søndag, juni 14, 2015

Så kom regnet


Vi satt ute, jeg i lenestol, han i fluktstol, så kom de første dråpene. Vi tok med oss bøker og blader inn, ryddet bort putene, slo sammen fluktstolen, og satte oss i trappa ved vinduet og kikka ut. Enorme dråper! Juniregn er så fint. Det gjør godt for hagen, det er litt tørt enkelte steder. Arturo Benedetti Michelangeli spiller Chopins mazurkaer, vi tenner lys, jeg har akkurat kokt mer te, jeg vurderer å koke litt mer rabarbrasyltetøy (rabarbraen er så kraftig i år!), og i går plukket jeg inn den aller første peonen. Den lave gammeldagse dyprøde typen blomstrer først. ... og den dufter naturligvis veldig godt!

Tidligere i dag gikk jeg på en liten vandring i hagen, og telte peonknopper.  Vi har intet mindre enn 125 peonblomster i vente!  Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg lover å dokumentere dem her i bloggen!

P.S. Jeg har ikke glemt alle ønskene deres om bloggtemaer, det kan være fin regnværssyssel utover sommeren! Stay tuned. 

10 kommentarer:

Anonym sa...

125 knopper?? Jeg har TRE! Erre muli.. gleder meg i hvertfall til å se bilder! :-=)

Hermia sa...

Jag har inte räknat knopparna men även här verkar pionerna trivas extra gott i år (precis som kaprifolen!). Är dock lite oroliga för att de ovanligt långa (och fina) stjälkarna inte ska hålla för blommornas tyngd..

Hermia sa...

Jag har inte räknat knopparna men även här verkar pionerna trivas extra gott i år (precis som kaprifolen!). Är dock lite oroliga för att de ovanligt långa (och fina) stjälkarna inte ska hålla för blommornas tyngd..

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Vær du trygg, bilder kommer! :)

Hermia: Du får støtte dem opp med slike metall-buer! Jeg har støttet opp alle mine, det er veldig smart! De kommer i ulike høyder - peonen på bildet er så liten og lav av vekst, og trenger lave støtter - mens de store silkepeonene som er nesten like høye som meg, må ha de høyeste.

Hermia sa...

Tack, de har stöttning redan! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Bra! :) En regnværsdag med mye vind kan jo virkelig ta knekken (bokstavelig talt) på slike.

Stine Arkeologine sa...

Oj, fantastisk med så mange peoner! Her er det åtte, og de er kjøpt avskårne og står i vase.. :-) Savner peonene i min tidligere hage, det var av den gammeldagse sorten, 80 år gamle der de sto og opprinnelig fra en enda eldre hage. Synes de er veldig fine - nostalgiske og med ordentlig historisk sus!

Kirsti sa...

125 stykker, så fantastisk!!! Vi overtar en gammel hage om et par år, jeg har tenkt å gå i lære hos grandtanten til mannen min som bor der nå, den er full av stauder :) har tenkt å bruke denne bloggen som inspirasjon også, dere har det så fint!

Ingvild sa...

Så romantisk å sitte sqmmen ved vinduet og se på regnet... Sånt liker jeg også!

Glamourbibliotekaren sa...

Stine A: Det er så koselig med gamle hager! Lurer litt på om silkepeonene mine har stått her siden husets første eier faktisk. Flammentanz-rosene er i allefall fra henne.

Kirsti: Så hyggelig! Lurt å gå i lære!

Ingvild: Ja, det er fint!

Populære innlegg