tirsdag, mai 12, 2015

can't and won't (stories) / Lydia Davis. - New York : Picador, 2014. - 283 p.


En dag stakk jeg innom McNally Jackson i Prince street, SoHo, rett ved der vi bodde. En uavhengig bokhandel, stappfull av bøker, kunnskapsrike medarbeidere og postkort og alt sånt som en riktig bokhandel skal ha. Jeg ruslet ut noe senere med en fin bunke, deriblant denne fjorårsboka til Lydia Davis. Da jeg betalte, sa bokhandleren at jeg måtte komme tilbake klokka sju samme kveld, for da skulle hun signere bøker der. Det hadde vært moro å si hei til henne - på norsk så klart - og diskutere Dag Solstad, haha. (men jeg feiga ut)

Jeg liker stilen hennes så godt! Noen av historiene er jo bare en setning lang, men det er noe med stemningen i dem - vanskelig å beskrive, men det funker. Jeg har vært begeistret en god stund, men har heldigvis noen bøker igjen å lese.


Bokmerket. 


6 kommentarer:

T. sa...

Åja, denne må jeg lese! Falt pladask for The Cows etter at du tipsa meg om den en gang :D

Anaruh sa...

Denne kjøpte jeg på Daunt's Books i går; vittig sammentreff! Vurderte collected stories, men den hadde blitt litt tung å bære rundt på. En annen gang :)

Kristine sa...

Hun er god! Ga denne til min søster i julegave, har absolutt tenkt å låne den av henne :)

Glamourbibliotekaren sa...

T: Ja, den er herlig!

Anaruh: Har stått med Collected Stories i armene mange ganger på Tronsmo og *nesten* kjøpt den, men den blir - som du sier - for tung. Absolutt en annen gang!

Kristine: Ja, gjør det!

Anonym sa...

Ja! Jeg elsker Lydia Davis! Jeg anbefaler hele Collected Stories. Selv etter mange hundre sider har hun jaggu evnen til å overraske på hver eneste side. Hun kan liksom åpne opp en hel verden med en enkelt setning. <3
Lotta

Anaruh sa...

Jeg skal absolutt lese Collected Stories, men det blir nok en gang jeg ikke er like mye på farten som nå. Er halvveis inne i Moby Dick, men la den igjen hjemme mens jeg er i London. Blir helt sikkert flere dager i sofaen/hengekøya/under epletreet i løpet av sommeren :)

Populære innlegg