fredag, mai 01, 2015

New York (2015), del 1


Snakker om bra timing! Hele New York er full av rosa og hvite blomster, hele Broadway på Upper West er prydet av magnolia, alle gater i West og East Village har blomstrende trær, alle parker, botanisk hage i Brooklyn, overalt. Nydelig!


Helt praktfullt!!

I Bryant Park hadde de flyttet en av bibliotekets lesesaler ut.

Tenk å jobbe her. New York Public Library. Spise lunsj i parken hver dag. Et bibliotekarhjerte banker ekstra hardt.
Hei!


Central Park er lysegrønn nå.

Og som vanlig på fredager, særlig på denne tiden av året, kryr det av brudepar i byen. Disse skulle fotograferes utenfor Plaza.


Can you blame them?


Vi må alltid oppom Columbus og 105th for å se på bygården hvor vi leide en leilighet en sommer. I tredje etasje her bodde vi! 
Fontenene ved Rockefeller Center er for tiden tilholdssted for alle byens rosa badeender.


Top of the rock. Med cherry blossom.Vi har bodd et par ganger på Upper West ved Columbia-universitetet, tre-fire ganger på Library ved Bryant Park, og nå gikk vi for en helt perfekt location: skjæringspunktet East Village / Lower East / SoHo / Nolita. Det betyr italienske restauranter på alle bauer og kanter! (Anbefaler virkelig å booke hoteller der folk bor og lever, framfor Midtown-Times Square hvor det stort sett bare er business)


Nesten alle har mursteinsvegger og koselig belysning.


På denne, L'Asso i krysset Mott street og Kenmare, hadde de digg pizza med sopp og trøffelolje.Sånn så det ut på takterrassen vår om kvelden - jeg blir jo lykkelig av å se både Empire State og Chrysler på samme bilde!


Og sånn så det ut der oppe om morgenen.
Man får jo åndenød av mindre.


Heng med videre, det kommer flere bilder!

13 kommentarer:

Ebba sa...

😍😍 Jag dööör va fint!!

Bibliotekarspira sa...

Velkomen heim,har fulgt deg på instagram og gleda meg over oppdateringane.NY er herleg,så fantastisk det ser ut i mai!Leigde leiligheit i 1veke i juni i fjor i Harlem,like ved Central Park North.Veldig fin stemning,god mat og flott der også.Neste gong vil eg teste dine tips :0)

Stine Arkeologine sa...

Fine bilder av fine motiver! :-)

Sara sa...

hjertelig velkommen heim! Har sett bildene på Instagram jeg også, men gleder meg til å se flere her. Det ser så utrolig deilig ut. Jeg har aldri vært i NY men kjenner allikevel en lengsel, som ikke akkurat blir mindre av slike bilder og rapporter som du kommer med her.

Løvemunn sa...

Takk for stemningsfulle bilder
av det hverdaglige New York.

Glamourbibliotekaren sa...

Ebba: Ja, det er en fin by!

Bibliotekarspira: Takk for det! Sikkert fint å bo i Harlem også, og alle steder omkring parken egentlig! Liker godt norddelen av parken.

Stine Arkeologine: Takk :)

Sara: Takk! Jeg skal love deg at lengselen blir enda større den dagen du reiser hjem derfra :)

Løvemunn: Værsågod! Det kommer flere.

Anna sa...

Otroligt vackert!

Elin sa...

Velkommen hjem, ser herlig ut! Starbucks-mocca hver morgen eller? :-)

Anonym sa...

Så fint!! og så enig i det du skriver om å bo på hoteller i strøk hvor folk bor. vi bodde ikke langt unna Times Square (guilty der.. haha) og jeg syntes det var veldig spennende. Siste dagen vi var i NY så vandret mannen og jeg rundt i gatene i The Village og ble enige om at neste gang skal vi bo i dette strøket. Det var så koselig der. Så vi har en plan, men først er det så mye annet vi har lyst til å se ...

Glamourbibliotekaren sa...

Anna: Det er en vakker by :) Særlig på våren!

Elin: Takk! Nei du, Starbucks har jeg ikke vært innom på sju år eller noe sånt.

Amatørfotografen: Tiden og pengene strekker jo ikke til, det er så mye man vil se! Skulle hatt to måneders ferie (minst) og dobbel lønn, hehe.

Marianne sa...

Åh, jeg får så lyst til å reise... vakre bilder! Gleder meg til å se flere, kommer det flere i dag?

Glamourbibliotekaren sa...

Marianne: Ja, det gjorde det! :) Det kommer flere om noen dager også.

Pernille sa...

Så utrolig vakkert! Jeg får alltid så lyst å reise til New York når jeg ser slike bilder (eller en Woody Allen film), men jeg har enda ikke kommet meg dit.

Populære innlegg