tirsdag, juni 16, 2015

Kobbs Sörgårdste


På en svært værskiftende søndag ettermiddag (med en smule vanskelige lysforhold, beklager uskarpt bilde) passet det fint med litt svensk sommerte!  Kobbs svikter aldri, bortsett fra når de slutter å produsere teer jeg elsker - det har jo hendt noen ganger faktisk. Men hva sommerstemning i teform angår, er de temmelig trofaste. Sörgårdste gir jo naturligvis assosiasjoner til rödmålade stugor, ettersom det er en rödmålad stuga utenpå pakken, men det er jo virkelige sommerlige ingredienser i den også: Rabarbra, jordbær og pasjonsfrukt. Dessuten solbærblader og roseblader. 
Jeg synes det passer fint å drikke den i dette gulrutete serviset som jeg kjøpte brukt på en gjenbruksbutikk i Risør en sommer for mange år siden. Kopper, asjetter, middagstallerkener og suppetallerkener - alle i det gulrutete mønsteret, de fleste med rutene litt på skakke, helt klart andresortering og/eller billig og hurtig produsert, made in China, og sommarstuga-aktig så det holder.   Og ettersom huset vårt transformeres til en sommarstuga omtrent på denne tiden, sier jeg bare BRING IT ON, SOMMEREN! 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å den er god!! Kjøper kobbs teer hver sommer i Sverige :-) Godt å høre at det ikke bare er her det regner.. Lengter til sommer nå. Hilsen trønder

Glamourbibliotekaren sa...

Håper dere får sol og sommer snart! Det regner ikke her nå, det var litt regn søndag ettermiddag (da jeg skrev denne bloggposten) - i dag (og i går) er det deilig sommerdag med hengekøye og bok og solhatt!

fivrelden sa...

Den er veldig god. Jeg savner egentlig mest Lingonlängtan og Vit Fläderdröm fra Kobbs. :)

Maja sa...

Koselige bilder! Og koselig servise - det har jeg også! Kjøpte det også brukt, i Tønsberg tror jeg det var, på en sånn misjons-bruktbutikk. Helt perfekt om sommeren :-) Har to kopper med asjetter, flittig i bruk på balkongen disse dagene.

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Jeg savner "När och fjärran" aller mest, men det er i allefall åtte år siden de slutta med den. Hrmf

Maja: Så gøy at du også har det! Virkelig et sommerservise.

Populære innlegg