lørdag, mars 21, 2015

Svar på spørretimen, del 2


Her kommer flere svar! Veldig koselig å sitte ved spisebordet med tente lys en lørdagskveld og høre på opera fra Covent Garden i P2 og svare på veldig mange ulike spørsmål! Har tenkt så det knaket!


Anonym sa... JA! Spørretime! Jeg har følgende spørsmål: Liker du hunder? 

JA, det gjør jeg. Ekstra glad i valper som går i alle andre retninger enn eieren vil, og som setter seg bums ned på rumpa og nekter å gå videre. Og med altfor store ører; ett som står rett opp og ett som henger slapt ned.. (klappa en veldig søt fårehund-valp i dag!)


Kathrine sa... 
*Hva er yndlingspålegget ditt?  
Nyrørt jordbær uten annen tilsetning enn litt sukker. 

*Hva er din yndlingsblomst? 
Jeg har mange! Hvitveis, peoner, fioler, magnolia, aurikler, valmuer, blåveis, kan ikke velge!

*Hva var den beste gaven du fikk da du var liten, som du husker best? 
En Brio jernbane jeg fikk til jul da jeg var fire-fem, og en oransje trehjulstraktor jeg fikk av pappa da jeg var ca tre. Husker fremdeles følelsen da jeg så han komme bærende på den gjennom hagen. Grønt sete, svarte pedaler og rød tute på rattet. Følte meg veldig kul når jeg tråkket rundt på den.

*Hvis du skulle kjøpe hytte, hvor skulle den ligge? (ikke tenk på penger)  
I Sverige, ved kysten, så jeg kunne ta en morgondopp hver dag.

*Yndlingsavis? 
Klassekampen. Særlig musikkbilaget på mandager og bokbilaget på lørdager. Med lørdags-Dagsavisen hakk i hæl. 

Takk! - Selv takk! :)



Amalie sa... 
*Hvor finner du inspirasjon til bøkene du leser? 
De fleste bøkene jeg leser er fra egen bokhylle, og der finnes det alt mulig, fra bøker jeg har kjøpt på posesalg på loppis til bøker jeg har kjøpt på reiser i utlandet. Jeg får alltid bøker til jul og bursdag. Ellers går jeg gjerne hyllelangs på biblioteket og tar med meg bøker som ser interessante ut. Dessuten er jeg på en livslang dannelsesreise som går ut på å lese klassikere jevnlig. Jeg leser altfor få nye bøker når jeg tenker meg om.

*Hvilket forhold har du til the Rory Gilmore Reading Challenge (listen over visstnok alle bøkene som er nevnt i GG-serien)? 
Den opprinnelige lista var fin da den eksisterte; i "Rory's Book Club" som fantes på Warner Bros sine nettsider mens serien ble produsert. Nå er lista blitt så utvannet siden de har lagt til alle slags litterære referanser i serien, og ikke bare de bøkene Rory leser. Jeg har ikke tenkt å lese boka "Fiddler on the roof" bare fordi Stars Hollow Elementary framfører teaterstykket :) Uansett, jeg er ikke så opptatt av slike lister, jeg liker best å gjøre egne valg framfor å følge andres på den måten.

*Hva er din favorittoppskrift på vegetarmiddag? 
Ingen oppskrift, men jeg er veldig glad i quesedillaen min mann lager! Og min egen pasta med myntepesto. 

*Hvilke blogger leser du jevnlig? 
Her er jeg litt vanedyr, har ikke oppdatert meg på hundre år, så det blir samme svar som alltid tror jeg - Underbara Clara, Elsa Billgren, noen musikkblogger, kval og actionfilm da den eksisterte, innimellom hjartesmil/koffeine/puddersky av de norske, og et par amerikanske. Mao ikke så veldig mange. Går jeg lenger inn i bloggosfæren enn jeg er, er jeg redd jeg ikke kommer ut igjen, for det er sikkert så mange nye fine (og for meg uoppdagede) blogger der ute at jeg ikke klarer å rive meg løs. Hvilket er årsaken til at jeg heller ikke driver med Pinterest - jeg tror jeg ville ha viklet meg inn og blitt der for alltid. Og fått kjempebehov for å kjøpe alt mulig. 

*Hvilke (reise)planer har du for sommerferien? 
Foreløpig har vi ikke planlagt mer enn ut ca april, så jeg vet ikke en gang når jeg skal ha ferie. Det burde jeg kanskje begynne å tenke på? :)  Har i allefall tenkt å henge mye i hagen vår, det er den aller beste ferien for meg! Kort vei til stranda er det også!



Anonym sa... Hva er den kjedeligste boken du noen sinne har lest? Har du en bok du har begynt på som du aldri har orket å lese ferdig? Mvh meg 
Åjaa, det er mange bøker jeg har lagt fra meg oppgjennom årene! Det synes jeg er helt ok; funker det ikke så funker det ikke. Ingen grunn til å bruke tid på å lese noe som ikke faller i smak. Kjedeligste bok vet jeg ikke, men jeg synes ikke klassifikasjonsboka fra 2. studieår ved bibliotekhøgskolen var noen høydare akkurat. 


Kjersti Nerum sa... Hvilken Eurovision Song Contest-låt har du som din all time favoritt?

Et fryktelig vanskelig spørsmål! Blir plutselig kjempeusikker på hvilke kriterier jeg skal la telle mest. Hvis pene melodier er det viktigste: Kanskje "Eres tu" fra 1973, eller "La fiesta termino" fra 1985 (begge er komponert av samme mann, Juan Carlos Calderón)


IPA sa... Nevn tre ting i ditt liv som er av typen guilty pleasures :)
*kokosboller
*Days of our lives hvis jeg er hjemme fra jobb (det er stor humor!! Evil twins osv). 
*har ikke flere. Jeg kan stå for alt det som andre mennesker ville prøve å definere som mine guilty pleasures. 



Anonym sa... Hvor mange kvm er hagen din? 
Det vet jeg faktisk ikke, prøvde å måle på et kart men den har jo ikke rette vinkler så det er ikke så enkelt. Fant ut at det er plass til huset vårt ca 12 ganger tett inntil hverandre, hjelper det?

Tåler kopper og servise du kjøper på loppis stort sett oppvaskmaskin? 
De har ikke noe valg, jeg durer dem nedi oppvaskmaskina uansett, siden alt vi bruker til daglig er fra loppis. Tåler de det ikke, får det gå som det går. Jeg vasker ikke skjøre ting med affeksjonsverdi i maskin, dog. Altså 30talls-glass jeg har arvet av farmor for eksempel. Da blir det forsiktig håndvask. 

Hvilken restaurant har Oslos beste Creme Brulee, syns du? Har du smakt den fra Ek gårdsmeierier hos Meny? Hvordan kommer den opp mot restaurantversjoner, syns du? 
Jeg liker godt den crème brûléen de har på Holmenkollen restaurant. Den du nevner har jeg ikke smakt, så det kan jeg ikke svare på. 



Anonym sa... Like mye som et spørsmål, er kanskje dette et ønske til ny spilleliste fra Radio Glamourbibliotekaren :-) Hva ville du tatt med på en lang spilleliste med kun stille piano a'la Bugge Wesseltoft sin It's Snowing on my piano/Songs eller Hideyuki Hashimoto sin plate Air? 
Ny spilleliste skal jeg nok få til i løpet av våren! Jeg ville ha tatt en av soloplatene til Bill Evans eller Keith Jarrett sin "The melody at night with you". 



Marta sa... Tre i farta: Kva forhold har du til matematikk? 
Toppkarakter på ungdomsskolen, ikke fullt så toppkarakter lenger da jeg begynte på gymnaset og ga jernet i musikkfagene istedet for i realfagene. Dog gjorde jeg mitt livs beste høgskole/universitets-eksamen i statistikk, så noe hadde åpenbart festet seg. Interessen er det dog verre med. Jeg er ikke, har aldri vært og vil nok aldri bli et realfag-menneske. Det får andre ta seg av (og det er det selvfølgelig bra de gjør!)

Har du nokon brillefasongar du tykkjer meir om enn andre? 
Jeg drømte om den brillefasongen jeg har nå i ca ti år før jeg behøvde briller. Altså svarte Elvis Costello-aktige hornbrille-aktige innfatninger. Nå har jo alle dem, hvilket forsåvidt er kult, særlig på barn - for da jeg var tenåring var målet med briller at de skulle synes minst mulig. Men jeg ønsket meg svarte markante nerdebriller. Og hadde altfor godt syn, så det ble aldri. 

Har du nokon gode tips/rutinar for å halda det ryddig rundt deg? 
Rutinene mine lykkes ikke særlig godt i såfall, hehe. Men jeg prøver hver dag å ikke utsette å rydde i allefall. Jeg bare gjennomfører det uten å tenke for mye.  



Anonym sa... Hei, kunne du lagt ut en "eføy for dummies"-guide? 
Vann skåla ofte, ikke la den tørke ut. Det er hele trikset! 




Anonym sa... Makroner: Pascal eller Sebastien Bruno?
Akkurat nå: Ingen av delene; forspiste meg i oktober i Paris og har ikke rørt makroner siden.. men tradisjonelt sett er jeg veldig glad i den med salt karamell fra Pascal. Min yndling er dog den med appelsinblomst fra Ladurée. 



Lily sa... Jeg vil gi deg noen enten/eller spørsmål! :-) 
Svart te eller grønn te? Kommer helt an på teen, men jeg drikker nok mer svart enn grønn. Men ja takk begge deler!
Beatles eller Stones? Her er det ingen som helst tvil: BEATLES. Har aldri noensinne vært interessert i Rolling Stones. 
Vår eller høst?  Begge har sine gode sider, men det er jo noe helt spesielt med våren da, særlig når man har hage!
London eller Paris? Paris. 
Elle eller Costume?  Helst ingen av delene.
Twitter eller Snapchat? Driver ikke med noen av delene. 
Kommer ikke på mer, haha



Anonym sa... Hjelpes....for noen spørsmål! Her kommer to fra meg også(utlandet er jo alt nevnt): *Favorittsteder i Norge? 
Kan jeg svare min egen hage? Og mammas hage. Og veldig veldig mange andre steder. Helgøya!

*Dine "grommeste" bydeler i Oslo. 
Sagene er min yndlingsbydel, der bodde jeg i mange år. Sankthanshaugen såklart. Oslofjorden. Fagerborg. 




Camilla sa... Kunne du tenke deg å starte opp serien "Dagens glamourtips" igjen? Den likte jeg svært godt :)

Det kan jeg! 



Anonym sa... Du har en bred interesseflate og høyt kunnskapsnivå når det gjelder musikk - hvordan har du blitt så allvitende og hvordan har musikksmaken din utviklet seg? Og i samme gate, men kanskje noe mer omfattende: hvor skal en nysgjerrig nybegynner innen klassisk musikk starte og hvordan skal man lytte for å forstå stykkene?
For det første: Ikke tenk på at alt skal "forstås". Man får jo sin egen subjektive opplevelse av å høre på musikk, stol på egen smak. Gå på konserter, søk mer informasjon om komponister du kommer borti, hør på radio, noter deg utøvere, stykker og komponister du synes høres fine ut. Les og lytt. Det er mitt beste tips! Hvis du er på Spotify, kan du jo sjekke ut mine spillelister - noen av dem er rene klassiske. 
Når det gjelder mitt kunnskapsnivå og smak - jeg vokste opp i et hjem med mye musikk, og har vært veldig musikkbevisst fra jeg var bitteliten. Det har alltid vært min hovedinteresse. Jeg har alltid hørt på veldig mye forskjellig, finner kvalitet i mange ulike genrer, og mener at poenget er hva som treffer en i hjertet uavhengig av genre. Jeg har alltid lest mye musikkhistorie - klassisk siden jeg var 15-16, populærmusikkhistorie lenge før det (lånte musikkbøker på biblioteket). Jeg har jobbet med musikk siden jeg var 20 - ved siden av studiene først, deretter fulltid. Musikksmaken min har selvfølgelig utviklet seg, men det er svært mye jeg hørte på da jeg var liten - også veldig liten - som jeg synes har holdt seg i kvalitet. Tror også det har litt med tiden å gjøre, musikken som var populær da (omkring 1980). Det var melodisk og pianobasert og fint harmonisert, og har nok preget meg mye. 



Mammadamen sa... Gleder meg til å lese svarene! Mange spørsmål jeg har hatt lyst til å stille:) Jeg lurer på hvilke magasiner du leser? Hvis du leser magasiner da ... . Jeg må innrømme at det er min guilty pleasure ;-) Fin kveld fra Karianne

Jeg leser Gramophone for å oppdatere meg om nye klassiske plater, svenske Lantliv, engelske Red Magazine (som tradisjonelt har vært mitt yndlings-"dameblad" i over femten år, men jeg er litt skuffa over dem fordi de er litt for pro-plastiskkirurgi og botox og sånt), enkelte sporadiske hageblader, Country Living innimellom for min indre engelske cottage-eier-drøm, av og til New Yorker og Vinduet. Har en tendens til å lese engelske Vogue når jeg har ferie. 



Anonym sa... Når ble du vegetarianer, og hvorfor? 
Se svar her

Jeg har sett at du har nevnt strikking på bloggen, er det noe du driver med? I så fall håper jeg du vil skrive mer om det ;) Har du strikket noe du vil vise frem? 
Jeg strikker ikke så mye, nei. Kun skjerf av enkleste type, et par i året kanskje. Ikke noe å snakke om i det hele tatt :)

Hvilke sko er dine favoritter? 
Jeg er en joggesko-junkie! 

Får du påskeegg? :) M
Ingen av oss spiser godteri, så den typen påskeegg er ikke tradisjon her i huset. 




Gina sa... Kan du skrive litt om ditt forhold til kaffe? 
Jeg er ikke glad i kaffe - jeg synes det lukter himmelsk, men drikker det aldri. 

Hva anbefaler du i Berlin? 
Altes (og Neues) Nationalgalerie, filharmonien, Kastanienallée, Kauf dich glücklich, Prenzlauer Berg, bruktplatebutikker, Kulturkaufhaus Dussmann for klassisk musikk, kaféen på litteraturhuset. 

Kan du starte opp igjen Dagens glamourtips? 
Ja! 

Hva synes du om musikken som ligger hitlistene ? 
Kommer helt an på hva det er. Jeg følger ikke særlig med, for å være helt ærlig. (Gleder meg forøvrig til de slutter å skru vokalen så innmari hard)

Hva synes du om følgende låter - 
Det er meg det samme hvor jeg havner når jeg dør - 
Joga (Bjørk) -
Doktor Kosmos släpper en skiva - 
Born to Die (Lana Del Ray) - 
Into the Wild (LP) 
Har i grunnen ikke noe forhold til noen av dem. Husker da den Bjørk-plata kom, jobba i platebutikk og solgte mange av den, men hørte selv mye mer på de to som kom før den. 

Bandet Highasakite 
Ganske spennende, de har absolutt noe ved seg. Har ikke fått hørt så mye på dem ennå, dog.  



Del 3 kommer til uka! :)  Hvis noen har mer å spørre om, bare fyr løs i kommentarfeltet! Man blir litt i overkant selvopptatt av dette... så nå skal jeg heller fordype meg i litteraturen. 

Ha en fin kveld alle sammen!

8 kommentarer:

fivrelden sa...

Ah, fine svar. Jeg hadde også en sånn brio- bane, og den glemmer jeg aldri. Var et kjært leiketøy :)

Anonym sa...

Ååh jeg elsker spørrerunder! Hva hadde du som hovedinstrument på musikklinja? Favorittmerke på leppestift? Hender det at du blir gjenkjent/spurt om det er du som er glambibliotekaren? Hvordan møttes du og mannen din? (Forstår om du synes siste sp.mål blir for privat, du behøver ikke svare i såfall) :)

Anonym sa...

Hei! Var du på utveksling i løpet av studiene? Hvis ja, hvor, og snakker du andre språk enn norsk og engelsk?

Anonym sa...

Takk for fine svar! Her var det mye å lære :-)

Anonym sa...

Har du noen religiøs tro eller tilknytning?

Ingrid sa...

Så morsomt å lese! Digger spørrerunder, men jammen må det være krevende å svare på så mange forskjellige rare spørsmål om seg selv! Ble du sliten?

Maje sa...

Hyggelig med spørretime! For litt over et år siden kjøpte vi oss nytt hus hvor det meste av hagen er (dårlig vedlikeholdte) skråninger. Jeg har dessverre ikke grønne fingre, men jeg skulle gjerne ha rusket opp litt i disse skråningene og plantet fine ting som helst kommer igjen og igjen - og som er så enkle og hardføre at "selv mor kan klare det". Har du noen tips? (Jeg har noen vanlige bed også, så der satte jeg bl.a. en slags hortensiabusk, en duftskjærsmin, en rosebusk, en syrin og la ned noen løker i fjor:)

Ida sa...

Liker du Downton Abbey? Favorittkarakter?

Populære innlegg