skriver godt. Har kjøpt Anna Karenina på Lydbokforlaget.no, så har jeg noe kjekt på øret når jeg går til jobb. Greit å variere mellom lydbok og musikk. Gleder meg til å starte på den, innspillingen er fra Radioteateret. På nattbordet ligger
Notwithstanding av Louis de Bernières. Kosebok for desember.

Marit sa...

Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår av Haruki Murakami hjemme, og Alle vil hjem. Ingen vil tilbake av Helga Flatland på jobb. Liker begge to veldig godt, er stor fan av Murakami :-)

koristen sa...

En herlig ungdomsroman, "Fangirl" av Rainbow Rowell. Jobblesing, men jeg nyter den ikke mindre av den grunn :-) Forfatteren er mester i dialog.

Ina sa...

Akkurat ferdig med Not That Kind of Girl av Lena Dunham, en bok jeg likte veldig godt. Nå lader jeg opp til New York-tur med tipsboken til Knut Olav Almås. Har lyst til å se og oppleve nesten ALT han skriver om. Må sette i gang noe New York-skjønnlitteratur snart også.Også ønsker jeg meg Harpesang til jul.

Anonym sa...

Det går stort sett i pensum nå rett før eksamen. Men på nattbordet ligger Stillitsen av Donna Tartt halvlest, den roper ganske høyt på meg til tider. Heldigvis bare et par uker igjen til ferie og valgfritt lesestoff!

namnam sa...

Leser omsider Sønner og elskere av D. H. Lawrence som har stått i bokhylla som en dårlig samvittighet i minst ti år. So far, so good :)

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser Jane Austens "Emma" og "God glid. Slik knekker du smørekoden" av Hans Olav Hamran. Rent litterært vil jeg anbefale den første. Den andre får opp vinterstemningen mens vi venter på snøen! :-)

Anonym sa...

Leser Oslo Noir av Aslak Nore. Om Oslos underverden på slutten av 1990-tallet. Og begynner å lure på om vi må flytte ut av hovedstaden før barna blir tenåringer...(er selv fra bygde-Norge, så mulig både naiv og lettskremt...). ;)

Bibliotekarspira sa...

For tida les eg Habibi av Craig Thompson,ein fantastisk vakker teikna roman.Eg elska Blankets då eg las den første gongen,Habibi har eit like rikt detaljnivå og historia er så langt hjarteskjærande.Den får meg også til å innsjå at eg har litt for lite kunnskap om bibelen og koranen.

Ikkje at eg berre skal lese om religion framover,men eg har Guds barn av Lars Petter Sveen liggjande på nattbordet. Gler meg veldig til å byrje på boka,den har fått så gode kritikkar og eg liker stilen til denne unge,intelligente bibliotekaren!

Liker desse innlegga,mykje god inspirasjon å hente.
Alt godt!

Glamourlektoren sa...

Herlig bilde av The Fab Four! Leser mest elevers stiler om dagen (og natten..), men har Stoner av John Williams på nattbordet - visstnok en glemt perle fra 1965 som jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med. Den engelske pocketutgaven har et nydelig bokbilde utenpå i stedet for den norske med det litt triste, innadvendte mannsansiktet.

Julia sa...

Syv uker ut i Michaelmas leser jeg fortsatt bare faglitteratur. Men har ønsket meg en nyoversettelse av Krig og fred til jul, og håper at jeg a) får den b) får lest i ferien. Ellers blir det Chekhov! Eller Austen...

Tina80 sa...

Akkurat startet med Dødens stillhet av Ruth Rendell, så for tidlig å si noe om hvordan boken er.

Populære innlegg