fredag, februar 06, 2015

Glamorøs fredag


God morgen alle sammen!

Her på hjemmekontoret (= det gamle store Krogenæs-spisebordet) blomstrer tulipaner og primula, fullmånen lyser bak morelltreet, det knitrer i ovnen, smålamper er tent i morgenmørket, P2s nyhetsmorgen står på, og jeg har en diger kanne Ceylon Orange Pekoe fra Dean&Deluca. Om et par timer tenker jeg det blir full spurveaktivitet på fuglebrettet, som jeg har utsikt til her jeg sitter. Dagens antrekk er så langt preget av morgenkåpe og ull, dagens duft er den nostalgiske og forlengst opphørte Vie Privée fra Yves Rocher, og arbeidsoppgavene er hyggelige. Fine plater! Hjemmekontordagene mine er alltid supereffektive, jeg jobber så å si nonstop fra tidlig morgen til langt utpå ettermiddagen, med en pause midt på - i dag blir det kanskje en tur til biblioteket? Apropos - "Kva las du no" - det er på tide å innrapportere bøker!

Og når vi først er inne på rapportering: Det er Glamorøs fredag!! Dere vet jo hvor mye hyggeligere det er når dere rapporterer om deres fredager også. Alle er velkomne, kvinner som menn, unge som gamle, erfarne som nye lesere. Det er så fint når mange bidrar, det er jo litt av poenget med Glamorøs fredag! Fremdeles er det bare halvannen prosent e.l. som gjør det, så fortell meg gjerne hva jeg skal gjøre for å tilrettelegge for flere bidrag! 

Håper dere alle har fine fredager, og at dere som blir utsatt for ekstremvær holder dere varme og innendørs når det stormer som verst! Og hipp hurra for samefolkets dag!

En fin liten Rodgers&Hammerstein til slutt - Ella Fizgerald og André Previn, "It might as well be spring". 48 kommentarer:

Agnethe sa...

Hei og god fredag! Kan tillate meg den luksus å ligge i senga til kl. åtte; hjemmekontor her også :) Det skal fyres i peisen, spises god frokost med kaffe til- og så ta fatt på arbeidet. En lang varm dusj gir også en god start på dagen. Ønsker alle en god dag!

Josefine sa...

God fredag! Glamoureffektene i dag er en bringebærrød ullkjole og parfymen Love, Chloé på håndleddene. Jeg ser virkelig frem til helg, for i morgen skal jeg sammen med en kompis holde svingkurs for nesten 90 stykker på Romerike Folkehøyskole, og på kvelden er det 50-tallsfest hos ei venninne. Temadag! :)

Ingrid sa...

God fredag!
Idag blir det ulltröja och tjocka sockor på! Jag är sjuk och får snällt vara hemma hela dagen! Men med eld i spisen, mycket kaffe och te går det bra, det också! Vill tipsa om några böcker jag inte glömmer: "Den osynliga väggen", "Dömmen" och "Guldpilen" av Harry Bernstein.Mycket läsvärda!
Tack för fin Ella-sång!
Ha en fin helg alla!

Anonym sa...

Jeg tar oppfordringen på strak arm. Har lest bloggen i åtte år, men har aldri kommentert før.. unnskyld! Lover å gjøre det heretter :) Min fredag tilbringes hjemme hos mine foreldre, etter en slitsom periode på jobb blir det fint å få litt omsorg. Nå først skal jeg lufte hunden, så blir det kino i kveld med barndomsvenninne, og det er vel alt jeg har planlagt. Takk for en strålende blogg gjennom alle år! Hilsen Tora.

Eli sa...

Tusen takk kjære glamourbibliotekar for en særdeles fin
start på denne dagen med Ellas nydelige stemme!
You made my day!!

Anonym sa...

Jeg har rigga meg til og er klar for ekstremværet Ole! :) Tror ikke jeg trenger å handle noe mer før langt uti neste uke, hehe. Bøker er lånt på biblioteket og jeg har planer om å lage varm sjokolade til lunsj. Det vil nok glede en foreløbig sovende nattskift-samboer! Ha en fin helg alle sammen! Hilsen Trude.

Anna sa...

Dagens glamoureffekt er å ha hjemmekontor og slippe å gå ut i snøen som så smått har begynt å smelte og fryse og smelte og fryse.

Helgen skal tilbringes i ro med syke barn, så det blir boklesing, kosemat, filmer og spill.

Er halvvegs i "Sofies verden" på lydbok, må muligens høre mens jeg jobber i dag, for nå begynner det virkelig å bli interessant.

God helg!

HildeSofie sa...

Riktig god fredag morgen fra et vinterkaldt og nydelig Toten!

På byråkratkontoret er det heldigvis godt og varmt, te i koppen og NRK jazz på Dab-radioen. Dagen skal fylles med to møter, jeg har fått en skikkelig utfordrende og artig oppgave av sjefen, som jeg er veldig glad for å få muligheten til å være med på.

Er ikledd en sort ullkjole med røde detaljer, neglene er nylakkerte (OPIs An affair in red square) og duften er som vanlig de siste månedene Coco Noir.

Planer for helgen: Sørlandstur for å besøke familie og fine folk. Ser frem til både togturen og besøket! Med i sekken har jeg Morgenbladet og Jon Michelet, et par poser med te (utvalget på Komfort er ikke det beste bestandig), favorittsjokoladen og en lang spilleliste på telefonen. Stas!

Riktig god helg til alle!

Anonym sa...

God fredag! Jeg har ikke rapportert på fredager før, det er på tide å bidra :-) Her ruster vi oss til uvær, så det blir innehelg med fyr i ovnen, bøker og film. Glamoureffekten idag er Tresor bak ørene og sølvøredobber i ørene. Ønsker alle en riktig god helg! Hilsen Kathrin

Anaruh sa...

God morgen!

Her ligger det an til en veldig glamorøs fredag; favorittstripekjolen er på, koppen er full av deilig grønn te og neglene er lakket i en skikkelig frisk rosafarge. Jeg skal dra fra jobben litt tidlig i dag, for jeg skal på en aldri så liten husmorferie. Hotellovernatting, lese bok i peisestuen, sove lenge og nyte hotellfrokost med aviser til i morgen tidlig. Etterpå venter et lenge planlagt museumsbesøk. På søndag er det morsdag, og vi skal ut og spise middag sammen med svigerforeldrene mine. Fine, fine helgen! Ønsker deg og alle bloggens lesere en deilig fredag!

Maje sa...

Å, fantastiske Ella. For en herlig start på dagen!

Lite ytre glamour i dag (yndlingsskjerf og en liten dusj med Marc Jacobs "Daisy"), men den indre glamouren er på stell. Gleder meg til å nyte en kveld på sofaen etter jobb og ellers håper jeg på en salig blanding av skitur og lesing i helga. Friske blomster skal også i hus i ettermiddag. God helg!

S sa...

Tenk - fredag igjen!
Den glamorøse følelsen er absolutt inne, for arbeidsdagen er greit i gang og jeg har en viss oversikt. Må dra tidlig i dag, fordi yngste datter og jeg skal ut på reise og tilbringe helga på hotell. Den unge damen har reisefeber, og det er så morsomt å kjenne litt på de følelsene når man har blitt en rutinert reisende selv. ;-)

Så helga skal bestå av shopping, lunsj med en svært god venninne som jeg treffer alt for sjelden og oppdagelsesferd med datter. Tror det kan bli riktig så fint!

Ei fin helg ønskes alle.

S

.mette sa...

God formiddag. Håret i rufsete topp og klar for ukas siste arbeidsdag. Hva jeg leser: biografi om Katharine Hepburn. Bra skuespiller, nydelig dame og sterk kvinneskikkelse. Ha en strålende helg. .mette

Anonym sa...

Å Ella, hun er min store favoritt, og jeg oppdaget henne gjennom denne bloggen og dine utmerkede spillelister :-) Ransaker loppemarkeder og kjøper alt jeg kommer over av henne. Endelig fredag igjen, planlegger hyttetur med min kjære, men det viser seg kanskje at hytta er opptatt! I såfall tar vi inn på et pensjonat i samme område, flaks at det ikke er vinterferie ennå, for de har faktisk ledige rom til oss. Hurra! God helg alle sammen! T.

Annette sa...

God fredag!
Her på ingeniørkontoret går det i ingeniøroppgaver og det synes jeg er helt fint:-)
Etter arbeidsdagen er det forberedelser til vinterens store treningsmål som står på planen: Holmenkollmarsjen som skal gjennomføres i morgen. Det vil si at jeg skal hente startnummer, preparere ski og fylle på med god mat i form av laks med mango til middag.
Dermed er også planen for lørdagskvelden lagt: Slappe av i sofaen etter en god middag, med sjokolade og serier fra NRK på nett!
Feiring av min mors bursdag med søndagslunsj gleder jeg meg også til.
Ha en flott fredag og ei nydelig helg!

Stine Arkeologine sa...

Tidlig og lang fredagsmorgen der gårsdagens konsert med Leif Ove Andsnes og Beethoven ennå sitter i og gjør dette også til en veldig fin dag. Har skjørt, mitt fineste armbånd og parfymen "Lily". Er på biblioteket og fråtser i kilder til mer skriving, skal møte den snille tanten min til lunsj og i kveld kommer foreldrene mine på besøk. Har en fin helg i vente sammen med familien. God fredag og god helg til dere alle også!

Håper enda flere av dere vil begynne å skrive her også - det er veldig hyggelig lesning! :-)

Anonym sa...

Melder meg som førstegangskommenterende jeg også. Det kjennes ikke så skummelt som jeg trodde :) liker godt å lese om andres fredager, så det er vel på tide jeg bidrar litt selv om min dag ikke er så veldig spennende.. men jeg tenkte å avspasere et par timer for å klippe håret, og på vei hjem har jeg nå bestemt meg for å kjøpe tulipaner. Så blir det vel en ganske tradisjonell fredagskveld tenker jeg, med pizza og krim på tv. Mannen er hjemme, barna skal på overnatting til hver sin venn, jeg garanterer at jeg kommer til å sovne på sofaen før klokka ni he he. Ha en fin fredag alle sammen! Kathrine

Kathrine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kathrine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kathrine sa...

Glamorøs fredag startet ikke så veldig glamorøst, med gjenopplivingsforsøk av en gammel PC for å redde noen bilder (note to self: fremkalle bilder og sette i album. NUH). Gjenopplivingsforsøket var vellykket, og jeg feirer med hjemmelaget cookie, Kusmi-te og den totale arbeidsro her på mitt hjemmekontor. God fredag!

Dahlia sa...

Jeg gleder meg til å komme hjem til en fin bukett tulipaner i forskjellige farger som jeg kjøpte i går. Jentene mine har lovet å støvsuge og rydde, og jeg skal lage en pai til middag. Gleder meg til en rolig helg med fyr på peisen, litt tv og ei god bok. I morgen skal jeg treffe en venninne på kafé, riktignok på et handlesenter, men det går vel greit. Jeg føler jeg må overvåke 10-åringene som skal på sin aller første shopping alene. De finner nok snart ut at alt koster penger :-)

Anonym sa...

Rosa primula på arbeidsbordet, varm lunsj rett rundt hjørnet, en forretningsreisende mann som ventes hjem i ettermiddag, samt et barn som ser ut til å ha kommet seg noenlunde ut på den andre siden av trassalderen (den første av flere slike, antar jeg) - i helga skal jeg puste ut og kose meg med familien min! Jeg dufter av Midnight Poison fra Dior og har "Le freak" av Chic på hjernen, så nå er det fredagsstemning her! God helg alle sammen!

Anne sa...

Undervisningsfri, er i full gang med retting av prøver på kontorplassen min, håper jeg er ferdig til klokka tre så jeg rekker et tidligere tog hjem og kan få vaska gjesterommet, for jeg har akkurat fått beskjed om et spontant besøk av min søster! Det blir hyggelig, vi treffes ikke hver måned. God helg til alle leserne av denne frydefulle bloggen!

Synne sa...

O'hoi! Jeg har fri i dag, for i går leverte jeg en tekst jeg har jobbet med i lang tid, og det føles selvfølgelig helt strålende. I dag går hele antrekket i svart/hvitt - kjole, belte, strømper og cardigan. Knallrøde lepper, da! Jeg skal snart drikke kaffe med ei venninne, og ettersom Oslo Vinfestival er i gang nå, blir det andre typer drikke utover helga. Gleder meg til å smake på mye spennende.
God, glamorøs helg til alle og enhver!

Anonym sa...

Hei!
Her feires fredag i ny(delig)gråblå/hvit setesdalskofte, et Fretex-funn tidligere i uka. Etter "Kampen om tungtvannet" ble jeg litt 40-tallsinspirert, så litt leppestift og ullskjørt i fine farger blir dagens antrekk. Ja, også må jeg vel sette opp håret i passende stil:-)
God helg og husk morsdag på søndag.

Kammerpiken sa...

Her i nord er det stille før stormen, - eller orkanen... Vi får se hvordan uværet treffer. Vi har bunkret rødvin og stearinlys og veden ligger klar, så jeg tror vi er rustet til det som kommer. Noen ganger får man beskjeder som er så gode at man vil gråte og le samtidig, og tirsdag var en sånn dag for meg. Det er glamour nok for mange uker fremover! Ønsker alle en riktig god helg, og husk - selv om havet er facinerende i sterk vind, så "ska' du ikkje tærge båra".

Maren sa...

Min glamorøse fredag begynte i går ettermiddag, da jeg pakket bort studiesakene og tok toget hjem til mamma og pappa. Nå er det lesing og tedrikking og peisknitring som står på planen. Deilig! I morgen skal jeg ha en litt tidlig bursdagsfeiring med noen venninner som bor her, te og kake, det blir fint! Rolig frihelg, med andre ord. Jeg skal nyte! God helg!

Line sa...

Her er det en vanlig rolig fredag på skolebiblioteket. Helga blir roligere enn planlagt, siden Ole har meldt sin ankomst til våre trakter. Jeg bor langt inne i en rolig fjord, så det er ikke sikekrt det blir så ille hos oss. Men den planlagte byturen til ytre strøk får heller vente. Der ryker også kinobesøket med tanteungene. Så nå sitter jeg og spekulerer på hva som vil være den beste midlertidige erstatningen. Vi får sett sauen Shaun etter hvert men for nå må vi gjøre noe annet. Jeg kommer nok på noe. Det er morsdag også i helga. Jeg har litt av en morsdagsgave klar, men jeg må ordne noe mer også. Og så får vi se hva som skjer.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle gjestene

KLY sa...

En herlig, glamorøs fredagsmorgen på cafe med min kjekke lillebror, som satt klar og ventet med kaffe og croissant til meg. Det er stor lykke både med søsken man er glad i og croissant til frokost...
Etterpå fikk jeg låne med meg verdens skjønneste lille hund, en fantastisk og veloppdragen liten Shih tzu. Hun skal være hos meg til i morgen kveld og er perfekt selskap for ei som har påtvungen velferdsstatsfri i vente på på at magen snart skal klekke ut en unge. Luksus, selv om det klør i jobbfingrene også..

God helg alle sammen!

Oda sa...

Etter ein god del veldig travle fredagar, der eg først har kome på glamorøs fredag i løpet av helga har eg i dag ein stille og roleg dag framfor meg der statistikklesing, innstudering av ein Joni Mitchell- song og øving av eit par- tre korsatsar står på planen... Eg har pynta meg i farmors gamle 70- talsbluse, nyvaska hår og eg duftar av Dr. Hauschka sin rosecreme. Helga skal brukast til å dra på psykologikonferanse, synge på ein mini- korkonsert og så skal eg på konsert med den danske jazzgitaristen Jakob Bro som lagar så fantastisk nydeleg musikk.

God fredag til alle!

Therese sa...

God formiddag fra London! Jeg har akkurat vært ute på markedet og kjøpt en diger blomsterbukett, det er dagens største glamoureffekt for meg! Skal nå steke lettvinte scones til lunsj for meg og guttungen, som er hjemme fra skolen i dag. Ha en god helg alle sammen, snart kommer våren!

Fagbibliotekaren sa...

God fredag! Her i Oslo ser det ut til å bli en fin ettermiddag med sol, det er bra! Jeg blir så trøtt av vintermørket og setter pris på hver lille stund med dagslys og sol. Skal unne meg en sjokoladebolle til lunsjdessert, og i helga skal jeg gå tur med en valp jeg nylig er blitt "tante" til. Det gleder jeg meg til!

Bringebaerdrops sa...

Ja, fredag! Her er det hjemmedag. Ikke så veldig glamorøs påkledning. Sort bukse, sort bluse med knyting og gull i ørene. Dagens store glam-høydepunkt er en time hos frisøren. Skal klippe MYE! Hurra! Plutselig ble jeg bare så drittlei alt det lange og kan ikke få det av fort nok. Ellers får vi besøk av en kompis ikveld, hvilket betyr Trivial Pursuit (tradisjon), smågodis, prosecco og seiershyl. Forhåpentligvis mine... ;-) God helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
På en værmessig svært uglamorøs dag i Stiftsstaden, består høydepunktene så langt av rolig start på dagen, disputerende kollega, favorittgenser og utsikter til en lite krevende helg.
God helg til alle!

Frøken desiBel sa...

Fredag!

Jeg er snart på vei til flyplassen for å reise over fjellene til Bergen der det er NM for brassband i helga.

Prolapsen min har heldigvis blitt mye bedre de siste dagene, så er i stand til å gå som folk flest igjen. Det er major glamourfaktor.

Håper alle får en fin helg:)

Anonym sa...

Det er herlig med sol inn av kontorvinduet og utsikter til helg! Jeg har litt samme stil som Audrey på dagens bilde, ser jeg (dog supplert med svarte ankelstøvletter og vinterkåpe). Nå skal det jobbes effektivt noen timer til før jeg tar en tur innom Pascal for å kjøpe med noen godsaker hjem, og deretter hente barn i barnehagen. Macaroner er blitt en stor hit i familien, og det er jo ikke så rart! Riktig god helg kjære Glamourbibliotekar og alle andre!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her i Bodø venter vi på uværet og tar våre forholdsregler i mellomtida. Glamouren er ivaretatt med hjemmekontor, tulipaner på bordet og en god tysk uværs-te i årets mummivinterkopp. Dessuten har jeg nyvasket hår og dufter av Valentina!

Jeg har fulgt starten på årets Femundløp i formiddag, ettersom F600-spannene la ut på sporet fra kl 12, og i morgen starter F400. Det blir mye hundefokus i helga, altså, og målgang på mandag sannsynligvis.

En smule småglamorøst var det også å sitte her og se ut stuebordet på ei elgku med to kalver som kom forbi og lista seg opp i skogen. Da ble hunden veldig gira...

I helga blir det et par nødvendige turer ut, jeg skal avslutte et strikkeprosjekt og fortsette på et annet, og søndag er det jo morsdag. Da skal min fine mamma få en telefon, om ikke annet!

Anonym sa...

Sola skinner her på Østlandet! Full vinterferiestemning. Det er den beste glamourfaktoren for meg i dag! Sol som varmer i ansiktet er helt magisk! God helg!

Randi sa...

Dagen så langt:
Brukte slumreknappen noen ganger før en lang varm dusj. Det er herlig å bestemme arbeidstida si sjøl!
Har endelig fått gjort ferdig en bestillingskjole med notetegn som skal gis i gave til en musikkglad jubilant.
Står nå på farten og skal besøke min gamle syke mor før vi skal hjem igjen og lage middag sammen med pappa.
Ytre glamour: L'eau d'Issey på nakken, div sminke for å friske opp et heller vinterblekt ansikt, sort jumper og grått melert tweedskjørt og tykke strømper. Gule Nudesko med gidelås passer godt til.
Stua er pynta med både roser og tulipaner, vedkassen er full, og avisene ligger klare sammen med TVprogrammet.
Ønsker alle en fortsatt fin fredag og ei riktig god helg!

Kirsten sa...

Kanskje på tide at jeg legger igjen en fredagsrapport også, etter mange års sniklesing.. Rosa tulipaner og kaffe fra Kaffebrenneriet er min fredagsglamour i dag, samt nyvasket hus når jeg kommer hjem (vaskehjelpen var der i dag tidlig), lite slår den følelsen. Kjempekoselig å lese alle rapportene her, og morsomt å være en del av det selv også!

Ina sa...

God fredag fra Rjukanekspressen! Vi suser avgårde i vinterlandskapet, sola varmen gjennom vinduet, og jeg gomler lakris med det besnærende navnet "fem synder".

Jeg har store øreklokker på, og for å komme i skikkelig stemning før jeg ankommer hytta på fjellet har jeg satt på "Vegen" av Kim André Rysstad. Han synger ubeskrivelig vakkert!

En hektisk uke er omme, og jeg kjenner roen senke seg. Det blir stormfullt i fjellet også, så jeg innstiller meg mest på innekos med mamma og pappa.

Ønsker alle en deilig helg!

Helene sa...

Åh, fredag! Jeg har feiret dagen med strasspynt i håret, smoky eyes, YSLs Opium på håndledd, samt med smil og hyggelige kommentarer til alle som har vært innom biblioteket hvor jeg jobber. Ser fram til teselskap med fine jenter på søndag, inspirert av deg Glamourbibliotekaren :-)

Anonym sa...

Hei der ute.

Etter å ha jobbstresset fra i morges har jeg endelig tid til pause og en kopp te. Ikke mye ytre glamour, er sliten og trøtt etter langvarig forkjølelse. Det er godt å tenke på helg, jeg har ingen planer, noe som fortoner seg som himmelen for meg:)

God helg til alle.

R.

Anonym sa...

glamourøs fredag for meg starter nå med et glass rødvin, deilig hjemmelaget lasagne, vi skal fyre på peisen og bare kose oss med Broadchurch på opptak.
Ja og jeg har kjøpt rosahvite tulipaner på Rema1000 i dag til den fine sum av kr 39 (sparetips! mye fine blomster på Rema til en billigere penge)

Ønsker alle andre også en fortsatt fin og glamourøs fredagskveld :)

Lotta sa...

God fredag! Har hatt en tøff uke, med triste hendelser å håndtere, men kjenner at fredag, nydelig, klart Oslovintervær og utsikter til en skitur i helga gjør godt. Og mørk sjokolade og straks en episode Olive Kitteridge med min gode mann.
Ha en fin helg, alle.

K sa...

Fin fredag frå meg :) Glamouren har bestått av sølv i øyrene, pannekaker til kvelds og fri.

Marta sa...

Vart ein roleg, fin fredag, med småputling heime, litt lesing og litt rydding. Utprøving av nytt, rosa skjørt i gråveret vart det og. Har vore ute og ete med fine jenter i kveld, og er no trøytt og mett tilbake på hybelen.
Gratulerer med samefolkets dag, og god helg til alle!

Anonym sa...

Glamouren denne helg består av Skandinaviapremiere på John Adams opera A flowering tree på Göteborgsoperan med påfølgende premierefest. Gleder meg! /Inger Marie

Populære innlegg