lørdag, desember 06, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 6

I disse elektronisk kommunikasjon-tider kan man ikke regne med at man får personlige brev i posten lenger. På den tiden det tar å skrive et brev og sende det, har man hatt muligheten til å fortelle mottageren det samme budskapet hundre ganger via et dusin andre kanaler. MEN: Julekort! Julekortet består, det blir man glad for å få, man legger det kanskje i en liten kurv som står på en kommode eller henger det opp på en tråd over peisen, og det er litt allemannseie. Andres julekort er stort sett lov å lese når de ligger framme.

Det er koselig å skrive kort, det er koselig å få kort, og hvis man tenker på det som en fin ting og ikke et stressmoment, er det ingen grunn til å la være å sende noen. Derfor nevner jeg det allerede nå, så finner dere kanskje tid til det i løpet av de neste ti-tolv dagene? Kjøp fine kort av veldedige organisasjoner (Unicefs julekort er kjempefine, og selges på Posten og hos alle bokhandlerkjedene), eller lag dem selv. Sett på en fin plate (eller Radio Glamourbibliotekars julesending), slå deg ned ved bordet med en kopp kakao og skriv så blekket spruter. Ingenting kan erstatte et håndskrevet julekort! 

(I min egen kalender fra Tante T: Økologisk grønn te med sitron. Veldig god, absolutt en klassiker)


4 kommentarer:

fivrelden sa...

Kort er hyggelig. Jeg er ikke flink til å skrive dem selv, noe jeg heller ikke var i brevalderen, men mange venner sender både julebrev og kort til min store glede :)

Solveig sa...

Jeg har tatt opp julekorttradisjonen kraftig de siste tre-fire årene, og det betaler seg! Jeg har allerede fått en fin liten bunke julekort i år, og det er så koselig å finne de glade kortene blant alle regningene.

Anaruh sa...

Datteren min og jeg gikk en solskinnstur til nærmeste postkasse i dag, og fylte den opp med mange, mange julekort. Jeg har flere igjen å skrive, så jeg tar noen her og noen der når jeg trenger en pause inni mellom andre ting jeg gjør.

Anna sa...

Och så kan man göra själv och alltid göra för många, för att sedan ge bort överskottet till Fretex. Så Fretex Lilleström har också julkort till salgs...

Populære innlegg