onsdag, desember 03, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 3


I dagens luke: Amaryllis. Amarylliser er temmelig uforutsigbare. Noen ganger blomstrer de bare dager etter at man kjøper dem, andre ganger kommer de ikke ut før langt uti januar. Det kommer vel an på hvor hardt de er drevet fram i utgangspunktet. Amarylliser skal ikke vannes for mye, i allefall ikke i begynnelsen (Damen i blomsterbutikken sa at man nesten ikke skal vanne den i det hele tatt før blomsten begynner å komme ut). Lunkent vann på jorda, ikke rett på løken. De skal heller ikke stå altfor varmt. De vokser fort og strekker seg etter lyset, så de bør snus i blant. Stilken er skjørere enn man skulle tro, så vær forsiktig så den ikke brekker når blomsten har kommet ut. Men skulle den brekke - putt blomsten i en vase, de funker bra som avskårne også.

Liker dere røde eller hvite best? Jeg har stort sett både og. De røde er liksom ekstra fine å ha utover nyttår og januar, de lyser opp de mørke morgenene når man har begynt å jobbe igjen etter ferien. 


(I min egen kalender fra Tante T: Cool ginger. Denne er nok min store favoritt fra Tante T. Timingen var god, for jeg har akkurat tømt forrige pakke.) 

8 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Jeg tror jeg liker best de hvite. De er så elegante

koristen sa...

Begge! De røde er mest julete, men de hvite er stilige :-)

Salome sa...

Hvite Amaryllis! Men nå er jeg et englemenneske og ikke et nissemenneske! (Har du hørt om røde engler eller hvite nisser?)

Stine Arkeologine sa...

Ja takk begge deler! Har en amaryllis jeg ikke vet fargen på i kjøkkenvinduet, blir spennende å se! :-)

Elisabeth sa...

Amaryllis foretrekker jeg å se gjennom et glassvindu. Helst røde, tror jeg, det er mer 'naturlig' i min verden. Men jeg er så allergisk mot dem at jeg ikke tåler å være i samme rom uten å hoste og harke - det samme gjelder for julestjerner. Her i huset er det derfor ikke amaryllis til jul, og glad er jeg for det.

fivrelden sa...

Jeg liker begge veldig godt. Vakre er de og jeg liker at de ikke er så lette å forutsi :)

togpiken sa...

Åh. I dag vil jeg kjøpe en amaryllis og ta den med på jobb!

Rønnaug sa...

Jeg bor i et gammelt hus med ganske kalde, trekkfulle vinduskarmer. Passer perfekt for å drive fram amaryllis;) Jeg pleier å kjøpe rød, men til neste år tror jeg at jeg i tillegg skal kjøpe en hvit en litt tidlig, som kan være adventsblomst. Det er så deilig med noe som spirer og gror nå midt i mørketida:)

Populære innlegg