lørdag, april 04, 2015

Bergenstoget plyndret i natt! / Jonathan Jerv. - Oslo : Gyldendal, 2015. - 102 s.


Så moro at denne ble reutgitt i år! Den har jo i alle år fått "skylda" for at vi er så opphengte i krim i påska. "Bergenstoget plyndret i natt" ble utgitt i påska 1923, og bak psevdonymet Jonathan Jerv skjuler Nordahl Grieg og Nils Lie seg. De kom på det geniale med å la unge gutter plyndre Bergenstoget natt til første april (som det året var første påskedag), sånn at politiet og avisredaktørene automatisk ville tro det var en aprilsnarr da meldingene kom inn, og at etterforskningen dermed ble forsinket sånn at det ble lettere å komme seg unna. Da de ga ut boka på Gyldendal hos Harald Grieg, Nordahls bror, med følgende geniale reklamekampanje: Boktittelen i fete typer på forsiden av Aftenposten, med kun en bitteliten notis om at dette var ei bok, med følgene at folk trodde det var ene nyhet og ble skrekkslagne - ikke minst de som hadde kjente som hadde reist med nattoget til Bergen. 


Fornøyelig lesning, påsketurisme og skiglad ungdom og nikkers og termoser, og vis meg den guttegjeng i dag som har banketemaet fra Beethovens femtesymfoni som hemmelig plystresignal når de skal varsle om noe. 


4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Fy søren, du leser mye! Jeg blir både imponert og inspirert :-) Denne leste jeg om i avisa i går, skal forsøke å få tak i den og lese den jeg også, høres spennende ut!

fivrelden sa...

Ah, så fint. Denne hadde jeg faktisk ikke hlrt om, nå fikk jeg veldig lyst til å lese. Takk :)

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Ja, det blir en del lesing, men jeg henger litt etter så langt i år - var syk et par uker og da fikk jeg vondt i hodet av å lese. Kjipt handicap! Prøver å ta igjen litt lesetid nå :)

Fivrelden: Bare hyggelig! Les den!

Synne sa...

Oi, visste ikke at de hadde gitt den ut på nytt nå - takk for tipset! Denne går rett inn på leselista mi!

Populære innlegg