fredag, juni 12, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Tidlig morgen på kontoret, jeg liker godt å dra til jobb ekstra tidlig på denne tiden av året, før rushet starter, og det faktisk er ganske fredelig stemning i byen. Nesten stille. Fredelig blir forhåpentligvis også helga, det har vært mye aktivitet de siste to månedene, så nå gleder jeg meg til å leve i sneglefart i noen dager. Luke ugress. Snuse på roser. Lese. Slike ting. Spise ferskt brød; mannen min bakte sent i går kveld og jeg våknet midt på natta av liflig brødduft som kom smygende inn i nesa. Bra med nybakt brød til frokost på en glamorøs fredag! (Han har forøvrig fire spillejobber i helga, men helt fri på søndag, hurra!) 


Dagens duft er Eau de Cologne fra Chanel Exclusifs, Jeg har kaprifol og skjærsmin i et glass vann på bordet mitt og er halv-beruset av duften allerede. 


Dagens soundtrack er Ornette Colemans "The shape of jazz to come". Ornette gikk over til de evige jazzklubber i går. Han var en av jazzens virkelige store pionerer, frijazzgenrens høvding, som jeg var så heldig å få oppleve live for fem år siden (da var han 80!).  Hans bassist Charlie Haden døde i fjor sommer, det har ennå ikke gått opp for meg. Det tynnes i rekkene nå. Ha en god fredag alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

19 kommentarer:

S sa...

God fredag!
Har ikke kommentert her på en stund - det har vært travle tider. Men nå begynner roen å senke seg igjen, og planene for dagen og helga er klar: straks ut på en times tur i skogen, deretter en rask dusj og så har jeg noen gjøremål på lista. Men for en gangs skyld er det mange gjøremål som kun har med meg selv å gjøre - f.eks. det å finne et passende strikkeprosjekt. Når husbondens arbeidsdag er over (når det enn måtte bli) setter vi kursen mot hytta, og noen dager med ro. Har med en liten gjest denne gangen, og jeg tror det kan bli fint.

I helga tror jeg stort sett at jeg skal: lese, strikke (på nytt prosjekt), kikke ut av vinduet og bare se, rusle tur i fjæra og skogen, ta båten og utforske nye steder og muligens treffe igjen et søskenbarn jeg ikke ser så ofte. Gleder meg til å legge meg i senga på hytta - det gir en egen ro.

Selv om sommeren definitivt har latt vente på seg her nord, så skal jeg likevel nyte frisk luft og de klare grønne fargene.

Ha ei super juni-helg!

S

Sil sa...

God fredag alle sammen!

Dagens antrekk er en vintagekjole fra bryllupsreisen i Roma for noen år siden, ellers er det varmt og jeg føler meg ikke fresh lenger (klokka er bare ni!). Her er det travle dager på jobb, men hodet har tatt fri, takk og lov for gode kollegaer og godt humør!

Helgen byr på svært mye sosialisering - hyggelig, men skal også bli godt med søndag som ikke byr på noen planer annet enn å pusle hjemme med familien og være ute!

Ingerid sa...

Dagens antrekk her på hjemmekontoret er selvfølgelig blå hjemmekjole og rosa neglelakk. Ellers nyvasket hår og fortsatt en svak duft av Palmers cocoa butter body oil, som er en stor favoritt. Den dufter faktisk sjokolade. Senere i dag reiser vi vestover for å feire et kjært familiemedlem, og det blir nok hyggelig! God helg til alle!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Har en egentlig bare sånn middels glamorøs dag idag, med en forstuet tå, vond skulder og støttebandasje på håndleddet, på randen til nok en travel helg med flyturer i hytt og pine (i motsetning til det jeg ønsker meg: langsom frokost, lett markatur og ettermiddager med bok på balkongen). Men har ny rutete bluse og nye fine øredobber i gull, og med litt flaks er det bedre vær dit jeg skal enn her i bartenes by. Stiff upper lip, altså (for å si det med Bertram Wooster).
Ønsker alle en riktig god helg!

Dahlia sa...

Da jeg syklet hjemover fra et hyggelig restaurantbesøk sent i går kveld, var himmelen vakker og rød over Oslo. Tror jeg må sitte ute og se på himmelen også i kveld, den er så fin nå ved St.Hanstider. I kveld skal jeg grille med ungene i hagen og kjenne på sommeren som har kommet. Det blir flere hyggelige aktiviteter denne helga, bl.a. et årlig hagekoloni-selskap med gode venner. Jeg gleder meg. Og håper på litt tid til te og bok og skvallerkålluking innimellom.

.mette sa...

Hvilken strålende dag! Sol og varmt. Det er jammen glamour bok! Ha en trivel helg. .mette

.mette sa...

Tja - ovenstående kommentar burde bare strykes. Jeg prøver igjen: Ha en strålende dag. Sol og varmt. Det er jammen glamour nok. Ha en trivelig helg! .mette

HildeSofie sa...

Hurra for fredag! Forrige uke glemte jeg helt å rapportere, innser jeg nå.
Hjemmekontor i dag, etter en lang dag på jobb i går. Foreløpig er antrekket heller uglamorøst, men om et par timer skal jeg shine over leiligheten, ta meg en god og lang dusj, og finne frem noen sommerlige klær :)

Deretter rusler jeg ned til Oslo S for å møte min søster, som kommer med toget for å besøke meg i helgen. Fint! Vi har ingen store planer ut over å besøke Botanisk hage, og skravle en hel masse. Men å spise is i sola skal vi få til!

Ønsker alle en strålende helg!

Lilla sa...

I helgen håper jeg det blir tid til å fortsette med syprosjektet mitt, som har løsnet denne uken. Jeg har lenge strevd med å skjønne mønsteret og hva de vil ha meg til å gjøre, og omsider har det gått opp for meg. Artig! Når det prosjektet er ferdig (vest + bukse i lyseblå trikot-stoff) regner jeg med å se temmelig glamorøs ut :)
God helg til alle

Solbad sa...

Så fint med en sommerlig fredag, med mulighet for å spise ute! Middagen skal inntas i det grønne, ute på en øy til lyden av middelalderballader. I helgen blir det bursdagsfest i en grønn park om været holder og irsk pub om det regner, og søndagen skal brukes til kulturhistorisk museumsbesøk. Så det blir en fin helg i ruslende tempo! Jeg er også glad i forsommeren, som ble beskrevet i et tidligere innlegg på bloggen. Det er en fin blomstringstid, man blir bare glad for mer sol og varme, og man kan gå og glede seg til både ferie og høysommer og sensommer i tillegg!

Anna Lovinda sa...

Nysnø på fjellene er glamourfaktoren her nord i dag. Enig med bloggeieren i at det skal bli godt med en rolig helg. Ikke kan jeg ut og snuse på hagevekster, men jeg tenker jeg skal ut og observere cruiseturistene som er varslet i morgen. Kan bli en opplevelse det også. :-)
God helg alle sammen!

Anonym sa...

Hei, glamorøse forsommerfredag! Jeg blir lett rusa på disse junikveldene for tida. For et lys! Lite planer i helga. En tur ut til noe sjø med familien i morgen. Ellers avslapning. Det er travle tider, og vi er litt slitne, så det vil gjøre godt.
Lotta

togpiken sa...

Her er det dessverre lite glamour, tredje dag strak med en heftig kombinasjon av forkjølelse, bihulevondt og øreverk. Formen er bittelitt bedre nå enn i dag tidlig, så kanskje jeg skal forsøke meg på å øke opp glamour- og velværefaktoren med en dusj, ansiktsmaske og en god kroppskrem. Min kjære skal ut med venner i kveld, så da blir det nok sofa og tv på meg. Og kanskje en boks iskrem? Ja, det tror jeg :) God helg alle sammen!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som omsider bader litt i sol igjen. DET gjør godt, særlig på en fredag.

Dagens store glamourfaktor har vært å spise lunsj på Roast, i 17. etasje på Scandic Havet her i byen. Der var jeg sammen med ei venninne jeg ikke har sett på ... 20 år eller noe sånt. Hun har bodd på New Zealand siden da, og var nå på gjennomreise i byen. Stor stas og masse glede.

Forøvrig: Strikking, jobbsøknadsskriving og lang tur med hunden etterhvert. God helg!

Ingrid sa...

Søring i nord, savner forsommeren på Østlandet kjenner jeg.. Men om tre uker har jeg sommerferie og da går ferden sørover. Dagen i dag er riktig fin, jeg har god kaffe og nylakkerte negler, snille kolleger og planer om en tur nedom byen på vei hjem. God helg!

Trofast leser sa...

Fredag! Det er glamour nok for meg i dag😄 God helg til alle!

Annette sa...

God fredag!

En sen fredagshilsen fra ingeniørkontoret i dag. Jeg har vært på konferanse de siste tre dagene, og det har vært veldig intenst, men også faglig og sosialt givende. Jeg har presentert en artikkel også, og det har vært noe jeg har gruet meg til i månedsvis. Men så gikk det jo strålende :-)

Nå skal jeg hjem og slappe av i sofaen med min kjære. Det blir en kveld med tv-serien Treme som heldigvis er tilgjengelig på NRK nett-tv. Kanskje det blir litt hjemmelaget ingefærbrus også. Forresten, anbefaler tv-serien Treme, den foregår i New Orleans etter Katrina, med mye bra musikk.

I morgen skal jeg i et utdrikningslag, deretter blir det jobbtur til Hamburg fra og med søndag. Og så gleder jeg meg til å slappe av fra og med onsdag!

Ha ei flott helg, alle sammen, og Glamourbibliotekaren især :-)

Stine Arkeologine sa...

Skog, sol, hytte, skaut, turklær, brekende lam, glade barn og dårlig dekning. Glamorøs fredagshilsen til dere alle! :-)

Glamourlegen sa...

Glemte helt bort å kommentere i går, travle dager i nyhuset. Får komme med en lørdagsrapport istedet! Lille og jeg drikker kaffe og ser på Drømmehagen og spiser Tom og Jerry-kjeks, skiftende skydekke ute. Mannen får sovemorgen; min tur på søndag! I dag blir det vel innkjøp av gressklipper, og masse luking. God helg alle :)

Populære innlegg