fredag, januar 16, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Håper dere østpå har brodder og polstring, for i dag er det jammen glatt! Her markeres fredagen med en duft av Coco, knallrøde lepper, smykker fra Tiffany's, god te og fin og nostalgisk musikk, og egentlig begynte Glamorøs fredag i går aften med en enestående konsert i Oslo konserthus. 

Noe jeg gleder meg veldig til i dag: Jeg skal kjøpe sesongens første tulipanbukett! Jeg har lengtet siden nyttår, men ventet - for jeg ville bli helt ferdig med jula først. Jeg vet ikke hva slags farge(r) det blir ennå, jeg må se på utvalget. 

Ellers er jeg fornøyd med å ha kutta ned på forbruket denne uka, matpakke hver dag, ikke en eneste sving innom kantina eller bakern, og lurer litt på om vi skal ta en liten runde på det der en dag. Sparetips og lure ting. Er dere med? (Vi tar det ikke her og nå, jeg lager et eget innlegg til uka hvor dere er hjertelig velkomne til å bidra!)

En fin liten perle til slutt, av og med en 21-åring, som skulle ha vunnet Melodi Grand Prix i 1980: 
Ha en fin fredag alle sammen!


22 kommentarer:

Kathrine sa...

God glamorøs fredag! Her startet arbeidsdagen på kafé, og staks skal jeg ta toget for å treffe ei venninne. Elsker å ta tog! Spesielt mens det fortsatt er relativt tidlig på dagen. Krøller i et ellers uvaska hår får være dagens glamoureffekt. Det, og en grønn juice. Og togturen. :)

HildeSofie sa...

Hurra for fredag! Her i Innlandet har det lavet ned i natt, så nå er trærne helt sammensunkne av snø, og det er skikkelig vinterstemning!
Inne på kontoret er det varmt og godt, P2 på radioen og Earl Grey i koppen. Vi var litt trege med å komme oss av gårde hjememfra i dag, men det førte til at jeg rakk å lage ferskpresset juice av blodappelsiner (som jeg insisterer på å kalle dem selv om de vel er døpt om til "røde appelsiner", hoho).

Gråmønstret tunika over sort bukse i dag, Coco Noir på halsen og nytt armbånd står for dagens glamour.

Planer for helgen: Oslo! Hurra! Delvis på hotell og delvis hos venninne. Det blir kafeturer, tedrikking, matlaging, vindrikking og mye skravling. Kanskje en tur på kino? Og så vil jeg se Sea Change, utstillingen om det nye Europa, som er på Litteraturhuset i disse dager.

Riktig god helg til alle!

Josefine sa...

God fredag! Jeg skal gå avgårde til Blindern ganske straks, gruer meg litt til glatta! Dagens glamoureffekter er den lille sorte med en tykk og deilig plommefarget strikkejakke over. Planene for helgen er semesterstartsfest i kveld, men resten av helga skal brukes til avslapping og kjærestekos.
God helg!

Agnethe sa...

God fredag! Dagen startet mykt og godt med Monica Zetterlund på ørene på vei til jobb. Før jeg satte meg på kontoret var jeg innom biblioteket på jobben og lånte Agnes Ravatn sin bok "Stillstand"; inspirert av din omtale av en annen av hennes bøker. Gleder meg til å begynne på den på bussturen hjem :)
Arbeidsoppgavene er påbegynt og første tekopp drukket.
Et tips til pengesparing er å ikke kjøpe godis... Jeg merker nedgang i søtsuget etter at jeg begynte å sove litt mer; 8 timer hver natt er målet, og jeg er så flink!! Støtter Skapt i å ta seg en grønn juice;
Misunner deg konserten i går, Glamourbibliotekar... Kanskje blir det en omtale i musikkbloggen?

Glamourbibliotekaren sa...

Agnethe: Det er allerede omtale i musikkbloggen, med klikkbar link lenger opp her i fredagsinnlegget! :)

Maje sa...

God fredag! Her på Gjøvik er det tung, tung snø, men takket være god bil med firehjulstrekk og piggdekk fikk jeg levert barn og kommet meg på jobb likevel. Glamouren i dag er sikret av sort halskjede som jeg kjøpte av en dame i en liten butikk i Innsbruck (super butikk. Hun laget alle smykkene selv.). Litt god Darjeeling i tekoppen i dag.

God helg!

Elisabeth sa...

God fredag!
Dagens glamoureffekter er så og si fraværende enda, men vasen med tulipaner lyser fint opp. Innkjøpt i anledning boligfotografering, men hvem bryr seg om årsaken så lenge de er pene?

Stine Arkeologine sa...

Den konserten skulle jeg gjerne vært på! Fint å lese omtalen og bli inspirert til å finne fram musikk i hylla. Jeg har vært oppe siden fem (!) og mens jeg har jobbet har jeg hatt gleden av å se en lang soloppgang som ennå ikke er helt over. Nå skal jeg ta en power nap før jeg gjør meg selv litt mer glamorøs til et møte (kjole, parfyme, armbånd, en smule rougejustering av vinterbleke kinn), og etter det en velfortjent tur på kafe. Gleder meg til rolig frihelg med masse søvn (mitt eneste nyttårsforsett, paradoksalt nok), skiturer med barna og filmkveld med lillesøster. Kan nesten ikke vente! :-)

Riktig god helg til dere alle! :-)

Siri sa...

I likhet med Stine Arkeologine har jeg vært oppe siden fem - rett og slett fordi jeg våknet da. Dermed ble det en veldig lang og deilig morgenstund på meg, med bok og fyr i ovnen og kaffe.
Nå er jeg vel installert på jobb, og her er det bare å måke unna. Forhåpentligvis kan jeg forlate åstedet i rimelig tid slik at jeg rekker en tur på Sats før fredagskvelden tar til. I helgen ellers er planen å gå en lengre skitur, få laget opp en del mat å ha i fryseren til kommende arbeidsuke, og ellers bare lese og kose meg.

Her er en blogg jeg kom over, med kjempefine bilder fra en Paris-leilighet:

http://www.messynessychic.com/2015/01/14/inside-the-messynessychic-clubhouse-in-paris/

togpiken sa...

Dagens glamour var kakao til frokost og en kort arbeidsdag som faktisk allerede er over. Jeg har det lunt og varmt og deilig i en lang grå myk ullgenser, da gjør det ikke noe at det er ganske så surt vær ute. Etter et kjedelig ærende som har vært utsatt et halvt år, er det duket for en helg med en herlig niese og nevø, og jeg håper på aking og mer kakao :)

koristen sa...

Å dette en gang på r... og en gang på knærne på vei til jobb er ikke særlig glamorøst, men sånn er det i Oslo i dag! Godt å ha røde Ilse Jacobsen-støvler i sånt vær! Glamoureffekter er ellers blå neglelakk fra Essie og duft av Philosykos fra Diptyque. Det føles også glamorøst at jeg begynte på yoga-kurs i går og likte det :-)

I helgen blir det besøk hos mor, strikking og lesing - og selvsagt litt yoga på stuegulvet!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Anonym sa...

Superglam i dag på tross av uniformen!Nye Holzweilerskjerf med Barcode i sjøgrønn siluett - ekte silke! Føler meg som en dronning! Og så er det fredag da!
God helg. mette

Hermia Says sa...

Dagens glamour är tanken på en lugn helg och en god bok (Mantel: För in de döda/Bring up the bodies) som väntar där hemma! Önskar allihopa en riktigt fin fredag!

Frøken desiBel sa...

Fredag! Hurra!
Dagens glamour er varmeflaske i ryggen på kontorstolen og en kiropraktortime om litt. Jeg skulle bare ta ut pastaen fra skapet på tirsdag, men så sa det pang og jeg kom meg etterhvert ingen vei. Så da blir det sikkert en del trasking i helga for å løsne opp litt:)

Tjuvstartet litt på helga i går med et besøk i kjelleren på Steen & Strøm der jeg fant en White Mulberry te, og tok også en tur innom Mestergrønn der jeg fant noen nydelige tulipaner i mange farger. Gjorde underverker på humøret:)

Ellers har jeg planer om å se The Imitation Game i helga, hvilket jeg gleder meg til.

Håper alle får en fin helg:D

barnebibliotekaren sa...

Endelig fredag!
Jeg er midt inne i en hektisk jobbmåned, og i dag har jeg hjemmekontor for å forberede meg til et arrangement neste uke. Jeg har sagt ja til en oppgave som er helt ny for meg, og som jeg både gleder og gruer meg til, men som jeg krysser fingrene for går fint.
Antrekket er komfortabelt og varmt,- dagens duft er Marc Jacobs Daisy. Glamoureffekt: tulipaner på bordet og vaniljete i stor kopp.
I helgen skal jeg i storfamilieselskap med søsken, søskenbarn og alle deres små og store etterkommere. En årlig tradisjon som både voksne og barn setter pris på. 40-50 glade mennesker, spleisekoldtbord, leker, sang og mye hygge - alltid hyggelig!

God helg til alle der ute!

Ingerid sa...

Dagens glamour er hjemmekontor med en av de siste kannene med Perchs grønne julete. Julen er ryddet ut, og jeg angrer på at jeg ikke har slått til på tilbud på grønne planter i blomsterbutikken. Det hadde jo vært så fint med en ny plante ved siden av de to andre. Vi får se.
Det blir en rolig helg, vi håper på mer snø snart, og jeg ønsker alle en god helg uten fall på glatten!

Lotta sa...

God fredag!
Dagens glamour ble sikret da jeg greide å klemme inn en lunsj på kafé med en god venninne midt melom alt for mange gjøremål. Det å stoppe opp litt og sitte og prate om livet og verden og drikke god cortado midt på dagen gjør underverker for en travel og sliten småbarnsmamma.
Nå gleder jeg meg til å følge glamourbibliotekarens eksempel, og straks raske med meg noen fine tulipaner på vei hjem fra barnehagen. I helga har vi for en gangs skyld INGEN planer, og det er helt herlig. Hjemme vet jeg at vi har gode oster OG god vin, så jeg gleder meg til kvelden med mannen.
Ha en fin helg, alle sammen!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Dagens glamour er pen, mørkeblå kjole og grå cardigan i anledning fredagen. Helgevasken ble unnagjort i går og i kveld blir det teaterbesøk og middag med en god venninne. Gleder meg veldig!
Det hørtes så hyggelig ut med årets første tulipaner! Jeg reiser vekk i helga, ellers skulle jeg også ha kjøpt blomster. I stedet har jeg en helt vissen bukett roser på stuebordet etter bursdag for snart to uker siden. De er på et vis fortsatt pene, om enn på en litt syk måte, hehe!
Ønsker alle en riktig god helg!

Ina sa...

En hektisk og morsom første uke i ny jobb er over, og jeg går en rolig helg i møte. Yoga og bok, det er omtrent det som står på planen. Og tulipaner! Takk for tipset! Comme des Garcons Wonderwood, skjørt og nyklipt lugg hever glamournivået. God helg!

Maren sa...

Litt sen rapport, men hurra for fredag! Jeg har prikkekjole og rosa negler i dag. Etter forelesning møtte jeg foreldrene mine som var på bytur, og etter det obligatoriske besøket på Bare Jazz, ble det deilig italiensk pizza på oss, nam! Jeg jobber i helga, men har venninneplaner og kjæresteplaner og leseplaner. Perfekt! God helg!

Kjersti sa...

Fredag! Jeg har hatt en begivenhetsrik dag, hvor jeg blant annet har meldt meg opp som student! Det er både fint og litt skummelt. Nå har jeg kledd meg om til kvelden, i mitt second hand-oransje miniskjørt, spist hjemmelagd chili con carne og er klar for en rolig kveld.

Glamoursjefen sa...

Herlig perle fra arkivet. Fikk skikkelig flashback fra 80-tallet da jeg var tenåring. Hadde selv både dress med belte i livet og helt likt hår... 😄

Takk for en god påminnelse som gav meg en hyggelig start på helgen.

Populære innlegg