onsdag, mars 18, 2015

Fine ting i mars


Når man er syk og kjeder seg innendørs og ikke engang orker å lese (!!), er det fint å bruke sine få krefter til å tenke på - og blogge om - fine ting med den måneden vi er godt inne i nå, for jammen er den bra i år. Alle månedene har noe spesielt ved seg, men i mars skjer det så mange etterlengtede ting etter den mørke vinteren at den for meg er ekstra fin:

- Snøen forsvinner gjerne nok til at man kan gå i joggesko

- Sola er oppe når man er på vei til jobb, kveldene er lysere

- Blåveisa kommer og lykken den medfører

- Man kan faktisk vaske og henge ut sengetøyet og rekke å legge det på senga samme kveld - i helga vel å merke, og hvis det er sol og vind. Det trenger noen timer. Men det er så innmari verdt det. 

- Når man står på badet om morgenen og er trøtt, synger plutselig svarttrosten der ute i skogen - og man hører lyden så godt selv om vinduet evt er lukket, for det er ingen andre lyder ute. Så åpner man badevinduet og hører den enda bedre. Eller når man våkner en time for tidlig om morgenen, og ligger og slumrer en lang stund og hører på svarttrosten som synger rett utenfor. 

- Vårparfymene setter stemningen. Alltid.

- Vårplatene også!

- Kjærestebursdag!

- Alt som spirer i hagen vår. Det er ganske mye etterhvert! Og jeg plukker inn kvister og de blomstrer så fint.

- At selv om det skulle snø igjen, eller bli slaps og vått, så har våren allerede festet seg i hjertet mitt. Da kan det bli ti minus uten at jeg bryr meg. Våren er på vei.

- Påskeadvent, påske, Agatha Christie, påskekrim på tv, faktor 30 i ansiktet, ferie

- Å dra ned til sjøen. Det gjør vi mye, egentlig hele året, men våren er liksom sesongstart hvert år. Te på termos og solbriller og fine samtaler.

- Å starte morelltre-lesesesongen. På benken under treet sitter jeg fra mars til oktober og leser i sola. Beste stedet på jord.


Åh mars, hvordan kan noen ikke like deg?


(og nå legger jeg meg igjen og drømmer videre)

10 kommentarer:

Glamoursjefen sa...

Ønsker fine Glamourbibliotekaren God bedring!

Marianne sa...

Åh, så fint! Nå minte du meg på at mars er fin. Det har vært slapsete her i det siste, men du har jo helt rett. Våren er her!

fivrelden sa...

Ah, fine fine mars og de fine punktene dine. Og fuglene ja, de synger høyere hver dag nå :)

Elisabeth sa...

Nydelig. Dette er grunnen til at jeg kommer tilbake til denne bloggen hver eneste dag, år etter år. Du inspirerer. Klem!

Fagbibliotekaren sa...

Ja! Helt enig i alt sammen, det er DEILIG! Ser vårtegn i hagene i Ullevål Hageby hver dag når jeg går på jobb, blir så glad! :)

H. sa...

mmm, fine ting indeed. God bedring kjære Glamourbibliotekar, håper du friskner til fort så du kan nyte alle disse tingene til fulle!

Marit Helene sa...

Du skriver så vakkert. God bedring, kjære glamourbibliotekar!

Ingrid sa...

Mars <3 <3 <3
Elsker dette innlegget!

koristen sa...

Så fint skrevet! Så enig! Sender deg mange God Bedring-vibber :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle hyggelige kommentarer og bedringsønsker, kjære alle sammen! :)

Populære innlegg