tirsdag, april 14, 2015

Svingstol : En samling prosatekster / Dag Solstad. - Oslo : Aschehoug, 1967. - 87 s.Denne kom jeg over på biblioteket her om dagen; jeg tror ikke jeg har sett den før. Noen av tekstene er korte, bare noen linjer lange. Andre er nesten små noveller. Jeg synes de har en slags indre sammenheng selv om de er ganske ulike. Morsomt å lese tidlig Solstad!Jeg blir alltid like lykkelig hver gang jeg finner ei bok med stempler baki. Det minner meg om hvor mye vi lekte bibliotek da jeg var liten, stemplet og stemplet og laget lånekort. 

(Bildet tok jeg på trikken i går - jeg hadde plukket med meg blomster på vei til jobb)

8 kommentarer:

G sa...

åå, jeg er også så glad i disse stemplene bakerst i boka! da jeg var lita brukte jeg alltid å lete etter bursdagsdatoen min blant stemplene - som er midt i fellesferien, derfor fant jeg den egentlig aldri, da det lokale biblioteket er stengt i fellesferien. men - gode minner!

Anonym sa...

Nå må vi ha litt mer glam!! De neglene dine så lekre ut - hvilken lakk? Den perfekte lengde?

Glamourbibliotekaren sa...

G: Ja, gode minner!

Anonym: Neglelakken er gjort rede for i kommentarfeltet til søndagens innlegg .

Ulla-Britt sa...

Denne er bare helt nydelig og gleder et bibkiotekarhjerte. Ekstra rørende at overdagspengene er rettet omhyggelig med kulepenn fra 10 til 20 øre!

Anonym sa...

Hallo bibliotekar! Kjenner du denne forfatteren og hennes forfatterskap? http://www.barbara-pym.org/Books.html

Glamourlektoren sa...

Dette er en perle av en bok - hans andre i rekken, og forfatteren er still going strong..! Skulle gjerne ha eiet denne boken. Han den i forholdsvis nyutgitt pocket. Er den en originalutgave eller en bokklubbutgave? Synes formatet og illustrasjonen minner om bokklubbutgavene på den tiden.

Uansett - disse tekstene er en spennende del av en formidabel forfatters tidlige forfatterskap.

Og a propos neglene: Hvordan klarer du å ha så pene negler nå når hagesesongen er i gang..? ;-) Selv hiver jeg hanskene etter kort tid og holder på med bare nevene.. Blir ikke mye glam av det ;-)

Stine Arkeologine sa...

Denne hørtes morsom ut! Synes også det er koselig med de gamle biblioteksstemplene. Og de gamle (kanskje ikke så veldig fine men veldig nostalgiske) brune, grønne og røde biblioteksinnbindingene med mønster på innsiden, Ex libris og stempelark. Med slitte hjørner og litt fortykkede ark etter mange gangers bruk. Og lukten av gammelt papir. Jeg jobber mye med gamle bøker og hjertet banker litt ekstra for disse!

Marit E sa...

Moren min hadde Dag Solstad som lærer på barneskolen en stund, det må ha vært omtrent på den tiden. Hun husker han var litt sjuskete og brukte å sitte med beina på bordet, med hull i skoen :-)Kanskje på en svingstol?

Populære innlegg