fredag, januar 09, 2015

Glamorøs fredag


God morgen fra hjemmekontoret! Siste morgenstund med juletre og kongerøkelse for denne gang, så jeg sitter her i skumringen og nyter stemningen så godt jeg kan. Litt senere stikker jeg kanskje ut og kjøper ferske croissanter til lunsj, og jeg vurderer å starte den årlige "friske blomster til hver helg"-tradisjonen min, noe av det beste med januar, og noe som har gitt meg glede i vintermørket i mange mange år. Dagens duft er L'Interdit fra Givenchy, altså reformuleringen fra tidlig 2000-tall, jeg drikker varmt sitronvann, ved siden av meg ligger en bunke ekstra fine plater, og jeg er takknemlig for å kunne jobbe med det jeg liker aller best og kan aller best! Slike tanker kan man absolutt gjøre seg på en glamorøs fredag. 

Helga er deilig planløs, jeg tar ting som de kommer, og satser på at det blir mye tid til lesing. Er snart halvveis i "Idioten" (Dostojevskij), som jo er på nærmere 700 sider, så jeg trenger tid. Jeg liker den godt!

Ha en fin fredag alle sammen, og hold gjerne på nyttårsforsettet deres om å rapportere inn deres glamorøse fredager her i bloggen! Rekker dere det ikke i dag, er det fullt mulig å gjøre det i morgen eller søndag!Kun juletreet og Onkel Skrue-lampa lyser. (Nå derimot står det også en laptop her)


Kjøkkenkroken en tidlig morgenstund i januar. 


26 kommentarer:

Akademikeren sa...

Koselig stemning hos deg, Glamourbibliotekaren! Jeg har karret meg avgårde med buss og tog og er passe stressa, men det var fint å ta en pause her nå. Skal hente meg en kaffe, har akkurat satt på radioen, og nå begynner dagens arbeidsoppgaver! Glamoureffekter er mine nye øredobber som jeg fikk av foreldrene mine til jul, samt min yndlingsduft Addict fra Dior. Ha en fin fredag alle sammen!

Josefine sa...

God glamorøs fredag! Antrekket er meget behaglig, men har pyntet det opp med et smykke fredagen til ære, og duften er min absolutte favoritt Coco Mademoiselle. Planene for helga er trening, en bursdag og 7 års kjærestedag på søndag. Gleder meg spesielt til sistnevnte :)

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag morgen!
Jeg kom litt seint på kontoret i dag, men det var i grunnen bare godt. Dagens glamour er en enkel sort kjole som pyntes opp av glitrende strømpebukser og negler. Duften er Coco Noir. I koppen har jeg nyinnkjøpt Afternoon Earl Grey fra Whittards (jeg er en rebell som drikker den før lunsj, hoho!), som jeg fikk med meg hjem fra julebesøket i Glasgow (fin by!!).

Planer for helgen: Ikveld blir det middag hos venner, og imorgen blir det en tur rundt hele Mjøsa; først bursdag på Hamar, deretter tog til Oslo for å besøke en venninne.

Riktig god helg til alle!

Anonym sa...

God morgen! Endelig helg! Denne første arbeidsuka har føltes lang, jeg har bare lengtet hjem hele tiden, hehe. Men nå er det bare noen timer til jeg kan ta helg! I kveld skal jeg på ballett i operaen med kjæresten min, og i morgen får vi besøk av hans søster med familie. Det blir koselig! Fine bilder, skulle ønske jeg også hadde hjemmekontor - det skal jeg jammen ta opp på neste medarbeidersamtale :) God helg glamourbibliotekaren og leserne! Karianne

Maje sa...

Fredag morgen på kontoret. Alanis Morisette på lavt volum gir likevel litt sånn girl-rock-power stemning og tiltakslyst selv på fredag. Foreløpig er det lite glam her. Sort, prikkete kjole fra Indiska (min favoritt) og litt rød lipgloss. Hittil mye svart kaffe, men til lunsj skal jeg brygge en god kanne med "Green of London" (grønn te fra Le Palais de thés).

I helgen føler jeg meg forpliktet til å hive ut julepynten. Jeg kommer til å sørge over juletreet, for det er like fint og har knapt mistet en nål. Jeg vurderer å sette det utenfor vinduet og sette på utelys på det. Ellers blir det nok trening, tur i skogen og lesing av en klassiker som jeg fikk i nyttårsgave, "To kill a Mockingbird". God helg!

Hermia Says sa...

God glamorös fredag!
Här på bibliotekskontoret är det strax dags för fika. Innan dess pratade min kollega och jag böcker inför 60 elever i årskurs 6. En fin start på dagen!

I helgen åker julgranen ut även här och så ska jag beställa (bio)biljetter till Filmfestivalen i Göteborg som blivit en kär tradition. Känner mig för första gången på länge laddad med ny energi vilket känns lovande så här i det nya året!

Trevlig helg allesammans!

Kristin sa...

God glamourfredag!

Snart skal vi til fjells for å feire kjærligheten. Et skikkelig bondebryllup i gnistrende januar, det blir nok en fin opplevelse.

Ha en riktig så fin helg alle sammen, om det så er med blomster, bøker eller bier.

koristen sa...

Så hyggelig det ser ut hos deg :-) Her feires glamorøs fredag i svart kjole pyntet med en fin julegavebrosje. Håret er nyfrisert, duften er Vetyverio fra Diptyque og leppestiften er rød for å matche brosjen.

Nå skal her jobbes intenst i noen timer før jeg går hjem og fortsetter der. Julen ble ryddet bort i går, så nå må det friskes opp med andre effekter.

Jeg gleder meg mest til kreativ søndag hos en venninne. Avtalen er å spise frokost samme før vi bruker dagen på å lage noe. Jeg har ikke bestemt meg for om det blir maling/strikking/broderi/noe helt annet, men det blir hyggelig og gøy uansett :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Anaruh sa...

Weeeeee! I dag er det glamorøs bursdagsfredag! Jeg fyller 34 år, har på meg favorittstripekjole, rosa neglelakk og parfyme fra YSL. Jeg har fått masse kake og skal straks lage meg en kopp te og ha til.

Planene for dagen består av bursdagslunsj med mannen, shoe shopping (fikk gavekort på nye løpesko av mann og barn), innkjøp av en bukett roser og middag på favorittrestauranten vår med hele familien.

I helgen skal jeg kose meg med baking, lesing og kanskje en løpetur i nye sko. Ha en fin helg alle sammen!

Anna sa...

God fredag alle sammen! Tori Amos ledsager meg gjennom en så langt effektiv formiddag på jobb. Blir gjerne litt tyngre å jobbe etter lunsj...

Dagens glamoureffekt er Dr. Who t-skjorte, fått i bursdagsgave av mine søte jenter. I tillegg skal jeg kanskje ut og bruke gavekort fra bursdagen, og snuse meg frem til en ny parfyme - vanskelig og gøy!

Helgen skal tilbringes med familien, lørdag på teater med storesøster, og søndag er det stort familietreff. Kanskje vi får sneket inn litt tid i badebasseng også.

God helg!

Siri sa...

Det er så fint at ikke alle hiver ut jula med en gang vi bikker 1. januar. Selv måtte jeg vinke farvel til juletreet sist helg ettersom Oslo kommune samlet inn gamle juletrær i mitt område mandag. Men mye julepynt ellers har fått henge ennå en stund. I helgen tenker jeg nok likevel at nå er jula over.

Et frisørbesøk senere i dag får stå for dagens glamour. I morgen kveld skal vi på nyttårskonsert med moren min i Konserthuset. Det blir stas. :-) Ellers skal jeg nå begynne å lese hele Innsirklingstrilogien til Carl Frode Tiller, og skal jeg dømme etter alle andres begeistrete omtaler av bøkene, blir jeg vel hekta, jeg også.

Gratulerer med dagen til Anaruh, og god helg til alle!

Lotta sa...

God glamorøs fredag, alle sammen!
Jeg må melde om svært mangelfull ytre glamour her i gården, siden jeg ligger til sengs med influensa. Men heldigvis har den verste feberen gitt seg, jeg tuslet nettopp ned på kjøkkenet og laget meg en kanne grønn te, og sitter nå med laptopen på fanget i senga. Jeg skal sysle litt med å lage bryllupsinvitasjoner, og det er jo en koselig, litt glamorøs syssel.
Dessuten hører jeg på Leonard Cohen.
God helg!

Maren sa...

God fredag! Jeg gjør den glamorøs med favorittkjole og favorittcardigan, vaniljeparfyme og te i ny termokopp (hvit te med bringebær fra Clipper, den er så god!). Her er det hjemmekontor i dag med forberedelser til neste ukes eksamen. Litt nerver, men jeg tror jeg har god kontroll. Helg skal det bli allikevel, jeg har fri og skal fylle den med kjærestetid, Paul Auster-lesing, pizzalaging og annet fint.

God helg!

Anonym sa...

Koselig glimt fra ditt smakfulle hjem :-) Her lengst oppe i nord holder jeg på å fryse bakenden av meg, uvant for en søring med så mange lag ull, men det er eksotisk også. Planer for helgen er å holde meg innendørs ved ovnen, og jeg fikk Donna Tartts siste til jul, så da vet jeg hva jeg har å gjøre. God helg alle sammen!

Stine Arkeologine sa...

Fint med slike tidlige morgener inne, det må selv et ordentlig B-menneske som lever sammen med to livsglade små A-mennesker innrømme! Etter en fin spasertur i måneskinn til skolen fortsatte morgenen med frokost i sofaen sammen med febersyk eldstemann. Koselig for begge. Nå er han trygt i seng igjen, jeg har alt sendt fra meg dagens viktigste arbeidsoppgave fra hjemmekontoret, det gjenstår bare et møte og så er det helg! Kjole, Noa parfyme og sølvarmbånd er min fredagsglamour. Samt en stor kopp kakao til frokosten.

Gratulerer med dagen til Anaruh! Riktig god helg alle sammen! :-)

Ingerid sa...

å, så fint! Det er ikke så aller verst hos oss heller, men juletreet måtte ut nå nylig. Glamorøst nok har vi da en plass vi ikke hadde før, siden vi brukte lille julaften til å rense ut litt ulikt av møbler. Fra overmøblert til luftig er jo en slager.
Fredagens antrekk er nøytralt, siden vi ligger litt etter med klesvasken, men jeg frisker opp med hengeøredobber i grønt og sølv, og Burberry Woman bak øret. Helgen blir travel med pliktig dugnadsarbeid knyttet til barnehage mm.... heldigvis er det ikke alltid slik, neste helg blir det atter søndagstur!
Nå skal jeg se etter om jeg finner en rosa leppestift i skuffen her, og så blir med lunsj, med Perchs hvite Creme The til. Det er glamour!
God helg til alle!

Marsvinet sa...

God glamorøs fredag! Jeg har tykk og myk blå strikkekjole og høye hæler i dag. Har spist en sjokoladetrøffel etter lunsj, etter å ha praktisert godtestopp siden søndag (fredag er det heldigvis tillatt). Helt planløs helg, veldig deilig. Håper å finne lyserosa blomster på vei hjem; tulipaner eller ranunkler kanskje? Og så blir det brødmat med godt brød, skinker og oster til middag - det har vi heldigvis hver fredag.

.mette sa...

.. fredag...deilig. Jeg fikk fletteboka til jul og prøver å lage nye frisyrer. Idag har jeg tvist hestehale og den er skikkelig glam synes jeg selv iallfall. Litt hjemmejobb i dag, men deretter blir det pasta med røkelaks, rødløk og masse mer. Jeg ønsker tv-fri kveld helt til krimmen - den vil jeg gjerne ha med meg før jeg rusler inn på soverommet hvor det er lagt på rent sengetøy - det er GLAM. .mette

Frøken desiBel sa...

Endelig fredag. Selv om motivasjonen til å returnere til hverdagen etter ferien er stor, så er den første uka hard å komme seg gjennom. Som et glamorøst innslag har jeg tatt på meg favorittkjolen og et fint smykke.

Nå skal jeg snart dra til ei venninne på jentekveld. Det blir kos. Helgen er vid åpen og jeg tenker at den kommer til å inneholde fine folk, fysisk fostring, husarbeid, god mat, friske blomster, kinobesøk og litt tid til å drømme seg bort.

Gratulerer med dagen til Anaruh, og god helg til alle:)

Tigram sa...

Fredagskjensle her på sofaen med avisbunken. Vi har bakt banankake som angar himmelsk. Berlin Winterzauber Tee i koppen. Håpar på ein liten lur og påfølgande overskot. God helg!

Kjersti sa...

Nå kan glamourkvelden starte! Jeg har dusjet etter en ettermiddagstur i skogen med mann og hund, tatt på meg den myke behagelige ullkjolen min og skal straks (bare jeg får skrevet denne kommentaren og ordnet et par andre småting på nettet) sette meg ned med Paul Austers New York-trilogien og drikke øl og akevitt. Resten av helga byr på både perm-besøk av sønnen som er blitt gardist + overnattingsbesøk av en venninne. Jeg er heldig!

Karrifuzz sa...

Koseleg morgonstemning i stova di:). Her i vest er glamouren vindstille dag. Eg tvilar på at det vert like stille i morgon. Det beste med å ta til att i jobb, er at det er så inderleg godt med helg. Og fram til vinden tek til å ta seg opp i orkan styrke i morgon, så vert det plenty av lesing og kos. Sølv i øyrene og Hugo Boss bak øyret.
God helg til alle flotte glamourkommentatorar.....

togpiken sa...

Etter mange lange dager på jobb, tillot jeg meg å somle litt fredagsmorgenen. Det kjentes ganske så glamorøst og luksuriøst å ta en lang varm dusj med hårkur, ansiktsmaske og deilig kroppskrem. Etter stearinlysfrokost spaserte jeg ekstra velstelt til jobb i måneskinn. For en ukependler er uansett den største glamourfaktoren å få sette seg på toget og bli tatt i mot av kjæresten på togstasjonen, omfavne og puste hverandre inn. Jeg går en helg uten planer i møte, og det passer meg ypperlig. God helg!

Annette sa...

God fredag!
Nå er dagen snart over, og den har vist seg å være finfin. Startet med rester av gårsdagens lappefest (bakverket lapper altså), deretter var det duket for noen timer på ingeniørkontoret. Deretter tok jeg en tur til sentrum og fant en mørkeblå silkebluse og mørke jeans på salg som ble med hjem. Jeg som tenkte at jeg skulle finne noe litt sprekt og fargerikt! Men innser hver gang jeg shopper (og etterpå) at jeg får mest bruk for det som er pent, nøytralt og av god kvalitet. Så får være fornøyd med det.
Ellers ble det chili sin carne i lefser til middag (klokken 22), fortsatt stappmett.
Fin fredag!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en vinterlig Bodøby med snø og nydelige omgivelser :)

Her har dagen vært glamorøs fra ende til annen. Lang tur i marka, god helse etter julas lungebetennelseshistorie, duft av Valentina, leppestift fra Mac (etter at jeg dusja etter turen) og rosarøde negler (Watermelon fra Essie). Jeg har dessuten frisyre fra tidligere i uka, godt å klippe seg når det er på overtid.

Nå har jeg tilbrakt ettermiddagen og kvelden med ei svært god venninne - vi laget mat sammen og fikk deretter en laaaang samtale om alt og ingenting og Livet og Kjærligheten og sånn, mens vi drakk te (jeg fikk en Blå blomst-te fra Kusmi) og spiste bittelitt sjokoladefudge som hun hadde fått til jul. Awesome.

I morgen blir det pannekake-på-primus-tur i marka på dagen og bursdagsfest på kvelden. Søndag blir det skitur og en tur i kirka. I helga skal jeg også lese ei bok jeg fikk av nevnte venninne (Stoner av John Williams), så jeg tror det blir gode, langsomme dager. Glad vi bor nord for uværet som er meldt!

God helg til både vertinna og gjester her inne!

Ina sa...

Lovlig sen rapport herfra, men fredagen forsvant i yoga og et stort matlagningsprosjekt. Lørdag tok jeg på meg strutsefjær, og trasket gjennom snøen mot bursdagsfeiring på gode, gamle Bristol. Og så på kino. Takk til Glamourbibliotekaren for anbefaling av Boyhood, den er virkelig helt spesielt vakker. Å se rollefigurene vokse opp gjorde at vi følte vi kjente dem på ordentlig. Av alle ting ble det "Hver gang vi møtes" i går kveld, hvor min kjære hadde en bitteliten finger med i spillet. I dag er det forberedelser til oppstart i ny jobb i morgen, før en økt bikramyoga. Gammelrosa neglelakk, te i koppen og håret i flette. God søndag!

Populære innlegg