fredag, mai 15, 2015

Hagen om kvelden


Med unntak av syrinene og alle rosebuskene - nå blomstrer alle trær og busker samtidig!  Prydkirsebærtreet har nærmest eksplodert i en rosa sky disse dagene, det er så fint! Jeg tok en liten runde i hagen nå i kveld, plantet noen stauder jeg har fått, flyttet på noen, vannet litt og fikset. Svarttrosten sang, og det ble gradvis skumring. Her følger litt dokumentasjon av de blomstrende herlighetene våre!


Sukk... epleblomster!!!Frokostplassen, med brudespirea og forsythia rett opp trappa, og prydkirsebærtreet langt baki der. 


Morelltreet, en annen spirea og en annen forsythia. 


Nabokatten, Fyrst Mysjkin, satt bak garasjen og betraktet meg uten at jeg visste det. Som vanlig var han minimalt interessert i kontakt, han er nok fremdeles fornærmet på oss fordi vi plantet bærbusker akkurat der han likte å ligge og vokte sitt domene (= vår hage). 


Alle epletrærne blomstrer nå. De dufter så godt!!Og dette, da. Det har jo vært en del rosa trær både her i bloggen og på min Instagram de siste ukene, fra Oslo og New York og rundtomkring, men det er noe helt eget å ha sin egen rosa sky å sitte under. 


6 kommentarer:

Anonym sa...

skikkelig idyll :-))

Bente sa...

Spennende med den rekkefølgen på blomstringen hvert år, sånn er det hos meg også, morelltre før det japanske kirsebærtreet. Epletrærne varierer litt, men i år har de vært litt treige, så jeg venter spent. Håper ikke den kjølige temperaturen de siste ukene fører til at pollineringen går dårlig, heier på humlene! Fine bilder du tar, kunne gjerne tenkt meg en vandring i den hagen din altså.

Anonym sa...

Dette blir kanskje feil sted og spørre, men jeg gjør det allikevel :-) Jeg lurer på hva som er den ultimate sjokoladen for deg når du skal sette deg ned og kose deg. Jeg er glad i mørk sjokolade og har lyst til å utforske de på helsekosten men vet ikke helt hvor jeg skal begynne, og de er jo ganske dyre så jeg har mest lyst til og treffe link med en gang :-) Glad for alle tips!

Marianne sa...

Sukk, så nydelig! Dere bor i et paradis :)

Hvor har du fått tak i den fine lyslenken? Er den soldrevet (altså ikke plugget i en kontakt)? Drømmer om en sånn, det er lite som er mer stemningsfullt.

Anne Grethe sa...

Ååh, snakk om idyll! En helt spesiell stemning man ikke oppnår i nyanlagte hager. Elsker det!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja, det er det :)

Bente: Samme her, håper pollineringen går sin gang som den skal. Og takk!

Anonym: Jeg spiser ikke sjokolade, så du får spørre noen andre :) Er ekstra lite glad i mørk sjokolade, beklager!

Marianne: Takk for det! Lysene tror jeg vi kjøpte på Ikea eller Granit for mange år siden, kanskje Åhléns forresten - husker ikke helt. De går på solceller ja.

Anne Grethe: Takk for det!

Populære innlegg