fredag, mars 06, 2015

Glamorøs fredag


God morgen!
Her på hjemmekontoret er arbeidsdagen forlengst i gang, og det ser ut til å bli en fin dag! Sola er på vei, fuglene kvitrer, jeg skal definitivt ta tepauser ute i hagen hvor blomstringa er i gang, tenk det! Søte små gule og hvite blomster, det er vår! Hjemmekontor betyr også ferske croissanter fra gutta oppi gata her, og effektiv jobbing uten møter. Samt enorme mengder te - i dag har jeg begynt på min yndlings-vår-te gjennom femten år, "Orientens paradis" fra Black Cat. Nam! Får nesten lyst til å lese "Come together" og "Together again" av Josie Lloyd og Emlyn Rees, som jeg leste den våren jeg oppdaget denne teen. Evt den nyeste Marian Keyes som har ligget en stund og ventet på meg. Kjenner at det begynner å gå mot påske nå, noe jeg ser veldig fram til! 

Dagens duft er T by Takashimaya, fra dette fine lille japanske smale høye varehuset på 5th avenue som av en eller annen grunn ble lagt ned (!) - og som hadde den nydeligste og roligste parfymeavdeling i øverste etasje, med lys som flommet ned fra takvinduene. Fint å ha denne parfymen som minne i allefall. 

I kveld åpner Kirkemusikkfestivalen, i morgen er det to bursdager, og søndag tror jeg rett og slett jeg skal la forbli uten planer. Min elskede har mye fri også, hurra! Skal vi si at påskeadvent starter på søndag? Ja, jeg tror det. 

Deres tur til å rapportere! Jo flere, jo bedre - husk at jo flere som fredagsrapporterer, jo flere lesere blir inspirerte. Vi er en fin gjeng her, og alle burde jo få komme til orde! Særlig velkommen til de som aldri har rapportert, eller som har holdt dere unna kommentarfeltet i noen år - jeg ville bli så glad om dere tar oppfordringen! 

 Håper det er finvær der dere er, sånn som her i hovedstaden!


Blossom Dearie får siste ord her og nå: 
42 kommentarer:

Trude sa...

Jeg tar oppfordringen! Har ikke vært så flink til å kommentere på fredager, men skal absolutt bli det. Jeg liker dette fellesskapet så godt, og har aldri skjønt at ikke flere bidrar. Kanskje på tide jeg gjør det selv da, touché til meg. :-) Kort arbeidsdag i dag, skal møte ei venninne som kommer med toget fra Bergen i ettermiddag, det gleder jeg meg til! Vi møtes altfor sjelden, men denne helga skal vi bare bruke til å gjøre hyggelige ting sammen. Deriblant gå på kino og spise middag på Villa Paradiso på Solli Plass, vært der ennå? Jeg dufter av min yndling gjennom mange år, Dior Addict, og tror dette blir første dag i joggesko i år! Ha en fin fredag alle lesere, og takk for en herlig blogg!

Ingrid sa...

Jeg husker de bøkene! Nå fikk jeg lyst til å lese dem igjen også, tror det var mitt første møte med lesing på engelsk og jeg følte meg så flink :) Gikk på videregående og satt ute i friminuttene og leste, helt hekta. Fredagen bringer fine ting for meg også, iført ny kjole (bursdagsgavekort fra kjæresten), og planen er at vi skal spise middag hos gode venner i kveld. Jeg tenker å ta med en diger bukett blomster, drømmer alltid om at andre skal ta med det når de kommer på besøk til oss, så da får vel jeg begynne denne nye tradisjonen! God fredag til glamourbibliotekaren og hennes lesere!

Anonym sa...

Fridag, sol på balkongen, jenteklubb i kveld, vafler til frokost. Det er glamour for meg. FM

Tina sa...

Jeg tar også oppfordringen:-) Trøtt fredag fortsatt, men god kaffe kjøpt på veien til jobb hjelper. Helgen skal tilbringes med gode venner i Oslo, avreise etter jobb. Vi ser hverandre ikke så ofte, så dette ser vi frem til. En koselig helg i godt selskap er i vente.

Anonym sa...

Inspirert av Glamourbibliotekarens siste vårcollage har jeg mintgrønne sko i dag. Helga skal brukes til å lese i Van Goghs brev - Å skrive livet. Det er en skikkelig murstein og jeg gleder meg til hvert brev. Ellers skal jeg se Gone girl på dvd og gå en tur hvis været blir bra.
God helg!

Anniken sa...

Jeg får så dårlig samvittighet og føler meg som en blindpassasjer som bare leser og ikke bidrar :) Håper å gjøre opp for meg nå! Sen forelesning i dag medfører lang frokost med aviser, og det setter alltid et fint preg på fredagen. I kveld skal jeg på date med en jeg liker veldig godt, det er jeg spent på! Har bestilt frisørtime i den anledning. Glad fredag alle sammen! :) Hilsen kommentarfelt-debutant

Maje sa...

God fredagsmorgen! Her på Gjøvik smiler solen muntert og jeg er i strålende humør!

Fredagsglamouren sikres av smilet om munnen og et lite drag av Boss Jour. Ikke de helt store planer i helgen, men jeg håper å få lest ferdig et par bøker som jeg holder på med, ta en tur på biblioteket, ta med datteren min på kafé (hun digger kafé selv om hun bare er 7 år.. hehe) og kanskje få inn noen vårlige farger hjemme. Hadde vært fint med et kinobesøk eller en konsert også. Vi får se.. God helg!

Siri sa...

Jeg blir så yr og glad av vårsola at det er glamour i seg selv. Ellers går jeg fortsatt rundt i vinterklær. I går kveld surfet jeg på diverse nettsider og lengtet etter nye, vårlige plagg, men klarte å holde meg. Skal til New York om et par uker - ikke for å shoppe, for det får jeg noia av å gjøre utenlands hvor det er vanskeligere å ruge på kjøpet i inntil åtte dager før man eventuelt leverer tilbake feilkjøpte klær - men for å oppleve byen. Og da går det nok en del penger, så jeg får heller se hva som er igjen i kassa etter påske før det blir klesinnkjøp.

Men uansett: Snart helg. Deilig, deilig. Spinningtime etter jobb i dag og deretter sofaen og en bok. I morgen skal jeg oppleve Cirque du Soleil med tantebarna i Oslo Spektrum. Tror vi gleder oss like mye, alle tre. Og søndag er det 8. mars og kvinnedag og tog og denslags. Måtte bare det fine været holde seg!

Anonym sa...

har vært på jobb siden klokka sju, angra meg for denne drøye planen da jeg stod opp halv seks, men nå er jeg ganske våken og gleder meg til å stikke til fjells klokka halv tre! Det blir ikke ordentlig fredagsfølelse uten Glamorøs Fredag innlegget, så jeg gleder meg til å følge med i kommentarfeltet utover dagen som vanlig. God fredag alle i hop!

Ine sa...

Her har fredagen startet fint, med sjokoladescones varmet i ovnen, kaffe, strikketøy og barne-tv for den minste. Nå er han levert i barnehagen, og resten av dagen skal brukes til hjemmekontor og litt husarbeid. Skal snart ikle meg en kjole fredagen til ære! Og sola kikker inn gjennom vinduet, så det blir nok en liten tur i skogen også. Riktig god fredag og god helg! :)

Ingunn sa...

Endelig frisk etter å ha vært til sengs med influensa hele uka, føler meg litt svak i armer og bein men humøret er desto bedre! Har akkurat vært ute og kjøpt en kaffe, nå skal jeg sette meg i vinduskarmen med Morgenbladet og nyte at jeg er oppegående (forhåpentligvis i dobbelt forstand). Jeg dufter Verbena fra L'Occitane og gleder meg til å kjøpe blomster i dag!

Stine Arkeologine sa...

Her skinner sola ute og inne på biblioteket, jeg har hvit bluse, oppsatt hår, Jaïpur parfyme og har planer om å skrive flere gode sider denne fredagen. Kaffe på termos og en benk på det grønnende gresset utenfor står klare når jeg må trekke pusten. Og etterpå venter to fine gutter og et par besteforeldre på meg hjemme, kan det bli bedre? :-) Riktig god helg alle sammen!

G sa...

Nå som jeg selv har startet å blogge, vil jeg henge meg på rapporten :) Ingen forelesninger i dag, så startet dagen rolig med grønn te og en rolig gåtur i den milde morgensola. Om noen timer skal jeg til frisøren for første gang på evigheter - luksus for en student! God helg! :)

Dahlia sa...

Jeg syklet til jobb grytidlig i dag. Det er sesongens første sykkeltur. Da jeg kom til jobb, traff jeg en kollega som hadde plukket en kvist av et tre som er i ferd med å blomstre. Sånt blir man glad av!. I helgen skal jeg slappe av etter en hektisk uke, kose meg og kanskje brodere litt. Det har jeg ikke gjort på flere år - og denne gangen lurer jeg på om jeg skal forsøke å brodere med perler. Vi får se hvordan det går.

Glamourlektoren sa...

Startet dagen med rundstykkefrokost og egg sammen med yngstesønnen - koselig! Deretter balansetur rundt i hagen i pysj på smeltende snøskavler for å se etter mulige vårskudd i bakken. Et par peoner titter såvidt over bakken og noen krokusskudd, men ellers lite. Likevel vår - det er sol og lys og snart helg. Nå forlater jeg hjemmekontorformiddagen for undervisning resten av dagen. Skal først prøve å leve opp til glamorøs fredag utseendemessig. Hittil har det vært pysj og ullsokker og ullskjerf og komfort. Ønsker alle en fortreffelig marshelg! Her er det ingen store planer for helgen, og det skal nytes. Tulipaninnkjøp, bøker, mosjon, litt jobbing. Jeg er hjemmekjær og setter pris på slike blanke helger som man kan ta som det kommer.

Maja sa...

Fint med Blossom Dearie :) Deilig fredag hjemme, skal nå ut og møte venninne til lunsj på Torshov. Etterpå svinger jeg nok innom biblioteket, driver og pløyer meg gjennom Dostojevskij og tenkte å lese Idioten som du skrev om her i vinter. Kvelden er åpen, håper noen finner på noe og inkluderer meg! (jeg er for lat til å ta initiativ selv) God helg!

Glamourfilologen sa...

Vårsolen skinner, og fredagsglamouren styrkes med Miss Dior (Cherie) og selvstrikket genser - modellen heter Audrey, har båthals med blondekant og er designet av britiske Kim Hargreaves. Gleder meg til fredagslunsj med gode kolleger og en avslappende helg med familien. Forhåpentlig blir det tid til å være en del ute. God helg til alle!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Det er strålende sol ute, men her er det fortsatt minst en måned igjen før vi kan kalle det vår.
Jeg tar imidlertid solen med inn, med gule strømpebukser under kjolen. Duften er Vanille Noir.

Snart er det tid for lunsj, og jeg håper kantinen har noe ekstra godt på en fredag!

Planer for helgen: I ettermiddag må det ryddes og vaskes litt, og deretter blir det hjemmelaget pizza med søtpotet og chorizo, og forhåpentligvis en film. Resten av helgen skal brukes til total avslapning, hurra!

Kathrine sa...

Glamorøs fredag! Dagen startet med en grønn gugge, detoxte, agurk og masse vann for å få bukt med en pitteliten gryende start på det jeg håper ikke er forkjølelse. Nuh: Lang brunch med mannen min som skal på jobbtur i helga. God helg til alle!

Anaruh sa...

God fredag!

Kontorglamouren er på plass, jeg har tulipaner i vasen hjemme og grønn te i koppen her på jobb. I ettermiddag skal jeg på spa og få massasje (julegave fra mannen), og resten av helgen skal vies til House of Cards, bøker, trening og litt vårrengjøring. God helg, alle sammen!

stud.med sa...

Vår her også, jeg blir helt yr og glemmer nesten at eksamen er like rundt hjørnet. I dag blir det utekafé! Tar på skjerf og lue for sikkerhets skyld. God helg alle sammen!

Anonym sa...

Jeg tjuvstarta i går med å hive ut alle tepper, lufte ut i stua og vaske stue- og kjøkkengulv. Det er ryddig i huset og det lukter fremdeles deilig rent. Nå smiler solstrålen min på 6 mnd. til meg fra vippestolen, og jeg har tatt på meg skjørt og en pen overdel til ære for fredagen. I kveld tenker jeg å overraske mannen min med god mat og hjemmedate.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle følgerne!

Maren sa...

God fredag! Min består av litt rydding, pakking og en tur i sola, før jeg setter meg på toget hjemover. I kveld er det bursdag hos familien til kjæresten, det blir fint! Jeg har fri hele helga, og skal for det meste lese bok og tilbringe tid med mamma og pappa. Neste uke blir travel, så nå skal jeg lade opp skikkelig. God helg!

Vårsol sa...

God glamorøs, fredag alle sammen!
En tur ut med den nyklekka datteren og nybakte far er så langt glamouren kommer i dag. Barseltid er ellers alt annet enn glamorøst og rene skjære ekstremsporten for oss gamle tanter som har somla med slikt. For alt annet har vi vårsola! Hurra!

.mette sa...

Å hvilken fredag. Ferie, croissant og kaffe på morgenkvisten før jeg stakk ut for å klippe håret hos spansk frisør. 30 E for vask, klipp og føn. Deilig. Dette er glamour!!!! Noen feriedager igjen som skal nydes til fulle. Har virkelig ladet batteriene og er klar for norsk vår. På min Kindle leses biografi nr 2 om Katherine Hepburn - spennende lesning. Strålende fredag/helg til alle og glamourbibliotekaren især. .mette

Ingerid sa...

Jeg har bursdag i dag og ble vekket på sengen med kaffe og frokost. Det finnes ikke en bedre start på dagen enn å drikke kaffe med hele familien i sengen. Festen fortsatte på jobb - en god kollega har samme fødselsdag og vi feiret med kake (!). Senere blir det kaffe med en annen kollega/venninne, og så blir det pizza på en restaurant vi ennå ikke har vært på, og jeg tenker jeg skal kjøpe blomster til meg selv på vei hjem (mannen slet nok med gave, så da ordner jeg blomster selv). Jeg elsker bursdag! Antrekket i dag er pent, med moteriktig mørkeblå topp, mørkeblå øredobber i plast fra Accessorize, mørkebrune bukser og sko. Jeg dufter av Palmers Cocoa Butter oil (altså den sjokoladekake i ovnen-duften, mmm) og Diptyques Volutes på toppen. Rosa leppestift i dag. Mye av alt, med andre ord, men bursdagen er jo bare en gang i året... God fredag og god helg til alle!

Hazel sa...

Efter en lidt hård uge har jeg heldigvis fri i dag og kan bruge fredagen, som jeg har lyst. Indtil videre betyder det en buket orange roser og tulipaner, en kop appelsin-te og Tendre Poison fra Dior. Senere kaster jeg mig nok over "The Guest Cat" af Takashi Hiraide, som jeg har haft liggende i flere uger nu, men ikke haft tid til.

God fredag til alle :)

Anonym sa...

Ah, fredag... Selv om permisjonslivet ikke skiller så godt mellom dagene ER det spesielt med helg. Ikke minst fordi jeg får aviser på døra - det er glamourøst! Og i går var jeg hos min frisørvenninne og fikk massasje, farge og klipp - fantastisk. I dag har jeg vasket to maskiner med klær, feid over badet, satt en brøddeig, gått tur med vesla, handlet og tatt noen styrkeøvelser på stuegulvet. I helga får vi nemlig superhyggelig besøk og da må jo ting være litt på stell, selv om babylivet medfører litt ekstra rot og støv.

Nå, derimot - er det min tur. Snuppa mi sover ved siden av, jeg har nylagd kaffe, litt sjokolade og p13 på. Dessuten de førnevnte papiraviser. Og om et par timer kommer min elskede hjem - og han skal slå til med pasta carbonara til middag. Livet... Ikke så verst. God helg alle!

Og et ekstra ønske om god helg til Vårsol - jeg vet akkurat hva du mener. Og jeg kan glede deg med at om noen uker, om et par måneder, er ALT så mye enklere :) (men fortsatt utfordrende...)

Anonym sa...

Fredag! Mars! Vårsol! Etter noen litt tunge uker kjennes det som om alt løsner nå. Jeg begynner å huske hvorfor jeg elsker jobben min igjen, ikke minst. I dag har jeg en morsom dag på jobb. Dessuten har jeg funnet fram min stilige trenchcoat fra Tiger, jeg har rød leppestift og røde negler.
I helga får jeg litt etterlengta aleinetid mens mannen tar med barna i skogen, da skal jeg lese i mange timer i strekk. Jeg holder på med 2066 av Bolano og er besatt! For ei bok!
God helg til alle.
Lotta

Marie sa...

Mangeårig leser som så og si aldri kommenterer. Dette er ihvertfall min aller første Glamorøs fredag-kommentar. Dagen i dag startet med en relativt frenetisk bestilling av billetter til CSN i Spektrum. Frenetisk fordi billettservices.no ikke fungerte som det skulle... Så selv om jeg var ute i god tid resulterte alt rotet i at jeg bare fikk billetter til plassene helt bakerst. Men nå skinner solen, og jeg fikk jo tross alt tak i billetter, så jeg må vel egentlig se meg fornøyd. Er fryktelig dårlig på ytre glamoureffekter, men i dag kan jeg faktisk skryte på meg nyklippet hår (fra i går). Kvelden og helgen er satt av til platespilling og filmtitting. Pluss turer ut i det fine været, som jeg håper holder seg. God Helg!

Anonym sa...

God glamorøst fredag. "Jeg elsker sol! Dette blir en flott dag!" Ropte treåringen da vi gikk til barnehagen. Jeg bevilget meg en times tur i skogen etter levering. Sol er glamour nok i lange baner! Dufter Kenzo Flower og er deilig støl etter gårsdagens trening. Ønsker alle. En god helg!

Solbad sa...

"Ny" kommentator! Jeg har alltid litt vanskelig for å skrive en kommentar til glamorøs fredag, for fredager er altfor ofte sånn komme-seg-ut-av-huset-rekke-jobben-siste-dag, og det er vanskelig å starte dagen med større bevissthet enn det! Kanskje glamorøs mandag kunne være noe for meg - eller søndag...? Men uansett, med spasertur i lunsjen på jakt etter vårtegn (snøklokker og påskeliljespirer fant jeg i hvert fall mange av!), og te-pause i strålende varmende sol, så føler jeg meg også klar til helg!

Elin sa...

Ny kommentator her! :) på tide å kommentere, jeg har fulgt Glamorøs fredag siden 2008 eller noe sånt, og nå skal jeg prøve å bidra litt også :) Har akkurat vært ute i solveggen med kollega, siste innspurt før helg nå, og da har jeg tenkt å kjøre på besøk til min bror og mine tantebarn som bor i Kongsberg. Det skal bli koselig! Ha en riktig god helg alle sammen!

Ragnhild sa...

Endelig fredag! Stri uke på jobb, har ikke fått noe tid til deltidsstudiene og det nærmer seg innlevering. Men det skal jeg ikke tenke på nå i helga, for jeg skal på innflytningsfest til venninne i kveld og i morgen blir det svømming (i innendørs basseng), så dette blir en fin helg! Kvinnedagen på søndag, det må markeres. Solidaritet!

togpiken sa...

Endelig fredag! På vei hjem fra jobb skal jeg kjøpe tulipaner eller roser, jeg bestemmer meg først når jeg ser hva de har på blomsterbutikken, tenker jeg. Jeg har planer om å etterhvert bytte til et hakk mer glamorøst antrekk og skal så spise middag ute med en venninne. Kvelden skal ende med et glass vin med kjæresten min. Fredager er den beste dagen!

Tigram sa...

På veg heim etter ei veke på kurs. God tid på flyplassen, så det vert tid til meir lesing i Agnar Mykle-romanen min. Det rutete yndlingsskjørtet er på og helga kan kome. God fredag!

Anonym sa...

Hei! Her har det vært jobbing i stua, i pysjbukse, hele dagen. Men tro ikke jeg glemte at det var glamorøs fredag! I morges før jeg skjønte at jeg kom til å sitte i pysjbuksa hele dagen, fikk jeg nemlig på mørk rød leppestift og maskara. Så glamour ble det:-) Da er det bare å hoppe i nye bukser hvis det skulle skje noe spennende i kveld! Fortsatt god fredag, alle sammen!

Oda sa...

Min glamorøse fredag har hittil bestått av ein lang roleg morgon på besøk med min kjære i Bergen og no les eg skulerelaterte artiklar på den veldig fine kaféen kjærasten min arbeidar på: med påspandert kaffi og scones. Resten av dagen og helga består av kinobesøk besøk på eit kreativt verksted for utsatte menneske, fjellturar og 8. mars- brunsj på søndag. Dejlig helg! Eg har på meg min nye gamle 70- tals blå kjole frå bruktbutikk. Litt sånn Megan i Mad Man- stil. God helg!

Anna sa...

Bedre seint enn aldri! Dagens te er "some like it hot" spicy chai fra tehuset i Neal Street i London. Nam! Var i London forrige helg, og store mengder te, og kopper å ha den i fra Orla Kiely, ble med hjem i kofferten. Slo også til og kjøpte meg ny gammel parfyme, Issey Miyake L'Eau d'Issey. Mange år siden sist. God helg!

Marit Helene sa...

Min første glamorøs-fredagsoppdatering!

Med strålende solskinn og vår i luften startet denne fredagen lovende. Nysteskte rundstykker ble inntatt i vårsolen på terassen. Glamoureffekter denne fredagen var perleøredobber og knallrød leppestift ("Cambon" fra Chanel - min favoritt). Dagens duft var "Ma Vie" av Hugo Boss som jeg plukket med meg i Warszawa forrige uke.

Ellers har jeg tilbrakt dagen lesende på terassen. I kveld så jeg "Kingsman: The Secret Service" på kino og det var en fornøyelig opplevelse!

Fortsatt god fredag og en veldig fin vårhelg ønskes til min favoritt-bibliotekar!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag - om enn litt sent... Dagen har brakt med seg glamour i lange baner; jeg har reist fra Bodø til Alta for å jobbe under Finnmarksløpet den neste uka! Løpet starter i morgen. Har møtt masse gamle kjente, fått meg nye klær og kommet meg i arbeid - stor stas! Pen sort bukse, cerise topp og sort cardigan har vært reise- og arbeidsantrekk i dag. Har duftet av Valentina og hatt vipper med farge fra Max Factor.

God helg, alle sammen, og følg gjerne løpet på NRK1 utover uka!

Julia sa...

Fredagen sto i kontrastenes tegn - frustrasjon over studier om morgenen (væææ), blod, svette og tårer i et knallhardt race på ettermiddagen (dag 3/4 av vårens regatta, Torpids, og fy som vi kjempet), etterfulgt av mental utmattelse i siste gruppekamp av universitetsquizturneringen (videre til kvartfinalen!), og lakkpumps, penkjole og pynt til formal dinner på kvelden. Glamoureffekter: båtklubb-unisuit og Cecilie Melli-øredobber. Ønsker alle en riktig god helg!

Populære innlegg