mandag, april 27, 2015

Ønskereprise: Vår elskede hage

(Reprise fra sensommeren i fjor)

Jeg fikk lyst til å hylle hagen vår nå når en eventyrlig sommer er på hell. Denne store, store grønne elskede hagen, med gjemmesteder og kroker, berg og knauser, med utallige trær og like mange busker, med blomster som springer fram der vi ikke har plantet dem,  med spurver som bruser med fjøra i fuglebadene, med planter som slynger seg dit de vil - og med oss to, som fremdeles etter fem år er like forundret over at hele denne drømmehagen faktisk er vår
Vår hage har en stor veranda som man kan fylle med blomsterpotter, og hvor man kan dyrke tomater og krydderurter. På verandaen kan man sitte om sommerkveldene og spille plater når sola går ned, og stjernehimmelen kommer fram. I vår hage kan man finne lesesteder overalt. Som på ei trapp midt i bergene, ved siden av bugnende og velduftende peoner.


Vår hage har rosebusker som er mye høyere enn meg. 

Og det er fint å pynte til fest der!

Hagen egner seg nemlig ypperlig til selskap. 

Den naturlige DJ-standen er under morelltreet. 
(Vår hage har også et anneks med egen veranda, som dere ser i bakgrunnen!)I gresset under morelltreet vokser stemor vilt, så akkurat der klipper vi ikke. Vår hage har mange syriner. Å sitte blant dem en maikveld er noe av det beste. 


Vår hage har mange berg, flere nivåer, stier og grusganger. Plena har ikke en eneste plan kvadratmeter. Man kan plukke slike buketter der. 

Vår hage har steintrapper. På sensommeren vokser buskene til; man stiger inn i en hule når man går opp trinnene. 


Det blomstrer alltid mange steder, og bukettene endrer seg med årstidene. 


Vår hage har en praktfull magnolia. Ord blir overflødige. 


Om kvelden kan man sitte på verandatrappa.Vår hage har et nydelig morelltre som blomstrer intenst og velduftende to uker i mai. Treet er hagens sentrum, the grand old lady, og er også like fascinerende sommer, høst og vinter. Som en stor paraply i sommerregnet. 
I vår hage er det sol hele dagen, fra tidlig tidlig morgen til sent på kvelden. Vår hage har seks frukttrær, fem bærbusker, tjue jordbærplanter og et prydkirsebærtre.


Det finnes en egen avdeling for sånt som hører Provence til: Uendelige mengder lavendelplanter, rosmarin og myk elvegrus å gå barføtt på. 


I vår hage vokser det sånn i løpet av sommeren at verandaen blir overgrodd også på innsiden. Klematis, kaprifol, roser - like mye på begge sider av gjerdet. 
Vi elsker hagen vår!

9 kommentarer:

Hanne sa...

Herregud så fantastisk!! Heldige er dere, og flinke, og dette er virkelig drømmehagen min! Nå gleder jeg meg skikkelig til sommeren.

Agnethe sa...

Jeg kjenner freden senke seg, leselysten bre seg og gleden stige :) For en sjarmerende hage!

Mari sa...

Så vidunderlig! Vår hage er først og fremst fotballbane, ingenting er trygt. Deilig å titte på din og drømme :)

Anglofilia sa...

Stønn! Jeg får aldeles åndenød av den fantastiske hagen din! Helt i min ånd!

Glamourbibliotekaren sa...

Hanne: Takk, ja, vi vet vi er heldige!

Agnethe: Takk for det!

Mari: Du får komme hit og henge når det er for mange fotballer som suser omkring hodet ditt!

Anglofilia: Så fint å høre! Jeg får åndenød selv i blant, må jeg innrømme.

Kristine sa...

Så nydelig hagen deres er. Jeg skulle veldig gjerne spasert der en kveld, med fuglesang og duft og dugg i gresset. (Hvor stor er den om jeg kan spørre?)

Glafo sa...

Å så herlig. Jeg fikk skikkelig sommerfølelse av bildene. Kan nesten ikke vente til alt blomstrer rundt omkring §;o)

Anonym sa...

Helt nydelig. For en drømmehage. Jeg ønsker meg en sånn..

Glamourbibliotekaren sa...

Kristine: Takk for det! Usikker på antall kvadrat, men jeg så på et kart en dag og fant ut at den er 11 ganger grunnflata av huset vårt. Ganske stor!

Moffeliten: Det er fint med blomstring!

Anonym: Takk for det!

Populære innlegg