fredag, februar 20, 2015

Kva las du no?


Det er ikke så lenge siden forrige runde med "Kva las du no?", men ettersom flere har vinterferie nå, tipper jeg det er en del lesing som foregår rundtomkring. Og det vil jeg jo gjerne høre mer om.

Selv er jeg i gang med "Det året Ricardo Reis døde" av José Saramago, og jeg får umiddelbart lyst til å reise til Portugal! 

Deres tur! Jeg vil ha rapporter fra så mange som overhodet mulig, for det viser jo seg at mange liker å bruke disse postene som gullgruve for lesetips - noe jeg absolutt støtter! Men da må dere bidra, alle som én. Ok?


(P.S. Jeg er registrert på bokelskere med brukernavn "kurt", men gjør ikke annet der enn å legge til bøker - akkurat de samme som jeg skriver om her i denne bloggen, så nothing new.) 

38 kommentarer:

Maje sa...

Holder akkurat nå på med Geert Maks USA-dokumentar "USA: en reise 1960-2010" hvor han kjører rundt i USA i John Steinbecks fotspor (J.S. foretok den store reisen i 1960). Den er interessant og godt skrevet, men det tar litt tid, for det er mye info som skal fordøyes.

De neste på programmet er Agnes Ravatns "Fugletribunalet" og Dawn Powells "Turn, magic wheel". Sistnevnte har jeg aldri lest noe av før, men fikk forfattertips av Rory Gilmore:)

Christina sa...

Jeg holder på med 1984, men det går dessverre ganske sent... Ikke fordi boken er dårlig- tvert om, men fordi jeg rett og slett ikke får tid. Satser på at en togtur i dag hjelper :) Ellers har jeg en lang bunke på vent, men det som frister mest nå er mamutt fangsten; Shoppingfri, Fugletribunalet og De håpefulle samt Barndomshjemmet av Lisa Jewell og siste bok i verdenstriologien til Ken Follett. Sist nevnte er en murstein på over 1000 sider som skal nytes, så tror den må spares til påsken...;)

A sa...

Jeg har akkurat begynt på Ken Follets "Edge of Eternity",virker lovende så langt. Det er den siste av en bunke bøker jeg fikk til jul, og den er tykk, så det varer nok en stund før jeg trenger å finne noe nytt. Men når den tid kommer er det fint å kunne finne gode lesetips her:)

Line sa...

Camilla Läckbergs siste "Løvetemmeren" kom i posten til biblioteket i går. Jeg fikk startet å lese den, og den er i sekken min nå, så når jeg kommer meg på bussen hjem fra jobb får jeg fortsette å lese. I tillegg har jeg fått plass i sekken til Ildefonso Falcones bok Fatimas hånd. Håper å få tid til å lese i vinterferien. Ellers står rydding og i bokhylla hjemme for tur så da finner jeg nok mer spennende og ulest. Og mens jeg holder på med ryddinga skal jeg fortsette å høre romaner fra Amish-land. Husker verken tittel eller forfatter i farta.
Men jeg gleder meg både til å lese og bli lest for.

Anne sa...

Holder på med en del bøker, i diverse sjangere. Startet på tre uker sykemelding med utbrenthet, så her skal det ikke leses mye tungt de neste ukene.

The Lifechanging Magic of Tidying - inspirerende, men litt underlig bok om hvordan luke ut ting hjemmefra sånn at man bare har eiendeler som gjør en glad.

Queen Anne : The politics of passion av Anne Somerset - god bok, men tung.

Delicious av Susan Mallery - hjernen tar ferie, men så hyggelig måte å gjøre det på.

The Sleepwalkers : How Europe went to war in 1914, Christopher Clark - Tar did, bra forskning, men kanskje litt tungt skrevet.

What Jane Austen ate, and Charles Dickens knew, Daniel Pool - interessant

Anonym sa...

"Det året Ricardo Reis døde" er min favorittbok gjennom tidene. Den sitter fortsatt i kroppen selv om det er minst 10 år siden jeg leste den. Hvorfor den fortsatt er min nr. 1 er vanskelig å forklare. Kanskje noe med riktig bok på rett tidspunkt etc. Herlig følelse i alle fall. Usikker på om jeg tør å lese den igjen...Og ja, har vært i Lisboa to ganger i ettertid...

Nå leser jeg den danske forfatteren Helle Helles "Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann".
Marianne

Johanne sa...

Snart ferdig med Lars Myttings "Svøm med dem som drukner". Som blurben bakpå sier: "Medrivende!" Neste på leseprogrammet er Jennifer Egans "Emerald City and other stories".

Hermia Says sa...

Jag läser del två i en trilogi om Maj som lever i 40-talets svenska norrland. Boken heter Sörja för de sina, författaren Kristina Sandberg. Mycket starkt och välskrivet!

Anonym sa...

Jeg fikk Kindle til jul, og selv om jeg elsker følelsen av å holde bøker, lukte i bøker og blafre i bøker, så elsker jeg Kindelen også. Kindelen gjør det mulig å finne gamle og helt blodferske utgivelser på engelsk. Det er jo fantastisk! Så dermed er det vanskelig å tøyle lystene.

Nå leser jeg omigjen gamle Ngaio Marsh, samt nye Sarah Waters. Akkurat ferdig med en for meg, ukjent forfatter, som jeg fant på fjorårets shortlist til Man Booker prisen. Hun heter Karen Joy Fowler, og romanen heter "We are all completely besides ourselves". Veldig fin - og veldig anderledes.

Ha en fin lesehelg!

Oda sa...

Eg har sykkelen på reperasjon ei vekes tid, og er eigentleg veldig nøgd med det, då eg får lese bok på bussen til universitetet. Eg les "Not that kind of girl" av Lena Dunham. Eg syns den er litt for ustrukturert og forirrande til tider, men også herleg og ærleg, og eg likar så godt måten Dunham fangar mi si tidsand på. Dog, fengjer nok tv- serien hennar meg meir enn denne boka...

Maren sa...

Jeg sitter her i sofaen med de siste sidene av E.M.Forsers A room with a view. Så om en times tid skal jeg finne en ny bok i bokhylla. Før i dag leste jeg Julian Barnes sitt essay A life with books. Anbefales! Fine ord om kjærligheten til (papir)bøker.

Maren sa...

(Forster skal det jo stå)

Anonym sa...

Nå har jeg akkurat begynt på "Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige" av Dag Solstad, en bok som passer ypperlig til lesing på bussen både innholdsmessig (ikke for komplisert) og omfang. I anledning helg og uten mange planer, kan jeg utvide med en tyngre bok også, kanskje noe av tipsene her?

-lutt

Kristin sa...

Jeg har endelig turt å gi meg i kast med Dostojevskij, så her går det i Forbrytelse og straff. Foreløpig positivt overrasket! :)

siljeblomst sa...

Jeg lytter til og parallell-leser Odysseen av Homer, samtidig som jeg har The art of asking av Amanda Palmer som "lese-på-senga"- bok :-)

Elida sa...

Igår kveld leste eg ferdig Anthony Doerrs "Alt lyset vi ikke ser" (kjem på norsk i neste månad). Absolutt nydelig bok som eg anbefaler varmt!

Nå har eg tenkt å starte med svensk krim skrevet av stjerneskuddet Christoffer Carlsson :-)

Anne Grethe sa...

Har nettopp avsluttet Elizabeth Gilberts "Alma Whittakers betydelige oppdagelse", en bok jeg storkoste meg med. Nå er jeg såvidt igang med min første Auster-bok; "New York-trilogien", har store forventninger!

Birgitte sa...

Jeg har begynt på "Not that kind of girl - a young woman tells you what she's learned" av Lena Dunhan. Lot meg litt overraskende begeistre av "Girls", så prøver boka hennes og. Ellers har jeg brukt flere av kveldene i vinterferien til å jobbe meg gjennom Lisa Wades "Ta grep om karrieren din"...nettopp fordi jeg stadig tenker på at jeg bør ta et grep der.

Bibliotekarspira sa...

Eg les Det blir pinlig uansett, e-post roman av Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad. Fin ungdomsbok!

(Held framleis på med Idioten i tillegg..)

kristin sa...

Jeg har lest ut The girl with all the gifts av M.R. Carey. Veldig spennende bok, om etter apokalypsen, zambiske og slikt.. Fikk den av en venninne til jul som jeg ikke tror ante hva slags bok det var. Men den var ikke så dum, litt The Road- aktig, men ikke helt i samme Nobelpris-klasse da..

Nå har jeg begynt på Paul Austers Winter Poem etter din anbefaling (fant den i en bokhandel i Budapest med et lite utvalg engelske bøker). Den er en fantastisk beskrivelse av hvordan det er å være et menneske.

kristin sa...

Ps: mente zombier (stavekontroll haha)

Line sa...

Jeg leser også Forbrytelse og straff. Mye lettere å lese enn jeg hadde forventet, kanskje oversettelsen er spesielt god? Bok med dybde, anbefales!
På Kindle leser jeg The Obstacle is the Way, og tenker.

Anonym sa...

I gang med første Innsirkling av Carl Frode Tiller, virker veldig lovende. Ellers klarte jeg forrige uke å bli ferdig ned Stillitsen av Donna Tart. Var litt spent fordi jeg hadde lest en spoileranmeldse om at de første 400 sidene var supre og at de neste 440 var en nedtur. Må innrømme at det gikk litt tungt mellom 500 og 700, men vel verdt å lese. Ble nesten litt skremt da jeg dagen etter å ha fullført hadde en flokk med fugler, som i følge min mann, ikke kan ha vært annet enn Stillitser på fuglebrettet. Aldri vært her før 😳

Karin

Kristina sa...

Jeg leser nå "Winter Journal" av Auster etter at du anbefalte den. Åh, så fine betraktninger han har! Akkurat det jeg trengte nå :-)

Frk Barcode sa...

Har akkurat lest Dept. of Speculation av Jenny Offill, kort og fin bok! Hadde planer om å starte på The Possibility of an Island av Michel Houellebecq, men ble veldig fristet til å lese Winter Journal av å lese her inne!

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser Viga-Glums saga, en av islendingesagaene fra 1200-tallet, oversatt av Sigrid Undset. Spennende lesning, full av intriger og innsikt i menneskelig svakhet, klokskap, tro og tvil. Har lest den før men finner stadig nye ting. Anbefales! :-)

Josefine sa...

Jeg leste nettopp ut Neil Gaiman sin "Stardust" som jeg syns var veldig søt og lettlest.

Jeg skal til London om bare to uker og besøke Harry Potter Studios og varmer opp med å lese en gammel kjenning, nemling den femte Harry Potter boka i serien. Nostalgisk og magisk (!) lesing :)

PS: Var på Heaven Scent for første gang i dag, veldig fint og god service! Entet opp med et duftlys fra Dyptique som jeg har hatt lyst til å teste ut lenge. Neste gang blir det parfyme tror jeg! :)

Anonym sa...

Jeg leser Middlemarch. En deilig klassiker. Begynte før jul, og nærmer meg slutten. Et ganske ambisiøst prosjekt med en aktiv liten krabat i huset, men jeg gleder meg til hver lesestund. Et artig portrett av småby-England på 1800-tallet.

Kristine sa...

Jeg ble nettopp ferdig med 1984. Holder nå på med Alfabethuset av Jussi Adler Olsen, liker veldig godt krimbøkene hans. Er generelt veldig glad i krim og spenning! Neste bok på nattbordet er Dag Solstads Gymnaslærer Pedersen, og Over det kinesiske hav av Gaute Heivoll. Har alltid en stabel bøker på nattbordet, og på kindelen min ! Men får dessverre ikke lest nok.

glow sa...

På gjengrodde stier - Knut Hamsun. SÅ GØY! Slett ikke uoverkommelig i det hele tatt. :)

Dahlia sa...

Jeg leser Ragnar Hovland. Begynte med siste romanen hans,"Stille natt", som jeg likte veldig godt. Fortsatte med "Kunsten å komme heim og andre essays" og "Sjølmord i Skilpaddekafeen".Nå er jeg i gang med hans kanskje mest kjente bok, "Sveve over vatna". Jeg liker den muntre og lett absurde stilen. Og at han kan skrive om alvorlige emner med en underlig letthet.

Anonym sa...

Etter snart to måneder i en litt tåkete tilværelse med fersk datter, har jeg lest en bok! Ensomheten i Lydia Ernemanns liv av Rune Christensen - jeg ble akkurat ferdig, og må si det var en svært gledelig leseopplevelse. konsise, men flytende setninger - vakre i all sin enkelhet. Og handlingen: om det å være alene, om det å være sammen. Om tilværelsen, faktisk. Anbefales på det varmeste. Vet ikke helt hva neste leseprosjekt skal bli, men her var det jo mange tips!

Anonym sa...

Etter å ha lyttet til kåringen av P2-lytternes Romanpris 2014, bli jeg inspirert til å lese Rune Christiansens Ensomheten i Lydia Ernemans liv. Har nettopp begynt på den, og gleder meg til lesingen. Hilsen Kaja.

Anonym sa...

Jeg er nettopp ferdig med Lars Mytting sin siste bok; "Svøm med dem som drukner." Den er et storverk. Boka har et godt oppbygd mysterium og språket er en nytelse. Før denne boka, leste jeg en krim med greiner tilbake til krigens dager; Gard Sveens "Den siste pilegrimen". Begge bøkene er i mine øyne kvalitet, har nerve, og kan trygt anbefales. Jeg er så ivrig etter å "dytte" på folk bøker jeg sjøl liker! Ser at flere skal lese Gaute Heivoll og Agnes Ravatn. Gled dere! Hilsen Rufsetufsa

Glamourlektoren sa...

Jeg leser en klassiker om dagen - "Alberte og Jacob" av Cora Sandel. Ikke lest den på flere tiår - har en "vintageutgave" fra Den norske Bokklubben. Dette er rett og slett en perle av en liten roman, utgitt på 20-tallet, om ungjenta Alberte, sorenskriverdatter i en by nordpå (Tromsø?)mot slutten av 1800-tallet. Åh - denne romanen har så mye! Utrolig flotte skildringer av natur, et strengt klassedelt og snevert miljø, anstrengte familierelasjoner, ungjentas usikkerhet koblet med en drøm et annet liv - der hun kan leve ut alle drømmene hun bærer på. Glad jeg tok den fram igjen, og jeg vil lese de to neste om igjen også, "Alberte og friheten" og "Bare Alberte".

Synnøve sa...

Har akkurat begynt på Kammerpiken av Cecilie Enger. Har foreløpig bare lest noen få sider og er veldig fornøyd med det jeg har lest til nå. Gleder meg masse til fortsettelsen!

koristen sa...

Her leses litt av hvert, mest ungdomsbøker for øyeblikket. "Vi var løgnere" av E. Lockheart kan anbefales for de fleste over 14, sterk historie også for voksne lesere, godt skrevet, intenst språk.

Jeg venter veldig spent på hva du kommer til å si om "To the Lighthouse". Bruk badekaret ofte ;-D

Kari Folvik sa...

Eg har lese Bare et menneske av Kritine Næss og er veldig begeistra. For eit språk og ein upåliteleg fortellar så ein ikkje veit kva ein skal tru.Velfortent nominert til Nordisk Råds litteraturpris no

Populære innlegg