onsdag, desember 17, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 17

Julekonserter har det vært jevnt og trutt i hele desember, og til helga kan man høre Johann Sebastian Bachs mesterverk Juleoratoriet i Frogner kirke. Den fineste julemusikken jeg vet! Jeg hørte Juleoratoriet med et bra kor og praktfulle solister i Trefoldighetskirken forleden (solistene og koret er ekstremt viktige, tro meg!), og i helga var jeg på byens aller fineste årlige julekonsert: In Dulci Jubilo med korene tilknyttet Oslo Domkirke. Kor, solister, orgel, orkester, det var mektig - akkurat som om taket i domkirka hevet seg femti meter opp i lufta så den ble en engelsk perpendicular-gotisk katedral. 

Og her kommer et julegavetips til neste år (det er nok for sent i år): Philippe Herreweghes praktfulle nye dvd med Juleoratoriet - med Collegium Vocale og min yndling Damien Guillon. Han skal jeg høre live igjen om få uker, og minst én gang til i løpet av våren. 

Har dere vært på fine julekonserter i år?

I min egen kalender fra Tante T: Grønn kanel-te - jeg er ikke kjempefan av kanel i te, men av og til går det fint. 

4 kommentarer:

Josefine sa...

Jeg har både hatt julekonsert med mitt eget kor, og vært på julekonsert og hørt på koret til en venninne. Både det å opptre og å høre på er stas, og spesielt nå rett før jul! :)

Anonym sa...

Hei. Frogner Kirke og Nidaros guttekort + Arve Tellefsen var som alltid en fin opplevelse. .mette

koristen sa...

Jeg har sunget julekonsert med mitt eget kor. Vi sang først noen sanger på det lokale sykehjemmet, veldig hyggelig, og tanken er at det skal bli en tradisjon før julekonserten i kirken. Julekonsert i kirken er alltid stemningsfullt og fint å være med på. Å synge overstemmen når vi avslutter med "Deilig er jorden" gir den ultimate julestemningen :-)
I morgen skal jeg på julekonsert med St. Laurentius-koret i Lillestrøm kirke, gleder meg veldig!

Maje sa...

Var på Vestoppland kammerkor sin julekonsert her i distriktet. Flott opplevelse med et utrolig dyktig kor. Fikk høre et par nye julesanger også.

Skal spille et par konserter til helgen selv. Gleder meg spesielt til den på fredag, for den er liten og intim og uformell. Koselig.

Skulle gjerne ha fått meg Bachs overjordisk vakre juleoratorium i år også, men det ble for langt å kjøre til Oslo og tilbake på en ukedag i år. Bedre lykke neste år:)

Populære innlegg