mandag, mars 09, 2015

Søndagsfrokost


I går sov jeg til nesten klokka ni, vi hadde vært i en bursdagsfest til langt på natt og jeg var en smule søvnig da jeg våkna. Men det som er så fint er at man kan lage scones selv om man er trøtt! Det er noe av det enkleste man kan fikse til frokost (nest etter å skjære opp brødskiver). Man tar bare mel og salt og bakepulver og smør og bittelitt sukker og melk eller yoghurt. Jeg gikk for yoghurt. Litt dekadent med brunsukker på toppen. Fram med lemon curd og fikensyltetøy, pene roser, agurk og ost og margarin og te. Og ferdige scones, voila!Nam. 10 kommentarer:

Ida sa...

Kjære glamourbibliotekar! Elsa Billgren skrev nylig et blogginnlegg om hvilke leppestifter hun har, og jeg hadde elsket det om du kunne gjort et lignende inlegg! Takk for en super blogg med masse bra inspirasjon! Klem :)

G sa...

Nam, de så utrolig gode ut!

Anonym sa...

Nydelig! Men hvorfor margarin, og ikke the real thing- smør?

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Takk for hyggelige ord! Skal sjekke Elsa sitt innlegg. Kan i allefall skrive om de jeg bruker mest? (Har litt vel mange, hehe.)

G: De var YUMMY!

Anonym: Fordi det var det jeg fant i kjøleskapet, og dette var en "man tager hva man haver"-frokost på en søndag og jeg gadd ikke handle :D

Marit Helene sa...

Mmmm.. Nystekte scones med lemon curd! En annen himmelsk smakskombinasjon er scones med bringebær og hvit sjokolade - må prøves! Da jeg bodde i Skottland var scones et fast innslag hver søndagsfrokost. Kanskje jeg må gjeninnføre tradisjonen nå som jeg har flyttet hjem..

Anonym sa...

Jeg vil også ønske meg innlegg! Jeg skal gifte meg i juli og har lest mye fint om ditt bryllup her i bloggen. Kan du skrive et eget innlegg om det? Om hvordan dere tenkte ved valg av lokale, opplegg, hva som helst. Jeg trenger inspirasjon og føler meg litt bortkommen i brudemagasinene, de blir jeg bare nedslått av for å være helt ærlig :) På forhånd tusen takk! :) Klem fra Bride-to-be.

fivrelden sa...

Det så godt ut. Jeg er svært glad i scones, og avholder teselskap på torsdag, så kanskje prøve din oppskrift :)

Glamourbibliotekaren sa...

Marit Helene: Nam, hvit sjokolade er jeg glad i, det hørtes godt ut! Takk for tips!

Bride-to-be: Det kan jeg gjøre en dag, bra idé!

Fivrelden: God fornøyelse! :)

.mette sa...

Scones er nydelig og jeg elsker slike oppskrifter hvor vi tar litt av ditt og litt av datt og ikke minst hva man haver - men tør jeg bake scones på denne måten? Tror nesten jeg kunne brukt mer salt enn mel (said with irony) og det kunne blitt mildt sagt katastrofalt. Kan man være superfrekk å be om oppskrift ( inkl. ovnsvarme/tid)? Håpløs baker aka .mette

Glamourbibliotekaren sa...

Mette - jeg har ingen konkret oppskrift, dessverre! Bruk en hvilken som helst scones-oppskrift du finner på nettet, de er stort sett ganske like :)

Populære innlegg