søndag, januar 04, 2015

In this our life (1942)


Lørdagskveld og film noir fra 1942, regi: John Huston. 


Starring Bette Davis som den usympatiske Stanley.


Kun opptatt av seg selv og sin egen lykke, og gir beng i hvem det går utover. Stort sett er det søsteren Roy som blir skadelidende. 
Roy ble forlatt av sin elskede til fordel for søsteren. Stanley gjorde én bra ting i filmen, og det var å investere i en platespiller. "Blues in the night" var en av yndlingsplatene hennes. 


Men ingen var trygge når hun freste rundt i sin bil, hverken de hun traff (bokstavelig talt), de hun forsøkte å legge skylden på, eller når alt kom til alt - henne selv. Klampen i bånn med høyhælte sko. 
Filmen inneholdt forøvrig et hyggelig gjensyn med Hattie McDaniel, den første afroamerikanske skuespilleren som fikk Oscar (for sin birolle i "Tatt av vinden" noen år tidligere)4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så gøy med gamle filmer :) Du inspirerer! Jeg skal se "All about Eve" med Betty Davis nå til helga hjemme hos ei venninne, har du sett den?

Glamourbibliotekaren sa...

Ja det har jeg! På en nyttårsaften en gang da jeg satt alene hjemme og mannen var på spillejobb! Her er omtalen.

Stine Arkeologine sa...

Håper denne kommer igjen på TCM, den ser dyster-morsom ut! Og de to kvinnelige hovedrolleinnehaverne er jo alltid verdt å se, har et ekstra varmt hjerte for Olivia de Havilland på grunn av "Tatt av vinden"!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja guri malla, hun er jo den godtroende Melanie. Dessuten har hun bursdag på samme dag som meg! :)

Populære innlegg