lørdag, juni 13, 2015

Nattehagen


I natt omkring klokka to våknet jeg. Mannen min satt ved sengekanten og kilte meg på nesa med et kaprifol-blad. "Bli med ut," hvisket han. Jeg tok på meg morgenkåpe og gikk nærmest i søvne ned trappa og ut, det var ganske stille bortsett fra noen veldig aktive fugler i et tre, og i hagen duftet det sterkere enn jeg noensinne har kjent det. Om natta lukter det aller, aller best! Og da sover vi! Det gir jo ingen mening. 

Han hadde kjent det da han kom hjem fra spillejobb, steg ut av bilen og kaprifolduften slo mot han. Jeg hadde jo merket det selv, tidligere på kvelden, da jeg satt ute på verandaen til jeg nesten sovnet i 23-tiden. Himmelen var lys og kaprifolen lokket. Men altså - midt på natta! Himmelsk!


Man skulle være våken hele sommeren, dag og natt. Sove kan man gjøre om vinteren. 


11 kommentarer:

fivrelden sa...

Ah, så koselig og jeg er helt enig i at nattehagen dufter best. Her så vi de første jasminene i går :)

Kathrine sa...

Herregud så romantisk! Håper kjæresten min leser dette.. får la bloggen ligge åpen litt sånn tilfeldigvis :-)

Regnboge sa...

Hihi, so fint!

Kjersti sa...

Så fint - og romantisk!

Ingvild sa...

Sukk...

togpiken sa...

Åh, så romantisk! Og så er det noe magisk ved det som skjer om natten eller tidlig tidlig på morgenen mens de aller fleste sover... Takk for at du delte!

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Det dufter så intenst! Mener du skjærsmin forresten? Skal kjøre reprise av innlegget mitt om forskjellen på jasmin og skjærsmin snart, det er mange som blander (og det er jo ikke så rart). Jasmin er temmelig sjelden i Norge, det er for kaldt her.

Kathrine: Ja, det var romantisk! :)

Regnboge: Ja :)

Kjersti: Jeg har gjort et varp der :)

Ingvild: :)

Togpiken: Ja, helt stille, bortsett fra fuglene som kvitret og kjeftet på hverandre, hehe.

fivrelden sa...

Selvfølgelig mener jeg Skjærsmin. Jeg vet jo godt forskjellen, men skrev feil. Jasminen kan plantes utendørs i Norge også, men da må det være i varmekjære områder. Min kjære bestefar ville vært skuffet selv om er en feilskriving, bondefødt og oppvokst med slikt som jeg er. :)

Kari sa...

Amen til det siste der - jeg vil gå i dvale rett over jul og våkne igjen i slutten av mars :-) Så romantisk kjæreste du har, min er ikke så verst han heller da, i går kom han hjem med jordbær :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Fort gjort :) Jeg gjentar fjorårets kurs i forskjellen på skjærsmin og jasmin sånn ca på tirsdag, for alle andre som ikke vet det!

Kari: Jordbær! Åh. Herlig!

Liv sa...

Tror dette er favorittinnlegget mitt på denne bloggen. Ja, det må det være. Åh!

Populære innlegg