onsdag, mai 27, 2015

RoadtripVi tok en liten roadtrip til Karlstad i pinsa. Der var det blomstrende trær, noe jeg naturligvis ikke klarte å la være å forevige!


Sterke farger!
Ett av målene med turen var Sandgrund, akvarellmaleren Lars Lerins konsthall. Det anbefales i høyeste grad for den som er kunstinteressert! Vi hadde hellet med oss og fikk hilse på mesteren, som var der og holdt et lite foredrag. Se så fin post Lars Lerin sender. Skulle ønske det kom slike kort i postkassa mi i blant. 
Svenskene har sansen for estetikk. Dette er tekoppene i kaféen på Sandgrund. 
Det grønne serviset skulle jeg gjerne slått kloa i!


Mer estetikk på herregården Alster, der dikteren Gustaf Fröding ble født. Der har jeg vært før, men det var fint å se det igjen. En lang lang hage som fører ned til en åker, og med Vänern i det fjerne. 
Det er også en fin kafé der i hagen. Vi satt på verandaen og spiste kanelbullar. 

Og en liten sving innom gavebutikken, hvor ett av Ciceros mange slagkraftige sitater var foreviget på en kjøleskapmagnet. Det er jo faktisk et interiørtips fra den gamle romeren! (Fröding til høyre.) 


7 kommentarer:

Fagbibliotekaren sa...

Så fint! Sverige har så mange idyller. Og det sitatet til slutt likte jeg godt :-)

Anonym sa...

Elsker Sverige, drar ofte dit når vi har en ledig helg, Karlstad er flott! Har tenkt å leie båt på Vänern i sommer, kanskje vi stikker innom der da :-) Fine bilder!

Glamourbibliotekaren sa...

Fagbibliotekaren: Ja, det er et fint sitat!

Anonym: Så moro, god tur til sjøs!

Ine sa...

Jeg har så lyst til å besøke Karlstad, har faktisk aldri vært der. Kanelboller og te i en vakker hage høres jo veldig veldig fint ut!

Anne sa...

Bra tips til sommerferietur! Er glad i Frøding og ville ikke hatt noe i mot å se hvor han bodde som barn! Takk!

Anonym sa...

For en glede å møte Lars Lerin.Elsker hans arbeider. Han bodde mange år i Lofoten. Har fantastiske bilder derfra. Hurtigruten Fram er rene galleriet for hans bilder. Det var en utstilling i Oslo for noen år siden. Det bilde jeg ønsket meg kostet 200 000 - fra landsbygda i Nord Sverige. Jeg kjøpte et lite til 5000 og er svært glad i det. Lars giftet seg nede ved Amasonas tror jeg . Mannen hans var derfra og dermed ble han borte en stund.
Jeg har alle bøkene med han bilder. Stor glede.
Tusen takk for alltid fine innlegg som rører ved sjelen min.
God helg!
morinord

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Absolutt! Veldig hyggelig sted.

Anne: Værsågod!

Morinord: Ja, vi ble litt starstruck.. Liker bøkene hans jeg også. Det var moro å se bildene på ordentlig.

Populære innlegg